sex hikaye

Tim Burton nyakig a csokiban

jön a filmzene

2005. július 11. - filmhu
Tim Burton nyakig a csokiban
Roald Dahl meséjének új filmváltozatát Tim Burton rendezésében július 15-én mutatják be világszerte. Itthon augusztus 18-án debütál a mozikban. A film zenéje augusztus első napjaitól kapható. Az amerikai animátor Nagy Halaelúszott egészen Willy Wonka csokigyáráig. Tim Burton, Helena Bonham Carter és Johnny Depp ismét együtt.

Roald Dahl meséjének új filmváltozatát Tim Burton rendezésében július 15-én mutatják be világszerte. Itthon augusztusban debütál a mozikban. A film zeneszerzője Danny Elfman, akinek nevéhez olyan nagysikerű filmek zenéi kapcsolódnak, mint a Good Will Hunting, a Sötét Zsaruk, az Álmosvölgy legendája, valamint a Batman filmzenéje, amiért Grammy-díjat is kapott. Tim Burtonnek és Danny Elfmannak a Charlie és csokigyár már a 11. közös filmje.

Johnny Depp mint Willy Wonka
Tim Burton: Charlie és a csokigyár
A film történetét egy olyan sikeres könyv adja, amit 32 nyelvre fordítottak le és több, mint 15 millió példányban kelt el. A Charlie és a csokigyár a harmadik legnépszerűbb könyv az angol gyermekek körében. Itthon az Animus Kiadó adta ki Karcsi és a Csokoládégyár címmel.

A történet szerint Willy Wonka, a különös és szeszélyes csokikészítő utódot keres magának. Ezért öt gyerek beléphet a hatalmas gyárba, ahol megismerkedhetnek a csokoládékészítés titkaival. Charlie-t,
a szegény sorsú kisfiút hamar magával ragadja a mesés, fantasztikus, varázslatos út.

Wonka szerepében Johnny Deppet láthatjuk, míg Charlie-t az a Freddie Highmore alakítja, aki Depp partnere volt a Visszatérés Sohaországba című filmben. Szerepet kapott az új Burton-moziban az alkotó neje, Helena Bonham Carter is, akire a rendező a Nagy Hal emlékezetes banyaszerepét osztotta. Depp Burton egyik kedvenc színésze, már az Ollókezű Edward címszerepét neki adta, majd a világ legrosszabb filmrendezőjéről, Ed Wood-ról készült moziban is remekelt. Winona Ryder ex-férje az 1999-ben készült fantasztikus thriller-mesét, AzÁlmosvölgy legendáját is feldobta Buster Keaton-i gyökerekig visszanyúló nyomozó alakításával.

1971-ben, a könyvből készült első filmváltozatban Gene Wilder játszotta a csokigyárost. Burton a Comingsoon.net-nek adott interjújában méltatta a komikust, és leszögezte, közvetlenül a könyvből merítették az inspirációt.

Freddie Highmore, azaz Charlie
A leleményesen tehetséges Tim Burton pont 1971-ben kezdte filmes pályáját. Az animáció mellett a sötét oldal is vonzotta. Kis animált horrorokat rendezett, aztán Hitchcock-ot adaptált tv-re, majd átnyergelt a játékfilmekre. Első igazán nagy sikerét az 1989-es Batman-nek köszönheti, melyben Bruce Wayne-t a Beetlejuice-ban már teljesített Michael Keaton alakította. Ezt követte az Ollókezű Edward, majd a Batman következő epizódja 1992-ben, aztán egy földönkívüli támadás, a Támad a Mars! Az Álmosvölgy legendája egy pókhálós történetet dolgozott fel erős atmoszférával. A Majmok bolygója-remake után a Nagy hal meséje úszott, egészen a Csokigyárig.

Az amerikai mester következő munkája egy animációs film lesz. A Corpse Bride-ot Mike Johnson-nal közösen rendezi, és az első ilyen jellegű alkotás lesz a Karácsonyi lidércnyomás óta, amelynek történetét ő írta, és a film producere is ő volt. A stop-trükkös technikával felvett mozi a XIX. századi Európában játszódó szerelmi történet lesz, „élő” és „halott” szereplőkkel.

A Charlie és a csokigyár című film zenéje - hasonlóan a július 5. óta kapható Batman: Kezdődik! filmzenéhez - a filmbemutató előtt jelenik meg. A CD a Warner Home Video gondozásában augusztus 2-án kerül forgalomba, míg a filmet augusztus 18-ától láthatjuk a mozikban.






nka emblema 2012