sex hikaye

Tulse Luper bőröndjei, 3. epizód - Antwerpen (Tulse Luper bőröndjei, 3. epizód - Antwerpen)

105 min,
drama Color English-Dutch-Spanish-Italian-Hungarian

Crew

director Greenaway Peter
  screenwriter Greenaway Peter
  director of photography van Brummelen Reinier
     
  editor Leupen Elmer
  music Krzisnik Borut
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Harry Debbie
  JJ Feild
  Mulligan Drew
  Rossellini Isabella
  Wouterse Jack
     

Synopsis

Peter Greeenaway, a XX. és a XXI. század ikonoklasszikus filmrendezője számára a művészet a valóság ezerféle ábrázolásának lehetőségeit kínálja. Nyolcórásnak szánt trilógiája egyben nagyszabású multimediális project is: megjelenik dupla CD-n és DVD-n, az internetről is letölthetnek belőle epizódokat az érdeklődők, majd tizenhat részes tévésorozat készül belőle. Tulse Luper bőröndjeivel hat évtizeden keresztül - 1928-tól, az uránium felfedezésétől 1989-ig, a berlini fal leomlásáig - utazza végig az elmúlt évszázadot. Az uránium atomszámához hűen 92 bőrönd nyílik meg lassacskán, hogy egyenként mutassa meg, mi mindent rejteget az évezred utolsó százada. A Titanicon bemutatásra kerülő Tulse Luper bőröndjei, 3. epizód a film különleges, digitális fesztiválverziója.

Tulse Luper, író és életművész börtönkálváriája tízéves korában kezdődött Dél-Walesben, amikor apja büntetésből bezárta egy szeneskamrába, ahol fel kellett vésnie a nevét egy düledező kőfalra. Később, egy elhagyatott mormon város után kutatva egy barátjával együtt a Utah állambeli Moabba keveredik, ám hamarosan ismét négy fal közé zárva találja magát. A börtönben sem unatkozik, filmforgatókönyveket talál ki, ír és fest. Aztán egy gyors ugrás, és máris Európában találkozunk vele a II. világháború kitörésekor. Természetesen ismét fogságba kerül: belga fasiszták letartóztatják Antwerpenben. A Wales, illetve Moab címet viselő első és második epizód a harmadik epizód első 40 percével kiegészítve tette ki az első részt.
Az Anwerpen című harmadik epizód az antwerpeni vasútállomás fürdőszobájában folytatódik Belgium német megszállása előtt, 1940-ben. Tulse Luper hideg-meleg vizes komfortot élvez...


pictures
No picture
Video
No video

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!