sex hikaye

Türelem a velencei filmmustra versenyében

A kalózok szeretője után újabb siker érik?

2007. július 26. - filmhu
Türelem a velencei filmmustra versenyében
Nemes Jeles László Türelem című 14 perces munkáját hívta meg a 64. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Corto Cortissimo elnevezésű versenyprogramjába - adta hírül a Filmunió. Az Inforg Stúdióban készült alkotás a 37. Magyar Filmszemlén már elnyerte a legjobb kisjátékfilm díját.

Nyilvánosságra hozták az augusztus 29. és szeptember 8. között megrendezendő velencei filmművészeti szemle programját Rómában. A világ legrégebbi nemzetközi filmfesztiválja, melyre idén 64. alkalommal kerül sor, a Corto Cortissimo elnevezésű versenyprogramjába Nemes Jeles László Türelem című munkáját hívta meg.

A Türelem Nemes Jeles László első 35 mm-re forgatott munkája. A filmen „egy irodista nő precíz munkafolyamata – egy arc rezzenései” láthatóak. „És egy férfi, aki várja az ablakon túl.” Az irodista nőt Marjai Virág alakítja, az operatőr Erdély Mátyás, aki többek között a világhírű Before Dawn című filmmel már elkápráztatta a nagyvilágot. Az Inforg Stúdióban készült Türelem producere Muhi András volt. A 2006-ban forgatott kisjátékfilm a Duna Műhely és a Filmteam közreműködésével készült.

Nemes Jeles László
A forgatókönyvet is jegyző, 1977-ben született Nemes Jeles László 1989-tól 2003-ig Párizsban élt, egyetemi tanulmányai során történelmet, irodalmat és forgatókönyvírást tanult. 2001-től rendező- és producerasszisztensként dolgozott Franciaországban, majd Magyarországon, többek között Tarr Béla munkatársa, A londoni férfi című filmen másodasszisztens. 2006. szeptembere óta a New York-i Tisch School posztgraduális program tanulója filmrendezés szakon. Jelenleg első nagyjátékfilm-tervét fejleszti.


A Türelem a 38. Magyar Filmszemlén a legjobb kisjátékfilm díját nyerte el, világpremierjére a velencei Lidón kerül majd sor Nemes Jeles László és az alkotók személyes részvételével. A Corto Cortissimo versenyen a magyar rövidfilm a legendás velencei oroszlánért és a legjobb európai film UIP-díjáért is versenyben lesz.

Magyar film Velencében legutóbb 2002-ben nyert díjat, Péterffy Zsófia Kalózok szeretője című munkáját ekkor tüntették ki a legjobb európai rövidfilmnek járó UIP-díjjal.



Címkék

hír



nka emblema 2012