sex hikaye

Talentumok Berlinben

Fókuszban a látványtervezés

2004. július 23. - filmhu
Talentumok Berlinben
„Designing Your Future” a mottója az 55. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál idején 2005. február 12 - 17 között megrendezendő Talent Campus-nak, adta hírül a Filmunió. Fókuszban ezúttal a design, a látvány izgalmas világa lesz. A hatnapos műhelymunkán a szakma nagyjai osztják meg tapasztalataikat és szakmai tudásukat a fiatalabb filmes generáció 500 szerencsésével.

Az ifjú rendezők, forgatókönyvírók, producerek, operatőrök és színészek mellett látványtervezők, díszlettervezők, komponisták, sound designerek és vágók pályázatait is várják a szervezők 2004. november elsejéig.

A pályázati anyagok lényeges része az „egyperces alkotás”, egy mini-film, amit az on-line regisztrációt követően Berlinbe kell kiküldeni.

A sikeres külföldi pályázók szállásköltségét, valamint az utazási költségek egy részét a szervezők vállalják magukra.

A pályázati feltételek pontos leírása a www.berlinale-talentcampus.de oldalon található. Pályázni kizárólag az Interneten lehetséges.

A tavalyi évben a világ 84 országából 520 fiatal filmkészítő – köztük nyolc magyar - részesült a szerencsében, hogy a nemzetközi filmipar nagyjaitól tippeket, trükköket és szakmai fortélyokat leshetett el a gyakorlatot előnyben részesítő rendezvényeken. A Campus célja a szakmai továbbképzés mellett, hogy találkozások színhelyéül szolgáljon a világ fiatal filmesei számára.

A hatnapos rendezvénysorozat programját a filmkészítés különböző fázisainak – Filozófia, Előkészítés, Gyártás, Utómunkálatok és Promóció - szentelik majd a résztvevők.

A Campus részletes programja és információk a www.berlinale-talentcampus.de oldalon találhatók.

Focifilmek versenye Berlinben

Felvétel indul! - Gól! : 2004. szeptember 15-ig várja a berlini Talent Campus azokat a rövidfilmeket, melyek témája a foci és minden, ami körülötte van.

„Foci és kultúra” a témája a 2005-es Berlinale Talent Campus rövidfilm versenyének. A pályázati felhívás minden olyan filmkészítőnek szól, aki a filmalkotás és a futball iránt táplált szenvedélyét ezúttal egymáshoz kapcsolva kívánja kiélni. Azokat az alkotásokat várják Berlinbe, melyek az egyes országok kultúrájának a futballhoz kötődő mozzanatait kapják lencsevégre.

A legnépszerűbb sportot témául választó Mini-DV vagy DV-Cam-ra készítette kisfilmek hosszát fél és 5 perc között határozza meg a pályázati kiírás a Talent Campus (www.berlinale-talentcampus.de) honlapján.
Leadási határidő: 2004. szeptember 15.

A versenybe meghívott rövidfilmekkel a Berlinale Talent Campus programjában találkozhat a közönség 2005. február 12 – 17. között. Majd a díjnyertes alkotásokat a 2006-os futball világbajnokság hivatalos kulturális programjain is bemutatják. A nyerteseket a Talent Campus-on és a foci VB-n is vendégül látja majd Németország.

Pályázni kizárólag on-line a www.berlinale-talentcampus.de honlapon lehetséges.



Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012