sex hikaye

TCM Classic Shorts Rövidfilmverseny

petersen és szabó is Csatlakozik a zsűrihez

2008. május 6. - filmhu
TCM Classic Shorts Rövidfilmverseny
Idén kilencedik alkalommal indul útjára május 1-jétől a TCM Classic Shorts elnevezésű rövidfilmverseny, amelynek nemzetközi zsűrijében olyan ismert filmesek vesznek részt, mint Wolfgang Petersen, Szabó István, Agnieszka Holland, Mikael Hafstrom, Rutger Hauer, James Franco és Nick Goldsmith.

Az idei évben már második alkalommal európai, közel-keleti és afrikai jelentkezők is benevezhetnek, és az előző évekhez hasonlóan a győztes filmeket ünnepélyes ceremónia keretén belül októberben vetítik majd le.

A benevezett film nem lehet 20 percnél hosszabb, és amennyiben a film nem angol nyelvű, angol nyelvű feliratra is szükség van.

A jelentkezők a 2007. szeptember 1-je után készült filmjeiket 2008. május 1. és 2008. augusztus 1. között küldhetik be.

Az első három helyezett összesen 10 ezer font jutalomban részesül (1. díj – 5 ezer font, 2. díj – 3 ezer font, 3. díj – 2 ezer font), a hat döntős versenyző pedig megjelenési lehetőséget kap a TCM EMEA régiójában.

A tehetséges filmkészítők tiszteletére a hat döntős filmet a TCM egy különleges hétvége keretében vetíti le. A TCM Classic Shorts idén is abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a filmipar számos nagynevű, nemzetközi szereplője ajánlotta fel segítségét a jövő alkotóinak támogatásához:

- James Franco - színész, rendező, író  (Pókember trilógia, Különcök és stréberek)  
- Nick Goldsmith - producer (Galaxis útikalauz stopposoknak, Son of Rambow)  
- Mikael Hafstrom - rendező, író (Evil aka Ondskan, Vakvágányon, 1408
- Rutger Hauer - színész, producer, rendező (Szárnyas fejvadász, Batman: Kezdődik!) 
- Agnieszka Holland - rendező, író (Európa, Európa; A titkos kert)
- Jason Isaacs - színész (Harry Potter és a Főnix Rendje, Pán Péter)
- Garth Jennings - rendező, író (Galaxis útikalauz stopposoknak, Son of Rambow)
- Cillian Murphy - színész (A napfény íze, Lány gyöngyfülbevalóval, A sötét lovag)
- Wolfgang Petersen - rendező, producer, író (A tengeralattjáró, Tűzvonalban, Trója) 
- Szabó Istvan - író, rendező (Mephisto, A napfény íze, Csodálatos Júlia)
- Stephen Woolley - producer, rendező (Síró játék, Stoned - Brian Jones halála) 
- Wendy Ide - Filmkritikus és a fesztivál programigazgatója
- Dan Jolin - Szerkesztő, Empire magazin
- Nev Pierce - Szerkesztő, Total Film magazin
- Jason Solomons - Filmkritikus, rádiós és televíziós műsorvezető

A TCM Classic Shorts büszke arra, hogy az elmúlt években számos nagy tehetséget fedeztek fel. A tavalyi győztes, francia nyelven forgatott A Bout de Truffe című Tom Tagholm film, amely elnyerte a Raindance Filmfesztivál első díját is, igazán nagy elismerést kapott a zsűritől. Simon Pegg a filmet az alábbi szavakkal jellemezte: „Alaposan megrendezett és gyönyörűen komponált. Vicces, tragikus és csodálatosan alattomos”, míg Cillian Murphy „csodálatosan eredetinek és gyönyörűen filmezettnek” nevezte a filmet. A döntős filmek közül jó néhány  további elismerésben részesült a későbbiek során, például a 2006-os győztes Jane Lloyd, amelyet David Gray is felhasznált Alibi című videóklipjében. A 2002-es Brown Paper Bag és a 2001-ben első helyezést elért About A Girl meg is nyerte a BAFTA Legjobb rövidfilmnek járó díját. A 2002-es győztes Gerald McMorrow jelenleg a Franklyn című filmet forgatja a Hanway Films-el.

Nevezési határidő:
2008. augusztus 1.

További információ, részletes nevezési feltételek és angol nyelvű nevezési lap a www.tcmclassicshorts.com oldalon található.



Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012