sex hikaye

Trans-Europe-Script: az euroforgatókönyv-pályázat

2001. május 7. - filmhu
AUDIOVISUAL EUREKA
2001-ES TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAM

EURÓPAI FORGATÓKÖNYVÍRÓI PÁLYÁZAT


Az Audiovisual Eureka képzési programot hirdet közép- és kelet-európai országok forgatókönyvírói számára.
A program két szemináriumból áll, és segítséget nyújt a résztvevőknek forgatókönyvük kidolgozásához az európai piac igényeinek megfelelően.

A program kidolgozásakor felhasználtunk minden olyan észrevételt, amely a korábbi tréningek után érkezett a résztvevőktől, partnerektől és szakértőktől.
A visszajelzésekből leszűrt legfőbb követelmény, hogy megtaláljuk a megfelelő arányt a minden résztvevőnek tartandó elméleti ismertek átadása és az egyéni forgatókönyv elemzések között.
Ezt a módszert követjük a második szeminárium alkalmával is, ahol a már átdolgozott könyvekkel foglalkozunk.
Emellett helyet kap a programban egy olyan piacorientált elem is, amely a forgatókönyvek értékesítési mechanizmusával ismerteti meg a résztvevőket.

A szakértők által legjobbnak ítélt öt forgatókönyv az Eurékától anyagi támogatást kap korrektúrázásra és a forgatókönyv angol verziójának tökéletesítésére, hogy növeljék a forgatókönyv esélyeit az európai piacon.

A szakértők által legjobbnak ítélt forgatókönyv a második szeminárium végén
5000 Euro összegű díjat kap az Eurékától a forgatókönyv továbbfejlesztésére.



Első szeminárium: 2001. szeptember 12-15.
Isztambul, Törökország

Az első szemináriumot posztgraduális kurzus formájában tartjuk, amely értékesítési gyakorlatot is tartalmaz. Ez idő alatt a résztvevők és a szakértők egyéni konzultációk keretében közösen dolgoznak a benyújtott forgatókönyveken, és tanácsokat kapnak az átdolgozáshoz.


Második szeminárium: 2001. december 5-8.
Bukarest, Románia

A program második részében a résztvevők bemutatják a szakértők tanácsai alapján újraírt forgatókönyvüket, és részt vesznek egy újabb értékesítési gyakorlaton.


Résztvevők
Azokat a Kelet-, Közép- és Dél-Európa* filmes iskoláiban végzett hallgatókat várják a pályázatra, akik egy, legfeljebb két befejezett produkcióval rendelkeznek, és nem okoz problémát számukra egy forgatókönyv benyújtása angol nyelven.

*Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Észtország, Jugoszláv Szövetségi Köztársaság, Macedónia, Magyarország, Lettország, Litvánia, Málta, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovák Köztársaság, Szlovénia, Törökország


Részvételi feltételek
A pályázaton való részvétel ingyenes, a résztvevőknek mindössze az utazás költségeit kell vállalniuk. A program második részén való részvétel csak átdolgozott forgatókönyvvel lehetséges.

A forgatókönyvek beérkezésének határideje az első szemináriumra:
2001. június 15.

Szakértők
Az egyenkénti elemzéseket script-szakértők segítik, valamint olyan elismert szakemberek, akik részt vesznek a Média oktatási programjaiban, akik az európai piac jó ismerői, illetve helyi szakemberek.

Programfelelősök:
Audiovisual Eureka Secretariat-Brüsszel
Peter Wagner
Eric Foucher

Jelentkezési lap igényelhető:
Magyar Filmunió
1068. Budapest
Városligeti fasor 38. II/52.
Tel: 351 77 60, 351 77 61
Fax: 352 67 34
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Vezér Éva – Eureka Audiovisual koordinátor
Gajdos Kinga - asszisztens

Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012