sex hikaye

Tom Hanks a da Vinci-kódban

Howarddal együtt harmadszor

2004. december 1. - filmhu
Tom Hanks a da Vinci-kódban
Ron Howard rendező ismét Tom Hanks főszereplésével forgat filmet, ezúttal Dan Brown nemzetközi bestsellerét, A da Vinci-kódot adaptálja mozgóképre. A filmet forgalmazó Sony Pictures bejelentette, hogy a forgatás jövőre veszi kezdetét, és hogy a bemutatót 2006. májusára tervezik.

Hanks Robert Langdont alakítja majd, aki egy sötét titkokat évszázadok óta őrző titkos társaság egyik tagjának rejtélyes meggyilkolására próbál fényt deríteni. A színésznek ez lesz a harmadik közös munkája Ron Howarddal, az Apollo 13 és A nagy csobbanás (Splash) után.
 
Tom Hanks egyike Hollywood legkeresetteb sztárjainak, mivel majdhogynem biztosra vehető a kasszasiker, ha egy filmben szerepel. Ezúttal azonban az alapanyag is aranybányának ígérkezik, hiszen kisebbfajta könyvkiadási szenzációt produkált azzal, hogy hosszú távon is vezette a könyveladási listákat az Egyesült Királyságban és Amerikában egyaránt.

A klasszikus ’whodunit’ krimi központjában egy globális összeesküvés elmélet, a Szent Grál mítosz, és a rejtjelfejtés áll és bő két év alatt több, mint nyolc millió példányban kelt el világszerte. A művészettörténetet, mitológiát, szemiotikát és középkori történelmet elegyítő történet főhőse egy Indiana Jones-szerű figura, aki Dan Brown második regényében az Angyalok és Démonokban visszatér. Mindkét könyv megjelent magyar fordításban is.



Címkék

hír



nka emblema 2012