sex hikaye

Újabb díjak a Dealernek

Lecce és Wiesbaden

2004. április 28. - filmhu
Újabb díjak a Dealernek
A hétvégén véget ért Lecce-i Filmfesztiválon rendezői különdíjat és a legjobb operatőr díját nyerte el Fleigauf Benedek második játékfilmje, a Dealer. Pár nappal ezután, április 27-én Wiesbadenben, a goEast! filmverseny zsűrije a legjobb rendezés díjával tüntette ki a fiatal magyar rendezőgeneráció markáns alakját az ünnepélyes zárórendezvényen - adta hírül a Filmunió. A díjakat Fliegauf személyesen vette át.

A Közép- és Kelet-Európa kortárs filmművészetére koncentráló nemzetközi filmmustra zsűrijében idén Marion Döring, az Európai Filmakadémia igazgatója, Stefan Kitanov bolgár fesztiváligazgató, producer, Andrej Plachov orosz filmkritikus, Diana Dumbrava román színésznő, és Fekete Ibolya magyar rendező vett részt.

A rendezvény „Highlights” szekciójában Cantu Mari Rózsadomb című játékfilmje, a „Generációk” programban hat ifjú filmrendező munkája között Mundruczó Kornél Afta című kisfilmje képviselte hazánkat.

A Német Filmintézet által szervezett goEast! programjaként szimpóziumot is rendeztek, melynek témája „a csatlakozó országok filmművészétének áramlatai” volt. Hazánkat többek között Szabó István, Tarr Béla, Sándor Pál, Makk Károly és Jancsó Miklós alkotásai képviselték. A filmes mustrához kapcsolódik a 3Sat tévécsatorna „Új szomszédok” című tematikus sorozata, melynek keretében több magyar alkotással találkozhat a közönség a képernyőkön is.



Címkék

hír



nka emblema 2012