sex hikaye

Utómunkálatánál tart Az egy másik bolygó

Három kontinensen, négy országban

2007. október 4. - filmhu
Utómunkálatánál tart Az egy másik bolygó
Moldoványi Ferenc, Az út és a Gyerekek – Koszovó 2000   alkotója jelenleg legutóbbi filmjének utómunkálatait végzi. Az Egy másik bolygó fikciós dokuval várhatóan a legközelebbi Szemle játékfilmjei között találkozhatnak a nézők.

Az idén májusban fejeződtek be Moldoványi Ferenc az Egy másik bolygó című játékfilmes elemeket felhasználó dokumentumfilmjének forgatási munkálatai. A széles nemzetközi összefogásban megvalósult film három kontinensen, négy országban készült.

A különböző pályázati források mellett összesen nyolc közszolgálati televízió segítette valamilyen formában a film megvalósulását. A Magyar Televízió mellett a finn YLE, a mexikói Canal Once vett részt koprodukciós partnerként a munkában. Továbbá elővásárlási nyilatkozatokkal segítette a film elkészítését a belga-francia RTBF, a szlovén RTVSLO, a román TVR2, a portugál RTP és az észt ETV.

Élet a szemétdombon
Kép a kambodzsai helyszínről

Moldoványi Ferenc mellett a film alkotói közé tartozik Máthé Tibor operatőr, aki Az út című Moldoványi-filmet is rögzítette. A zenét - ahogy a rendező már említett két korábbi filmjenél is történt - Szemző Tibor szerezte. A vágó Kornis Anna, aki többek közt dolgozott már Szász Jánossal, Gothár Péterrel és Janisch Attilával is.

Az első forgatási szakasz 2005 őszén Kongóban kezdődött, majd a két-három hetes előkészítést követően körülbelül két hét alatt készültek el felvételek. Afrika után Mexikóban dolgozott a stáb, az ugyancsak hozzávetőlegesen öt hetes forgatás alatt ott rögzítették a film kerettörténetét, majd 2006 nyarán Kambodzsában folytatódott a munka, végül ismét Amerikába utaztak, ahol Equadorban idén májusban ért véget a forgatás. Az utómunkálatok jelenleg is tartanak és várhatóan november végére fejeződnek be.

Afrika arcai
Kép a kongói forgatásról

Az Egy másik bolygó Super 16 milliméteres Kodak filmre forgott. Az alkotók 35 mm-re nagyítva és Dolby Stereo hanggal szeretnék bemutatni a filmet, amelynek hazai premierjére remélhetőleg a következő, 39. Magyar Filmszemlén a játékfilmes szekcióban kerül sor. Moldoványi Ferenccel várhatóan november végén, december elején közlünk egy hosszabb interjút az Egy másik bolygó megvalósításáról.



Címkék

hír



nka emblema 2012