Print

Meséld el...

short 5 min, 35 mm
drama , historical B & W Hungarian

Crew

director András Salamon
  screenwriter András Salamon
  director of photography Gábor Szabó
     
  editor Károly Szalai
  music Ági Kazai
     

Cast

Fruzsina Eszes
  Ilona Bakos
  Lilla Tanai
  Production company Filmteam Kft.
     
     

Synopsis

Ez a film az 1945 januárjában történt dunaparti nyilas tömeggyilkosságokat mondja el 5 percben. Helyszín: a pesti alsó rakpart, ahol egy hétköznap éjjel magyar állampolgárok százai - köztük idősek, nők és gyerekek - sorban állva várják a tarkólövést. Csak néhány felfegyverzett nyilas vigyáz a rendre. Az értéktárgyaiktól, s végül a cipőjüktől is megfosztott, titokban kivégzett emberek holttestei a zajló Dunába esnek, majd a jégtáblák között elúsznak dél felé. Nagyon kevesen élték túl az éjszakai gyilkolásokat. Egyikükről, egy akkor 4 éves kislányról szól ez a film.
A sorban fiatal nő, karjában 4 éves kislánya. Óvatosan, hogy a nyilasok észre ne vegyék, leereszti a kislányt, aki ösztönösen bujkálni, menekülni kezd a lábak között. Mintha egy erdőben a fák mögé bújna, úgy próbál a nyilasok elől eltűnni.

Plot keywords

1945, girl, mass murder

awards

2008 Amiens International Film Festival: Best Short Film
2008 Amiens International Film Festival: SIGNIS Jury's Special Mention
2009 Trieste Film Festival: Audience Award

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |