Print

Arthur Miller: Az ügynök halála

108 min,
theatre play B & W Hungarian

Crew

director Pál Erdőss

Cast

Nagy András András Nagy
  Linda Edit Frajt
  Charley Gábor Nagy
  A nő Hella Németh
  Bernard Mihály Ozsgyáni
  Ben Péter Dóczy
  Howard Wagner Petőcz András P.
  Willy Loman Tibor Szilágyi
  Biff Zsolt Anger

Synopsis

Williy Lomant, Arthur Miller Az ügynök halála című művének főszereplőjét valójában Manny Newmannak hívták. Unokája, Mary Ann Newman irodalomtanár 1967-ben Az ügynök halála című színdarab tévéközvetítése alkalmával tudta meg az igazságot. Édesapja, aki szintén házaló ügynök volt, és különböző női holmikat próbált eladni a Közép-Nyugaton, elmesélte neki, hogy nagyapja, nagybátyja és ő maga is szerepelnek a műben. Nyilvánosságra került, hogy Miller közeli rokonuk, és darabjában Lomant Mary Ann Newman nagyapjáról mintázta meg. Miller műve sértette a családot, és a kapcsolat megszakadt közöttük.
"Zavaros félhomály, szex, álmok, hazugságok, kitalálások légköre és főleg a meglepetéseké. Nem tudtam úgy a házuk felé indulni, hogy ne éreztem volna: valami különös fog történni" - írta Miller életrajzi regényében.

Színházi közvetítés két részben a Soproni Petőfi Színházból, felvételről.

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |