sex hikaye

Véget ér a Simpsons rajzfilmsorozat

2002. május 2. - filmhu
Befejeződik a Simpsons című rajzfilmsorozat, amely e műfajban az egyik legsikeresebb produkció volt. Matt Groening, az epizódok kiagyalója szerint belefáradtak a munkába, a sorozat már csak azért folytatódik, hogy pénzt hozzon a Fox tévéállomás konyhájára.

Véget ér a 13 éve sikeresen futó Simpsons rajzfilmsorozat. Matt Groening, aki annak idején Homért, Bartot és a többieket kitalálta, úgy nyilatkozott a Financial Timesnak, hogy a sorozatot mára csupán a „kereskedelmi szempontok” tartják életben. Mint mondta, egyre nehezebbé vált, hogy nemcsak a közönség, hanem az alkotók saját maguk is örömüket leljék az epizódokban. Groening szerint a kereskedelmi szempontok győzedelmeskedtek a kreativitás felett.

Az epizódok kiagyalója azzal vádolja a Fox tévécsatornát – amely a rajzfilmsorozatot sugározza és pénzeli –, hogy gyaníthatóan az utolsó fillért is ki akarja sajtolni a produkcióból, mielőtt az befejeződik. Az anyagi sikert mutatja az is, hogy a sorozat jogait nemrégiben vásárolta meg egymillió fontért a Channel 4 tévéállomás. Groening keserű szavait valószínűleg az is magyarázza, hogy a Fox az új rajzfilmsorozatára, a „Futurama”-ra nem volt vevő, és azt nem harangozta be kellőképpen.

A Simpsonst 1989-ben kezdték sugározni az USA-ban. Az amerikai társadalmat szatirikusan bemutató sorozat minden idők egyik legsikeresebbje volt e műfajban. Világszerte 60 millióan kísérték figyelemmel az egyes epizódokat.

Címkék

hír



nka emblema 2012