sex hikaye

Utolsó vacsora az Arabs szürkénél

2001. február 15. - Geréb Anna
Az élet rövid, szórakoztató és zenés és kacagtató. Csodákkal van tele. Aki akar, feltámadhat. Ha szórakozni akar, hallgassa meg a Kispál és Borz-ot , Sub Bass Monster-t, borzongjon az az Üzgin Üver, a Besh O Drom, a Savale Fanfare zenéjén, élvezze ha a Szászcsávás Band húzza a teraszon, dúdoljon a Baby Laies-el, nézze az Állami Népi Együttest és a Bihari Táncegyüttest, tátott szájjal a Burzsoá Nyugdíjasok és a Lyuhász Lyácint Bt zenekarát a Nagy Millenniumi Tűzijátékot és ne felejtse el, hogy a történetünk hősei: Kapa és Pepe halhatatlanok. El is jutnak mindenhova ahova akarnak. Ezúttal a Budapesttől a Niagaráig.

Komolyabban

"-Akkor megkérdezem: miről szól a film?
G.F. - Rendben van. Melyikünk mondja?
J.M. - Mondjad te.
G.F. - Mondok egy változatot, Van a kapa és a Pepe, akikkel két filmet forgattunk, a Lámpást és az Anyád....!-at. Az utóbbi egyenes vonalú történet lett, ezt akartunk folytatni. Közben eltelt egy év, és nekünk egy év borzasztó hosszú. A történet darabokra tört, új szereplők léptek be, született-születik tehát egy zenés, millenniumi látogatás Budapesten...
J.M. - Ez jó, komolyan mondom, jó
G.F. - ... 2000 reggelén a hősök terén felébred két pasas. Elvitatkoznak azon, melyikük Kapa és melyikük Pepe, aztán megállapodnak, helyrerázódik az identitásuk. Betévednek egy hatalmas épületbe, és itt nyomokban előfordulnak azok az alaphelyzetek, amikkel az első két filmben már találkoztak. Közben akár egy körszínpadon, felbukkannak a táncosok, mindenféle zenekarok, a film egy időre el is veszíti a két főhőst, és egy belső epizód, fiatalok lírai novellája ékelődik ebbe a körpanorámába. Aztán elhagyjuk a házat, Kapa és Pepe átvezetnek bennünket egy utolsó vacsorára. Nem azért, hogy elbúcsúzzanak, hanem hogy megállapodjanak: a barátság örök. Kapa és Pepe pedig részt vesznek egy pincérversenyen, ahol ki lehet futni a világ végtelen széléig. Addig tart a verseny. Na ez a film sztorija. A Niagaránál végződik, természetesen."(filmvilág)

- "Az előző filmekben is különleges szerepet játszott Budapest. Így van ez a mostani filmnél is. Mitől lett ennyire érdekes a város?

J.M.: - Meg kell persze keresni az érdekes és ritkán használt helyszíneket, a mostani filmben elsősorban a SZOT-szállóhoz hasonló elpusztult helyeket találtunk meg. Persze az előző filmben ott volt a szabadság-szobor, amit még senki sem látott ilyen közelről, a Lámpásban meg a Kerepesi temető, ami szintén nagyon szép helyszín volt...
Lehetne erről ideológiát is gyártani, de mindek. Arra voltunk kényszerítve, hogy itt csináljuk meg ezt a filmet, ezért is jött az ötlet, hogy Budapest furcsa arculatát kell belevenni.
G.F zenés-táncos, de inkább pikareszk körséta ez a film a városban. Nagy kihívást jelentett úgy belehelyezni a filmet a város elő-létező közegébe, hogy egyszerre háttér és panoráma is legyen. Furcsa szemszögből mutatjuk meg a várost, onnan, ahonnan kevesen látják. Ezért egyszerre szimbolikus is meg nem is. Furcsább a megszokottnál, de azért ismerős. Eredeti hanggal forgatunk, ezért a város morgása és lüktetése végig ott szól a háttérben. Ebből pedig önkéntelenül adódott, hogy ez egy találkozásokkal teli történet legyen. Az egész filmben végig jönnek-mennek az emberek, akár egy nagyszínpadon. Ettől kezdve minden szabad: jöhet és történhet bárki és barmi. Ha kilépünk az ajtón, legyen ott a Niagara. Mert ott lehet. És ott is van. Kapa és Pepe a Niagarához érkezik meg Pesten."
(Origo)

A cselekmény -dióhéjban

Nagy dumák, vicces kalandok, változatos és zenés világ. Tizenegy zenekar, nők, lövések, feltámadások, különleges budapesti látkép. A Niagaránál minden véget ér. mint a Csendes Óceánnál...

Témaválasztás
Millenniumi budapesti zenés körutazás Budapesten.

Cél
Viharos szórakozás, fanyar humor. millenniumkor Kapa és Pepe sem hagyhatja ki hogy körbenézzen, mi van az városban, az ezredvégi-kezdeti Pesten? Váratlan fordulatok, tűzijáték, látkép. Továbbra is: "kis lak áll a nagy Duna mentében.."- Így hangzik Szarvas Józsi örök dala. Nem lehet kihagyni. Látni kell. Meg hallani a sok, sok zenét.


Címkék

filmnévjegy , premiernka emblema 2012