sex hikaye

Terebélyesedik a MEDIA Program

EU, MEDIA Program

2008. április 4. - filmhu
Terebélyesedik a MEDIA Program
Horvátországgal bővül a MEDIA Programban részt vevő országok köre, s a résztvevő producerek egy új on-line fórumon tehetik még szorosabbá munkakapcsolataikat. A Programban részt vevők személyesen pedig a MIPTV-n talákozhatnak.

32-re emelkedett a MEDIA Program tagországainak száma, mivel Horvátország is csatlakozott. Ez teljes részvételt jelent: rendelkezik támogatási kerettel képzési programokhoz, gyártáselőkészítéshez független producerek számára, valamint forgalmazáshoz és fesztiválok rendezéséhez. Európa többi országa pedig még jobban erősítheti az együttműködést a horvát filmiparral és a horvát film terjesztését.

További információ a horvát csatlakozáról.

A MEDIA Program által támogatott European Producers Club (EPC) European Cinema Network (Európai Mozihálózat) néven egy új, on-line kapcsolatépítő fórumot hozott létre. Megszabott díj ellenében a tagok hozzáférhetnek egy folyamatosan frissített adatbázishoz, mely a fejlesztés alatt álló európai projekteket fogja tartalmazni. Ezzel egyidejűleg a felhasználó közös munka céljából partnert, illetve projekteket is kereshet. A network ugyanakkor kapcsolatépítésre is szolgál: a szakmabeliek elküldhetik egyéni igényeiket, felvehetik a kapcsolatot cégekkel, felhasználói fórumokhoz szólhatnak hozzá, valamint értesülhetnek a legújabb filmes hírekről.

A European Producers Club (EPC) több mint 17 európai ország befolyásos független filmproducereit gyűjti egybe. Célja, hogy folyamatosan értesítse a producereket a legfrissebb szakmai hírekről, valamint hogy politikai szinten is változtatásokat eszközöljön, illetve hogy elősegítse koprodukciók létrejöttét. Emellett koordinálja a European Producer Associations Alliance-t (EPAA) is, amely szinte az összes európai nemzeti produceri egyesületet magába foglalja.

További információ a European Producers Clubról.

A Cannes-ban 2008. április 7-11-én megrendezésre kerülő MIPTV keretében lehetőség nyílik a MEDIA Program képviselőjével való személyes találkozóra. A konzultáció során jelenlegi és készülő projektekkel kapcsolatban a MEDIA 2007-es Programra beadandó pályázatokról lehet felvilágosítást kérni.

A TV Sugárzás pályázat a független európai televíziós produkciós cégek és produkciók számára jött létre (játékfilm, dokumentum és animációs filmek), beleértve legalább három sugárzót a programban résztvevő országokból.
A pénzügyi támogatás összege: 500.000 EUR/projekt játék- és animációs filmekhez ill. 300.000 EUR/projekt dokumentumfilmekhez.

További felvilágosításért Monica Galeriunál lehet időpontot kérni, illetve a helyszínen a MEDIA standnál (H4.35, 4. és 5. em.) április 7-e hétfőtől 9-e szerdáig (10h-18h) lesz elérhető.



Címkék

hír



nka emblema 2012