sex hikaye

Trier és az Antikrisztus

Le van égve és a Sátánnal cimborál

2004. október 22. - filmhu
Trier és az Antikrisztus
Miután az USA-trilógia harmadik darabjának elkészítését határozatlan időre elhalasztotta, 2006 nyarán egy egészen másfajta vállalkozásba kezd Lars von Trier. A Birodalom című sorozat egyes epizódjainak végén a dán rendező még csak a kezével mutatta az ördög jelét, most azonban egy lépéssel továbbment, és magáról a Sátánról készít filmet, Antichrist címmel. Trier barátja és munkatársa Peter Aalbæk Jensen szerint a rendező rossz anyagi körülményei miatt változtatatta meg jövőbeni terveit.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

„Lars nem áll túl jól anyagilag. Ezért kell egy olyan filmbe fognia, mint az Antichrist. De ez nem jelenti azt, hogy csak anyagi okok vezérelnék. Az egész Birodalom-sorozat csak azért készült, mert a Zentropa stúdió a csőd szélén állt és nagyon kellett a pénz. A vége pedig az lett, hogy Lars a sorozattal robbant be a hazai köztudatba”, mondta el Jensen.

Míg Vibeke Windeløv, Trier állandó producere thrillerként emlegeti az új filmet, addig Peter Aalbæk Jensen inkább rém- és horrorfilmként beszél az Antichristról, melynek története abból az elméletből indul ki, hogy a világot nem az Isten, hanem a Sátán alkotta.

Lars von Trier jelenleg a Manderlay-n – az USA trilógia második részén  - dolgozik, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a harmadik, Washington című epizódot mikor készíti el.

Maga a rendező nem kívánta kommentálni döntését, az újságírók kérdéseire mindössze annyit válaszolt, hogy „még túl korai lenne bármit is mondani a terveimről.”






nka emblema 2012