sex hikaye

Az eltüsszentett birodalom

81 perc,
családi színes magyar

Stáb

rendező Banovich Tamás
  forgatókönyvíró Török Tamás , Banovich Tamás
  operatőr Illés György , Varga Mátyás
     
  vágó Kerényi Zoltán
  zene Gulyás László
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Főtitoknok Apáthi Imre
  Burkus herceg Csákányi László
  Palkó Gyárfás Endre
  Királylány Krencsey Marianne
  Királyné Sennyei Vera
     
további szereplők további szereplők

Szinopszis

Élt egyszer, valamikor Nekeresd-országban egy gonosz és ostoba király. A birodalom félt a királytól, a király a birodalomtól. Katonák vigyázták éjjelét-nappalát. Akik kihívták haragját, azokat az udvari medve elé vetették, vagy a feneketlen kútba dobták. A rettegő király különös törvényt hozott. Aki nem mondta, hogy "adjonisten, egészségére!", amikor eltüsszentette magát, halállal lakolt. Az udvari csillagjós rossz hírrel sietett a királyhoz. Rábukkant arra, aki mindenkinél bátrabb, még a királytól sem fél: egy szegény juhászra. Vitték is a legényt a király elé, ő pedig magával vitte csodafurulyáját.

Az eltüsszentett birodalom ártatlannak látszó mesefilm, de néhány motívuma megannyi célzás, mely különleges jelentést sejtet. Nem meglepő tehát, hogy a film 1956 augusztusára tervezett bemutatója - minden magyarázat nélkül - elmaradt. A filmet több évtizedes tetszhalálba kényszerítette a politika.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012