sex hikaye

Újabb mozgóképes pályázatokat írt ki az NKA

2001. augusztus 14. - filmhu
A Nemzeti Kulturális Alapprogram Mozgókép Szakmai Kollégiuma pályázatot hirdet a 2001. év II. félévére, melynek célja a magyar és az egyetemes filmművészet értékes alkotásainak megismerése. A pályázatok beadási határideje szeptember 17. A tíz témakörben megpályázható legmagasabb össze 30 millió forint, melyről a kollégium a benyújtási határnaptól számított 60 napon belül határoz. A döntés felülbírálatát kérni nem lehet.

1. Magyar filmek forgalmazási feltételeinek javítására
A kedvező közönségfogadtatásra számot tartó filmek versenyképes forgalmazási feltételeinek megteremtése érdekében forgalmazói támogatásért - kópiagyártásra és reklámköltségre - a magyarországi forgalmazók pályázhatnak.
A pályázatnak tartalmaznia kell a bemutatásra kerülő film részletes forgalmazási és propagandatervét, amelyben a forgalmazó megjelöli a tervezett kópiaszámot és a vállalt fizető nézőszámot (egy év alatt legalább 20.000-200.000 közötti néző).
A pályázónak biztosítani kell - 2001.október 26-ig- a kollégium részére a pályázat elbírálásához a film egy kópiáját VHS-kazettán. A támogatás mértéke 1.000.000,-Ft-tól 5.000.000-Ft-ig terjedhet. A pályázó a megítélt összeg 1/3 részét a szerződés aláírása után (kópiagyártásra), 2/3 részét (reklámköltségre) utólag - a nézőszám elérését követően - veheti igénybe.

2. A magyar és külföldi art-filmek forgalmazási feltételeinek javítására
Forgalomba kerülő art-film kategóriába tartozó filmek országos bemutatását elősegítő támogatásért - kópiagyártás, szállítás, reklámköltség - pályázhatnak azok a filmforgalmazók, akik vállalják, hogy nevezett filmeket mind Budapesten, mind pedig vidéken megjelentetik és a bemutatástól számított 1 év alatt legalább 5.000 nézőszámot érnek el.
A pályázathoz a forgalmazónak csatolnia kell a film részletes forgalmazási és reklámtervét, továbbá a pályázatra beküldött film egy kópiáját VHS kazettán 2001. október 26-ig.
Igényelhető összeg maximálisan 2 millió forint. A pályázó a megítélt összeg 1/2 részét a szerződés aláírása után, 1/2 részét utólag - a nézőszám elérésének igazolása után - veheti igénybe.

3. Filmes rendezvényekre
Támogatásban részesülhetnek a 2002. május 31-ig megrendezésre kerülő filmrendezvények és filmművészeti értékek népszerűsítését és terjesztését szolgáló országos, határon túli és regionális jellegű rendezvények (filmhét, fesztivál, szemle, bemutató stb.) szervezői. A pályázat elbírálásánál előnyt élveznek a gyermek és ifjúsági rendezvények.
A pályázathoz csatolni kell a szervezők által korábban megtartott és az NKA által támogatott rendezvény szakmai értékelését, különös tekintettel a látogatottságra és a sajtóvisszhangra. Reprezentációs költségekre támogatás nem igényelhető.

4. Art-mozik és video kiadók technikai eszközeinek fejlesztésére
Vidéki art mozik és több éve működő art filmeket is forgalmazó videó kiadók pályázhatnak technikai eszközeik fejlesztésére. A pályázónak a kért összeg 50 %-ával saját forrásként rendelkezni kell. Az erről szóló igazolást (banki fedezetigazolást) mellékelni kell. (Pályázni hang-, fénytechnikára, audio – és video másolókra, DVD lejátszóra lehet.)

5. A vidéki art-mozihálózat forgalmazási feltételeinek támogatására
Pályázhatnak a Mozisok Országos Szövetsége Art Mozi tagozatának vidéki mozijai, az általuk 2001.július 1. és december 31. között minimum 100 vetítésre kerülő art film kölcsöndíjára, szállítására. A pályázó a megítélt összeget utólag egy összegben a forgalmazó által visszaigazolt kölcsönzési lista bemutatása után veheti igénybe. A támogatás mértéke előadásonként maximum 2000 Ft.

6. Játékfilmgyártás előkészítésének és beindításának támogatására
A támogatásra azoknak a filmeknek a gyártói pályázhatnak, amelyek az NKA Mozgókép Szakmai Kollégiumának 2001. I. félévi forgatókönyvírói pályázatán alkotói támogatást elnyert és 2001. szeptember 1-ig a kollégiumnak kidolgozva benyújtott forgatókönyvekből készülnek.
A pályázathoz benyújtandó filmtervnek tartalmaznia kell:
? a megfilmesítendő forgatókönyv 2 példányát
? a tervezett film költségvetését
? a finanszírozási tervet
? a gyártási tervet
? a forgalmazási tervet.
A kollégium a művészi színvonal alapján legjobbnak tartott filmtervnek ítéli oda a támogatást, a film előkészítésére és a gyártás beindítására abban az esetben, ha a film elkészítésének feltételeit biztosítottnak látja.
Az ehhez a ponthoz benyújtott pályázati adatlap csak a betétlappal és a mellékletekkel együtt érvényes!
A megpályázható támogatás maximális összege: 30 millió Ft.

7. Leforgatott filmprodukciók befejezésének támogatására
A támogatás elnyerésére azok a leforgatott, de még befejezésre váró filmprodukciók pályázhatnak, amelyek előre nem látható okokból nehéz helyzetbe kerültek.
A pályázathoz mellékelni kell a film befejezését hátráltató okok pontos leírását, dokumentumait és a leforgatott anyag VHS-kópiáját, illetve a film befejezésének teljes tervét, beleértve a még hiányzó fedezet biztosítását.
A rendelkezésre álló keretösszeg 25 millió forint.

8. Meghívásos pályázat a Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjeinek támogatására
A kollégium meghívja a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film – és Televízió Főtanszékét vizsgafilmek és vizsgamunkák támogatására. A pályázathoz csatolni kell a vizsgafilmek forgatókönyvét, illetve dokumentációját, valamint a Főtanszék vezetőjének írásos javaslatát.
Az elszámoláshoz mellékelni kell a kész filmek, vizsgamunkák egy kópiáját VHS- kazettán.
A megpályázható támogatás összesen: 8 millió Ft.

9. Meghívásos pályázat a Magyar Iparművészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció Tanszék végzős animáció- és video szakos hallgatói diplomafilmjeinek támogatására
A kollégium meghívja a Magyar Iparművészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció Tanszék végzős animáció- és video szakos hallgatóit diplomafilmjük elkészítésének támogatására. Az animáció szakos hallgatók pályázhatnak: anyagköltségre, számítógép-használati díjra és operatőri munkára. A video szakos hallgatók forgatási munkára, kamerabérlésre és utómunkára.
A pályázat elbírálásához be kell nyújtani:
? a diplomafilm forgatókönyvét,
? a konzulens tanár véleményét.
A pályázat pénzügyi lebonyolítójaként az Animációs Diplomafilm Megvalósításáért Alapítvány kérhető fel.
A tervezett felosztható összeg: 2 millió Ft.

10. Meghívásos pályázat a Magyar Filmunió magyar filmek montreáli fesztiválra juttatásának támogatására
A kollégium meghívja a Magyar Filmuniót a magyar filmek montreali fesztiválra juttatásának és propagandájának támogatására. Pályázni lehet fesztiválkópiák és kazetták gyártására, a kópiák többnyelvű feliratozására, propagandaanyagokra, kópiák szállítási költségeire.
A megpályázható támogatás összesen: 4,5 millió Ft.

A pályázatok 2001. szeptember 17-ig nyújthatóak be kizárólag postai úton az NKA Igazgatóságának címére (H-1062 Budapest, Bajza u. 32.). A határidőn túl érkező pályázatok érvénytelenek.
A pályázatot egy példányban kell benyújtani. A pályázathoz szükséges adatlap ugyanezen a címen, továbbá a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Ügyfélszolgálati irodáján (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), szerezhető be személyesen. Az NKA Igazgatóságától adatlap – bélyeggel ellátott A/4-es válaszboríték mellékelésével – postai úton is igényelhető, vagy keresd a filmhun a mellékelt jelentkezési lapot!
A pályázattal kapcsolatos felvilágosítás az NKA Igazgatóságának címén és telefonszámán (351-5461/141-es mellék) az ügyfélszolgálattól kérhető.
Ügyfélfogadási idő: hétfőtől - csütörtökig 9-15 óráig; pénteken 9-12 óráig.

Bővebb információk itt olvashattok.


Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012