sex hikaye

Új helyszínen, új időpontban a BuSho

ősszel, Vörösmartyban, DocuArtban

2008. augusztus 8. - filmhu
Új helyszínen, új időpontban a BuSho
2008 őszén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország egyetlen, kizárólag rövidfilmeket felvonultató fesztiválja a BUdapest SHOrt. Az új időpont: 2008. szeptember 3-7. Az új helyszín: Vörösmarty mozi / DocuArt Kocsiszín.

61 országból összesen 620 nevezés érkezett a BuSho-ra, a fiatal filmesekből verbuvált 5 tagú előzsűri (Deák Dániel, Gergely Zoltán, Igor Buharov, Rimóczi László, Szabó Simon) 90 filmet választott be a versenyprogramba. A nevezések magas száma miatt idén először nem vetítik le az összes nevezett alkotást, helyette egy 130 filmből álló információs programot állítottak össze.

A negyedik alkalommal megrendezett fesztivál vetítései a Vörösmarty moziban lesznek, az újonnan nyílt DocuArt Kocsiszínben pedig a koncertek, workshopok és információs vetítések kaptak helyet. A helyszín mellett az időpont is változott: a Sziget előtti hétvégéről őszre tették át a fesztivál időpontját a szervezők, mivel sok fiatal filmes épp a nyaralását töltötte eddig a feszt ideje alatt.

A fesztivál idén is számos kísérőprogrammal készült: a partner fesztiválok válogatásai, nemzetközi workshopok alkotásai (köztük a tavaly indított saját szervezésű animációs tabor filmjeivel), különleges nagyjátékfilmek, koncertfilmek, kiállítások és performanszok is lesznek szeptember első hetében.

A belépés továbbra is ingyenes, az idei mottó jegyében várnak mindenkit a szervezők: kis film, NAGY ÉLVEZET.

További információ és a teljes program megtalálható a www.busho.hu weboldalon.



Címkék

hír



nka emblema 2012