sex hikaye

Olasz filmek a Puskin Moziban

Tíz új olasz

2006. november 3. - filmhu
Olasz filmek a Puskin Moziban
Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Közép-Európai Olasz Filmfesztivált Budapesten, november 9. és 18. között a Puskin moziban. Ezzel egyidejüleg Luchino Visconti, a világhíres filmrendező születésének 100. évfordulója alkalmából az Örökmozgó Filmmúzeumban retrospektív vetítéssorozat lesz.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

A fesztivált Arnaldo Dante Marianacci, a budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója szervezi. Moravcsik Andrea, az intézet sajtótitkára elmondta, hogy a filmszemle azért közép-európai, mert a bemutatásra váró tíz új olasz filmet a budapesti intézetigazgató koordinálásával bemutatják Varsóban, Krakkóban, Prágában és Pozsonyban is.

Az érdeklődők a többi közt láthatják a Bűnügyi regény-, a Tony Vilar igazi legendája-, a Texas-, a Szerelmi kézikönyv- és A múlt árnyai című filmet - az utóbbi bekerült az idei Oscar-díjra nevezett öt külföldi alkotás közé. A fesztiválon az előző évekhez hasonlóan idén is több rendező, színész és forgatókönyvíró lesz jelen - tette hozzá a sajtótitkár.

Igazi különlegesség lesz a Luchino Viscontinak (1906-1976) - a Rocco és fivérei című film rendezőjének - alkotásaiból összeállított sorozat az Örökmozgó Filmmúzeumban, ahol a többi közt a Halál Velencében-, a Fehér éjszakák- és az Érzelem című alkotás lesz látható.Címkék

fiesztanka emblema 2012