sex hikaye

VIII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál

Időkapu a múltba

2009. május 12. - filmhu
VIII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál
2009. szeptember 9-13. között szervezik meg a VIII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztivált Szegeden. Nevezd be te is super 8mm-es technikával készített filmjeidet a fesztivál versenyprogramjába!

Egy közkincs felmutatása

A filmkultúra evolúciója egy olyan szakaszba érkezett, amikor a régi technikák reneszánsza köszönt be. A professzionális filmkészítők soha nem fordultak el az egyszerűbb technológiáktól, a költségkímélőbb rendszerek néha még alkalmasabb eszköznek bizonyulnak a művészi mondanivaló kifejtésére. 


A Super8as Akrobatacsoport és az Emlékmentők

A Szegedi Super 8 mm Fesztivál megálmodói és egyben szervezői ma már nem csak a filmek gyűjtésével és bemutatásával foglalkoznak – csaknem 170 órányi archív anyaggal rendelkeznek-, hanem aktív, analóg multimédia performanszokat is tartanak, ahol a főszerep a 8 mm-es filmeké, a zenéé, az élő szövegé és a mindezt összefogó varázslaté. Ezek a performanszok nem öncélú akciók, hanem audiovizuális ingerek egy utazás megkezdésére a múltba, egy kalandra saját lelkünk legmélyebb bugyraiba.  


Nemzetközi kapcsolatok

2007 óta szoros együttműködés fejlődött ki a Cambridgei Super 8 Fesztivállal. Az angol kollégák segítségével, a szervezők számára szélesebbre tárult a keskenyfilmes világba nyíló ablak, így ma már a hazai filmek mellett, Angliából, Németországból, Kanadából, az Egyesült Államokból, Ausztráliából és Svédországból érkezik az alkotások java. 


A nevezéshez szűkséges adatok:
- az alkotó neve,
- nemzetisége,
- a film címe,
- a film hossza,
- kategóriája (kisjátékfilm, fikciós, kísérleti, dokumentum, animációs, elbeszélés, film noir, „videó” clip, thriller),
- maximum 3 mondat a film történetéről,
- a film elkészítésének éve.

A nevezés díjtalan, csak e-mail-en küldje el az alkotás adatait a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

A VIII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál, a hagyományokhoz híven, idén is csak olyan alkotásokat fogad, melyeket 8 mm-es technikával forgattak. Az utómunkáknál már engedélyezett a digitális technika alkalmazása.

A nem magyarnyelvű filmeknél magyar feliratozást kérnek.

Nevezési határidő:
2009. augusztus 20.

Kérik, hogy DVD-re kiírt filmjét a fenti dátumig juttassa el címre!

Bővebb információ:
http://www.myspace.com/s8mm
http://www.super8mm.hu

Kapcsolat:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Cím:
RÓZSA Péter, 6721 Szeged, Római krt. 40., Magyarország



Címkék

nevezz , super 8 mm , szeged , nevezes



nka emblema 2012