sex hikaye

Vérfarkasok a BME-pályán

Amerikai horror budapesten

2002. október 31. - filmhu
Vámpír-seregek és vérfarkas-hordák csatáznak ezekben a hetekben Budapest alatt. Az Underworld című amerikai horror főszerepében a Pearl Harbor sztárját, Kate Beckinsale-t és Michael Sheent láthatjuk majd. Az elsőfilmes Len Wiseman az Amerikai farkasember Londonban és a Mátrix kereszteződésének tartja moziját - a sztori másfelől viszont Shakespeare Rómeó és Júliáját idézi.
Vérfarkas a pasim...
...a csaja meg vámpír (Kate Beckinsale)
Beckinsale Selenát, a tíz harcos erejével rendelkező vámíprlányt alakítja, aki nyakig benne van egy vámpírklán és egy emberfarkas banda közti évszázadok óta tartó véres küzdelemben. Mindeközben a fiatal lány szerelembe esik - a gond csak annyi, hogy a jóképű fiatalember (Scott Speedman) éjszakánként farkasbőrt ölt magára.

Mint kitűnik, a történet lazán Shakespeare Rómeó és Júliájának alapfelállását követi Montague-k és Capuletek helyett farkasokkal és vámpírokkal a központban. A sztori helyszíne pedig Verona helyett vállaltan Budapest.

A szeptemberben kezdődött forgatás az egykori Mafilm-vezér, Sipos Kornél és Laurinfilm nevű cége révén költözött Magyarországra. Egészen pontosan a Budapesti Műszaki Egyetem kosárlabdapályájára, ahol egész kis díszletparkot építettek föl a produkció számára. A stúdiófelvételeket megelőzően a stáb hat hétig forgatott a budapesti utcákon.

Len Wiseman filmes karriejét olyan filmek kellékeinek tervezésével kezdte, mit a Függetlenség napja és a Csillagkapu. Ezután avanzsált videoklip rendezővé - többek közt a Megadeth és az En Vogue zenéje alá tett képeket.

A debütáló rendező és írók mellett a stáb legtapasztaltabb tagja Tony Pierce-Roberts operatőr, aki korábban olyan sikereket fényképezett a legkülönbözőbb műfajokban és országokban, mint az Asterix és Obelix, Az ügyfél, a Szellem a házban, a Szoba kilátással és a Kiss Kiss (Bang Bang).

Az Underworld a tervek szerint egy év múlva, 2003 októberében nyit a tengerentúli filmszínházakban.

Címkék

hír



nka emblema 2012