sex hikaye

Tarr Béla renenszánsz filmsorozata

550-600 percnyi reneszánsz

2008. augusztus 8. - filmhu
Tarr Béla renenszánsz filmsorozata
10 magyar filmrendező dolgozza fel a reneszánszot mai összefüggéseiben: a tízrészes filmsorozat 2010 végére készülhet el - adta hírül a gyártó TT Filmműhely. Lehetőséget kapnak a fiatalok (Bogdán Árpád, Kocsis Ágnes, Mundurczó Kornél és Pálfi György), a középgeneráció (Enyedi Ildikó,  Gothár Péter, Janisch Attila,  Jeles András, Szász János) és Makk Károly.

"Tervünk lényege, hogy egy olyan tíz darabból álló, közszolgálati televíziós filmsorozatot hozzunk létre amelynek minden darabja a RENESZÁNSZ fogalmához kötődik. Koncepciónk szerint a reneszánsz jelentését nem annak történelmi, hanem sokkal inkább mai összefüggéseiben ábrázolnánk." - olvasható a TT Filmműhely közleményében.

Meghívásos alapon tíz magyar filmrendezőt kértek fel, az alkotók listája:

Bogdán Árpád
Enyedi Ildikó
Gothár Péter
Janisch Attila
Jeles András
Kocsis Ágnes
Makk Károly
Mundruczó Kornél
Pálfi György
Szász János.

Az ötvenöt - hatvan percesre tervezett epizódokat filmre forgatják majd. A projektet a Tarr Béla nevével fémjelzett TT Filmműhely gyártja, de bevonnak a munkába társproducereket is. A forgatókönyveket 2008 októberére készítik el az alkotók, ezután már a gyártási munkálatokat készítik elő. A befejezés várható dátuma 2010 decembere.

A Nemzeti Kulturális Alapprogram Mozgókép Szakmai Kollégiumának meghívásos pályázatán a „Reneszánsz Év – 2008” keretében 12 millió forint alkotói támogatásban részesült a tíz alkotó. Filmfejlesztésre, gyártási előkészítésre további 8 millió forintot kapott a gyártó TT Filmműhely.



Címkék

hír



nka emblema 2012