sex hikaye

Velencében a Posztkatona

2002. augusztus 1. - filmhu
Mészáros Péter Cannes-i szereplése után az 59. Velencei Filmfesztiválon is lesz magyar rövidfilmes résztvevő. Buvári Tamás Posztkatona című filmje a New Territories kategóriában kapott helyet.

A Posztkatona egy háborúból hazatérő lelkileg sérült fiatalember történetét meséli el.

A háború mind katonákra mind civilekre gyakorolt szörnyű hatásait vizsgáló film méltán tarthat számot nemzetközi fesztiválok érdeklődésére, hiszen a téma mindannyiunkat érint szerte a világon. - mondta el a filmhunak Buvári, akinek külön öröm, hogy Velencében, egyik kedvenc városában vetítik le a filmjét.

A 13 perc hosszú fekete-fehér filmet Erdélyben forgatták februárban, Nagy Zsolt, Kovács Lajos, Antal Nimród és a román Elena Ivanca főszereplésével. Az operatőr Tóth Zsolt volt.

A rendező és a filmet gyártó Inforg stúdió szeretné a filmet a mozikba is eljuttatni kísérőfilmnek egy nagyjátékfilm mellé. A velencei szereplés után ez talán könnyebben fog menni, bár a megfelelő nagyfilm megtalálása nem mindig megy simán: Fliegauf Benedek filmje, a Hypnos például már fél éve várja a párját.

Buvárinak az az ötlete támadt, hogy egy hollywoodi szuperprodukció előtt játszhatnák a filmet, esetleg éppen egy háborús témájú film előtt. Így a film üzenete eljuthatna azokhoz is, akik nap, mint nap plazákba járnak és a fogyasztói társadalom elvárásai szerint élnek. A Posztkatona talán őket is elgondolkodásra késztetné.

A filmet a Budapest Film forgalmazza majd és novembertől kerülhet a mozikba.

Buvári következő filmterve, melynek címe Kushadó, produceri szempontból igen érdekesen alakul: Muhi András mellett a másik támogató az a Hábermann Jenő lesz, aki többek között a Hídember producere is volt. Így a Hídember és az őt gúnyoló Legkisebb film... producerei békét kötnek, és politika helyett a filmet helyezik előtérbe.

A Kushadó egy ötven körüli nő és egy huszonéves fiú szenvedélyes viszonyáról szól, női főszereplője Maia Morgenstein lesz.


Címkék

hír



nka emblema 2012