sex hikaye

Tarantino Mogyoródon üli a pünkösdöt

Hozzánk is befut a Gumball 3000

2005. május 13. - filmhu
Tarantino Mogyoródon üli a pünkösdöt
A május 14-én, szombaton Londonból rajtoló mezőny hétfőn egy rakás celebrityvel érkezik Budapestre, hogy körözzön néhányat a Hungaroringen is. Quentin Tarantino, Darryl Hannah, a fő Jackass-ből színésszé avanzsáló Johnny Knoxville, Sandi Denton, a Salt’n’Peppa énekesnője, Jay Kay a Jamiroquai-ból, két szupermodell (Caprice és Jodie Kidd), valamint gördeszkás, bmx-es és snowboardos legendák részvételével kerül sor az idei Gumball 3000 versenyre.

A szabályok nélküli gyorsasági verseny két egymástól elég messze található hely között, csodaautókkal és szabályok nélkül, nagy hagyományokkal bír a filmtörténet road-movie szekcióján belül. Leghíresebb darabja talán az 1976-os, hazánkban is bemutatott Flúgos futam (Cannonball) volt, mely a Los Angeles - New York távon kísér végig néhány gyakorló őrültet.

A verseny egyetlen szabálya az, hogy aki először ér New Yorkba, az a győztes. Az egy évvel korábbi Death Race 2000 azonban sokkal nagyobb népszerűségnek örvend a műfaj rajongói körében. Az akkor még jövőnek számító 2000-es évben az 1975-ös elgondolás alapján nem számít bűnténynek a cserbenhagyásos gázolás, sőt nemzeti sport lett belőle. A Transzkontinentális Halálfutam már pontverseny, győztese az, akinek a legtöbb gyalogost sikerül letarolnia. Mindkét filmet Paul Bartel rendezte, a főszerepet pedig mindkétszer David Carradine alakította, akit legutóbb éppen Tarantino Kill Billjének címszereplőjeként láthattunk.

A harmadik „őrült autóversenyes” film, a hetvenes évek közepéről a szintén 1976-os, magyarul Rágógolyó futamnak fordított The Gumball Rally, mely leginkább abban különbözik a Cannonball-tól, hogy ezúttal a verseny a keleti parton indul és a nyugati parton ér véget, valamint, hogy a fődíj egy rágógumi automata. A nyolcvanas években aztán az Ágyugolyó Futam (Cannonball Run) trilógia követte az első három filmet, hasonló tartalommal és modernebb autókkal, valamint olyan színészekkel, mint Burt Reynolds és Roger Moore, vagy Brooke Shileds. 

Ma már nem csak film, valóság is
Az, hogy mindez mára nemcsak film, hanem valóság is, egy bizonyos Maximillion Coopernek köszönhető, akinek nagy álma volt, hogy elindítson egy, az egész világon átívelő őrült autóversenyt, hírességekkel és autókülönlegességekkel. Az idei London – Montecarlo futam, már a hetedik Gumball 3000 futam. A rendezvény Londonban veszi kezdetét a 6 nap májusban című film vetítésével, mely a tavalyi Párizs és Marokkó között lezajlott száguldást dokumentálja. Az idei útvonal: London – Brüsszel – Prága – Bécs – Budapest – Dubrovnik – Taormina – Róma – Firenze – Montecarlo.

A Magyarországon első alkalommal áthaladó futamot két helyen is el lehet csípni, először a Hungaroringen május 16-án hétfőn 14-órától, majd este 6 és 8 között a Kempinski Corvinus Hotel előtt. Belépőjegyet elővételben csak május 15-én este, a 150. Jubileumi Evo Gyorsulási Versenyen, a Hungaroringen lehet venni 1800 forintért. Aki ezt elmulasztja, annak már csak a helyszínen lesz lehetősége, hogy 5400 forintos áron váltson jegyet az autókat és hírességeket felvonultató bulira.

További információ a www.maxituning.hu oldal Klubélet rovatában vagy a 06-20-9227-666-os telefonszámon kapható.






nka emblema 2012