sex hikaye

Vadócz Péter Cannes-ban

Colorful Eu

2007. október 8. - filmhu
Vadócz Péter Cannes-ban
Vadócz Péter Colorful EU  című rövidfilmje az egyetlen magyar alkotás, amely a Cannes-i Fesztiválon a MIPCOM – Mobile & Internet TV Awards-ért a világ vezető televízió társaságainak és stúdióinak filmjeivel száll versenybe októberben - tájékoztatta Temesvári Márta, a Kodolányi János Főiskola PR-referense a filmhut.

A Colorful EU - mely a Kodolányi János Főiskola Vadócz Péter által vezetett Vizuális Alkotóműhelyében készült - a rendező saját meghatározása szerint: „az „EU-ról szóló kreatív asszociációs játék másfél percben”. A rövidfilm elmúlt félévben az EU hivatalos spotja volt, és eddig már 68 fesztiválon szerepelt.

Vadócz Péternek nem ez az első alkotása, amely ilyen nagy sikert arat, filmjeit eddig már több mint 150 fesztiválon láthatták az érdeklődők a világ 39 országában. 22 díjat nyert, nemcsak hazánkban, de például az Egyesült Államokban, Ukrajnában, Azerbajdzsánban, Olaszországban, Belgiumban, Németországban.

Az ifjú művész egyébként már főiskolás kora óta rendszeresen fesztiválozgat alkotásaival, s általában díjakkal tér haza. Nemrég például ő érdemelte ki a legnagyobb európai televíziós társaságok éves seregszemléjének, a Prix Európa fesztiválnak a spot kategória fődíját is.

Vadócz Péter október 8-án Cannes-ba utazik, ahol egyedüli magyar versenyzőként vesz részt a fesztiválon Colorful EU című filmjével. Néhány napra rá, október 13-án Berlinben, a Prix Európán már egy másik rövidfilmmel indul a fődíjért, amelyet Olaszországban forgatott. A berlini fesztivál ideje alatt pedig még Brüsszelbe is ellátogat, mivel felkérték arra, hogy az EU Parlamentben tartson egy beszédet a „Színes Európa”-ról. Október 19-én pedig már Koppenhágába várják: a „Mozgásban Európa” jelszavú utazófesztivál Európa 30 városában mutat be művészfilmeket, s a program lezárása Koppenhágában lesz, ahol Vadócz Péternek hivatalosan is átnyújtják a fesztivál mozgóképes fődíját.

A Cannes-i fesztivál honlapja: www.mipcom.com






nka emblema 2012