sex hikaye

Taxidermia - 26 ezer néző Franciaországban

Előkelő helyen

2007. február 28. - filmhu
Taxidermia - 26 ezer néző Franciaországban
Pálfi György filmje előkelő helyen szerepel a Le Film Francais 2006-os nézettségi adatait összesítő listáján. A TAXIDERMIÁ-ra több mint 26000-en voltak kíváncsiak Franciaországban.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

A francia audiovizuális szektor elsőszámú hetilapja, a Le Film Francais közzétette a tavalyi évben bemutatott mozifilmek franciaországi nézettségi adatait. Pálfi György Taxidermia című filmje előkelő helyen szerepel a listán, ugyanis 2006. augusztus 23-i bemutatója óta több mint 26000-en voltak rá kíváncsiak. Ezzel az eredménnyel Pálfi György a „húszezren túliak” klubjába lépett be, melynek tagjai többek között Wang Chao, Michael Winterbottom, Gus Van Sant, Aki Kaurismaki és Cristu Puiu voltak 2006-ban. A hétről-hétre 10-15 új filmet bemutató francia mozikínálatot figyelembe véve mindez egyértelmű sikerként könyvelhető el.

A Taxidermiát a tavalyi Cannes-i világpremier óta számos rangos filmfesztivál mutatta be világszerte. Antalyában, Brüsszelben, Chicagóban, Cottbus-ban, Kolozsváron és Tallinnban nyert jelentős díjakat.

Az említett franciaországi mozibemutató kapcsán a francia sajtó nagy lelkesedéssel fogadta a magyar filmet. Mértékadó sajtóorgánumokban jelentek meg elismerő kritikák, a Nouvel Observateur például a nyárutó kihagyhatatlan felfedezésének kiáltotta ki Pálfi György második moziját.

A fesztiválokról bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012