sex hikaye

Tarr-filmek Prágában

Indul a Febiofest

2007. március 21. - filmhu
Tarr-filmek Prágában
Tarr Béla műveivel és a közelmúlt kiemelkedő magyar filmsikereivel kezdődik Prágában a FEBIOFEST, a mozi ünnepe március 22-én - adta hírül a Filmunió.
 
 
 
 

Március 22-én kezdődik Prága legnagyobb filmfesztiválja, a FEBIOFEST. A 14 prágai mozi részvételével megrendezendő egyhetes filmünnep műsorára az elmúlt években több mint százezren voltak kíváncsiak. A nagyszabású fesztivál két programot szentel a magyar filmművészetnek idén.

Az utóbbi évek terméséből ad ízelítőt a „Kortárs Magyar Film” című program, melyben Fliegauf Benedek, Fehér György, Forgács Péter, Hajdu Szabolcs, Kocsis Ágnes, Koltai Lajos, Mundruczó Kornél és Szaladják István egy-egy játékfilmje lesz látható. A válogatás célja, hogy bemutassa a prágai közönségnek „a nemzetközi filmfesztiválokon nagy sikerrel szereplő kortárs magyar film gazdagságát, sokszínűségét és besorolhatatlanságát” – olvasható a fesztivál bevezetőjében.

A „Tribute to…” retrospektív programot a világhírű magyar filmrendező Tarr Béla munkásságának szentelik ezúttal a cseh fővárosban. Tarr Béla korábbi alkotásai mellett a világhírt hozó Kárhozat és Sátántangó, valamint legutóbbi játékfilmje a Werckmeister harmóniák is újra látható lesz Prágában.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012