sex hikaye

Versenyben a hétvégén

Jihlava, Varsó, Berlin

2005. október 28. - filmhu
Versenyben a hétvégén
Szombat este dől el, hogy lesz-e magyar díjazott régiónk legnagyobb dokumentumfilm mustráján, a 9. Jihlavai Dokumentumfilm Fesztiválon – adta hírül a Filmunió. Esélyeink jók, hiszen a közép-európai alkotásokat bemutató „Tengerek között” elnevezésű versenyprogramban idén négy magyar rendező munkája kapott meghívást. Forgács Péter El Perro Negro, Lakatos Róbert Spílerek, Papp Gábor Zsigmond Az ügynök élete és Zsigmond Dezső Csigavár című filmjei versenyeznek Jihlavában.

A Varsói Zsidó Filmfesztivál versenyprogramjába Koltai Lajos Sorstalanság és Szilágyi Andor A Rózsa énekei című játékfilmek kaptak meghívást. A fesztivál október 25-30. között mutat be nemzetközi válogatást a közelmúltban készült zsidó sorsokat feldolgozó munkákból.

Berlinben immáron 21. alkalommal rendezik meg a rövidfilmek nemzetközi szemléjét, az Interfilm fesztivált. Németországban az oberhauseni rövidfilm napok mellett az Interfilm a legnagyobb szakmai elismertségnek örvendő rövidfilmeknek szentelt rendezvény. A 33 országból érkező 114 művet bemutató idei versenyprogramba három magyar rövidfilm került be. A november elsején kezdődő rendezvényen Csáki Attila kréta-animációja, a Darazsak, ludak, körtefa… , Dési-Móray sc-fije, A 639. baba, M. Tóth Géza 3D animációja a Maestro száll ringbe. Az összesen 17 óra 25 percnyi rövidfilmet kínáló szemlén Cakó Ferenc Randevú című munkáját az információs programban mutatják be.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

jihlava , varsó , berlin , interfilm , hír



nka emblema 2012