sex hikaye

Született lúzer: magyar gyártású HBO-sorozat

Halál vicces filmek

2007. október 29. - filmhu
Született lúzer: magyar gyártású HBO-sorozat
Az HBO-nak többek között a Darwin díj - amelyet azok kapnak meg poszthumusz, akik a legabszurdabb módon lelték halálukat - adta az ötletet, hogy a legkülönbözőbb, többnyire igen szánalmas és morbid haláleseteket filmre vigye, magyar forgatókönyvírókkal, rendezőkkel, színészekkel.

A csatorna fiatal fiatal rendezőket (Bartos Péter, Szirmai Márton, Tóth Barnabás), forgatókönyvírókat (Hegedűs Bálint, Krigler Gábor, Lovas Balázs) kért fel a sztorik megfilmesítésére. Az HBO szerint a kényes és alapvetően nehéz témához úgy nyúltak hozzá, hogy bár a filmek mindenképpen morbidnak hatnak, mégis alapvetően a humorra épülnek. A filmek mindegyike Magyarországon készült, magyar színészekkel. S szintén az HBO közleményéből derül ki az az örök érvényű igazság, hogy a legjobb forgatókönyvíró az élet, hiszen - bár olyannak tűnnek a filmek, mintha tiszta fikcióra épülnének - a legtöbb sztori alapját maga az "élet" adta.
 
A sorozatban megismerhetjük az alföldi tanyavilág alkoholista munkanélkülijét, de éppúgy a lökött fiatalok sorába beállt egy ijesztgető-művészt, két fanatikus death metal rajongót és három egymással versengő tinit is. Felbukkan egy titkosügynök, egy paranoiás vegyészmérnök, de a dán miniszter-jelölt és egy közutálatnak örvendő öreg képviselő is bizonyítja: mindegy hány éves vagy, mivel foglalkozol, a hülyeség bárkit bármikor a vesztébe sodorhat… - harangozta be új sorozatát az HBO.

December 2. vasárnap, 20.30  Tüzes Víz & A múmia bosszúja
December 9. vasárnap, 20.30  Aki másnak vermet ás & Death metal
December 16. vasárnap, 20.30  Nem a te napod & Robbanékony alkat
December 23. vasárnap, 20.30  Kiköpött vesztes & Majdnem Bond

Ismétlések a bemutatót követő szerdánként.



Címkék

hír



nka emblema 2012