sex hikaye

Vancouver-i Film Fesztivál

2000. július 3. - Kiss András
2000 szeptember 22. – október 5.

A vancouveri film fesztivál tizenkilenc éves kanadai rendezvény, helyi jellegű és nemzetközi bemutatókkal. Egyrészt a nyugat-kanadai filmesek hagyományos fóruma, másrészt a legújabb nemzetközi filmek megtekintésére nyújt lehetőséget az érdeklődők számára. A rendezvény két hetes programja során nagyjából háromszáz filmet vetítenek évente. Több kategóriában is indítanak versenyt, bár a nagy részük kanadai filmekre vonatkozik.
A fesztivál programjának központi részét kanadai rendezők filmjei és kanadai ihletésű filmek adják. Ehhez kapcsolódva vetítenek filmeket Franciaországról és az angol filmgyártás újdonságai közül is, emellett külön szekció keretében mutatják be a kelet-ázsiai szomszédok filmtermésének legjavát.
A fesztivál során több kategóriában vetítenek külföldi filmeket. A Korunk mozija (Cinema of Our Time) szekcióban az elküldött nemzetközi filmek közül körülbelül százat mutatnak be minden évben. Több mint ötven országból küldenek filmeket, bár a legtöbb az Egyesült Államokból és Franciaországból érkezik.
Walk on the Wild Side cimke alatt fiatal, dühös és független filmesek alkotásait várják.
A Non-Fiction Features szekció az észak-amerikai kontinens legnagyobb nemzetközi dokumentumfilmes fóruma, évi harminc kanadai és külföldi filmmel.
A fesztivál szervezői csak nagyjátékfilm hosszúságú alkotásokat fogadnak el.
A külföldi filmek közül dokumentumfilmek és animációs filmek a National Film Board of Canada pénzes díjazású versenyében vehetnek részt.

A jelentkezési határidő július 14.




Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012