sex hikaye

Udvaros és Ónodi Dyga akció-vígjátékában

Gombfoci, cukorbaj, Kész cirkusz

2004. július 14. - filmhu
Udvaros és Ónodi Dyga akció-vígjátékában
Dyga ZsomborUdvaros Dorottya, Ónodi Eszter, Csuja Imre és Scherer Péter főszereplésével kezdi meg jövő héten Kész cirkusz című filmjének forgatását Dyga Zsombor. A Tesó díjnyertes író-rendezőjének legújabb akció-vígjátékában három gombfoci-fanatikus kaotikus válási perpatvarba keveredik. A Durst György-Dávid András producer-páros már görög és román forgalmazót is talált a Duna tévé égisze alatt készülő filmhez.

A Tesó után ismét forgat Dyga Zsombor és az Akna Film. A Kész cirkusz című akció-vígjátékban három lakótelepi gombfoci-fanatikus kezébe kerül egy számzáras retikül. De vajon mi az, ami olyan fontos a kézitáskában? És miért lohol a nyomában egy kivénhedt focista, a nimfomán feleség, a macsó menedzserasszony, a cukorbajos civilhekus, no meg az agysebésznek korántsem nevezhető bankrabló-trió?

Elek Ferenc a Tesó Sziszijeként
A lakótelepi gombfocis srácokat a Tesóból már ismert fiatal színészhármas, Welker Gábor, Schmied Zoltán és Elek Ferenc alakítja, míg a focista szerepében Scherer Pétert, a feleségében Udvaros Dorottyát, a civilhekuséban Csuja Imrét láthatjuk, Ónodi Eszter pedig élete első gátlástalanul negatív karakterét játszhatja el a menedzsernő bőrébe bújva. Az IQ-csökkent bankrabló-triót Tóth József, Görög László ill. a Família Kft. Lajosaként megismert Nagy Zoltán alakítja, de apróbb szerepekben föltűnik majd Hajós András, Kránitz Lajos és a Moszkva tér Royalját megszemélyesítő Szabó Simon is a filmben.

A szkriptet a 34. Filmszemlén a legjobb fiatal forgatókönyvírói díjat elhozó Tesóhoz hasonlóan ezúttal is a rendező és Lovas Balázs (a filmhu szerkesztője) jegyzik. A könyv 110 oldala ellenére Dyga 80 percnyi hosszúságúra igyekszik kihozni filmjét, ugyanis gyakorlatilag egyetlen nagy ívű, fékevesztett tempójú akciójelenetté szeretné összegyúrni a párhuzamos szálakon futó sztorit. A gyors ritmust a Tesónál is bővebb mennyiségben adagolt külvárosi humor fogja könnyen emészthetővé tenni.

A Kész cirkusz Durst Györgynek és új társának, Dávid Andrásnak az első közös produceri munkája. A korábban 20 évig Franciaországban dolgozó Dávid, bár még a magyar forgalmazó sem biztos, már megállapodott a Medial nevű görög és a Moebius nevű román filmterjesztővel is.

Welker Gábor, mint Artin a Tesóban

A produkció alkotói magját természetesen ezúttal is az Akna Film adja, a rendező Dyga és a forgatókönyvíró Lovas mellett a képekért Horváth Árpád operatőr, azok összerakásáért pedig Czakó Judit vágó lesz a felelős.

Az eredeti filmzenét most is az öttagú békásmegyeri formáció, az Uptown Fellaz fogja jegyezni, akik a Tesó funkys zenei világa után ezúttal rézfúvósokkal próbálják felidézni a 70-es évek akciófilmjeinek és krimijeinek 2004-re hangszerelt atmoszféráját. Igazi csemegének ígérkezik a film záródala, melynek feléneklésére a zenekar az underground elektronikus zenei szcénában nevet szerzett Senát kérte fel. A ghánai származású MC nemrég debütált First One című albumával a magyar piacon.

A Kész cirkusz forgatása július 19-én kezdődik s egészen augusztus 7-ig zajlik, az egységes látványvilágot csillaghegyi és békásmegyeri lakóparkos ill. lakótelepi helyszínek fogják adni. A film várhatóan decemberre készül el, s a 2005-ös Magyar Filmszemlén kerül először a nagyközönség elé.



Címkék

hír



nka emblema 2012