sex hikaye

A cigány hold - egy cella képei

kísérleti film 54 perc, video
kísérleti film színes magyar

Stáb

rendező Malgot István
  forgatókönyvíró Malgot István
  producer Durst György
     
  operatőr Dömötör Péter
     

Szereplők

Erős Judit
  Illés András
  Lendvay Miklós
  Lukáts Kata
  Monori Lili
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Kép-Árnyék Bt. , Más-Szin Bt.
     
     

Szinopszis

1957 tavaszán egyik vidéki városunk börtönében közös vizsgálati cellába kerül három női gyanúsított: egy tanárnő, aki harcolt a forradalomban, egy fiatalkorú, gyermekgyilkos cigánylány és egy cigány énekesnő, aki megölte a szeretőjét.

Az énekesnőnek kegyelmet ígérnek, ha információkat szerez a tanárnőtől, annak 56-os tevékenységéről.

A két nő bonyolult viszonyát ragadja meg a történet: egyre jobban megértik egymást, s a megértés végül feltétlen szeretetté nemesül.

A film megjeleníti a kihallgatások, manipulációk iszonyatát. A tanárnőt végül apja érdemeire való tekintettel szabadon engedik, a cigány énekesnőt pedig, mint felesleges terhet, elpusztítják.

A félig gyermek cigánylány mindezt átéli és kibontakozó személyiségén átszűri. Amit lát és érez, azt lerajzolja, a manipulatív céllal adott papírlapokon megörökíti iszonyú emlékeit. Testét ugyan tönkreteszik, lelkét azonban a képzelet szárnyalása megóvja a pusztulástól.

Cselekmény címkék

börtön, cigány, énekes
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012