sex hikaye

Pocsék vagy még annál is pocsékabb a Kálmánchelyiék filmje? Szerintetek?

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2002. március 8. péntek, 18:13

rendezés  


egy oldalon
47-28  /  47


 
2002. május 22. szerda, 15:56 47. | filmhu
"nem"-ed is bizonyítja, hogy igen
 
2002. május 22. szerda, 07:07 46. | filmhu
A film nagyon jó, ha valaki cédén oda tudja adni, írjon! perillustris@maffia.hu

előre is köszi
 
2002. május 2. csütörtök, 20:43 45. | filmhu
Ha kész lesz, megkereslek. Kösz.
 
2002. május 2. csütörtök, 20:42 44. | filmhu
 
2002. április 26. péntek, 14:53 43. | filmhu
Hogy lehet egyáltalán ilyen címmel(?) topickot indítani?
Nem vagytok kicsikét elszállva?
 
2002. április 22. hétfő, 08:51 42. | filmhu
No comment... ha kész lesz a filmed szivesen levetitem a Trafoban, mert ezek után ha ezt igy tudod kritizálni kiváncsi vagyok mire vagy képes ;-)
 
2002. április 17. szerda, 11:44 41. | filmhu
Mert szerintem az... Végül is csak próbálom megérteni a másik oldalt is, csak nem nagyon sikerül, ezzel szembe kell nézni, ez a helyzet.
 
2002. április 15. hétfő, 08:14 40. | filmhu
Najó de ha te is tudod hogy sokaknak tetszik (lásd főoldal), akkor miért írod, hogy "tehetségtelen tákolmány" ... ?? ;-)

Kötözködés RoXX ;-)))

ZBiGNiEW
 
2002. április 12. péntek, 14:57 39. | filmhu
Szerintem meg senki sem dönt, csak véleményt mond. Nem hiszek a statisztikai esztétikában, csak a saját véleményemben. Ettől persze még több embernek tetszhet, mint akiknek nem tetszik. Ám legyen.
 
2002. április 12. péntek, 12:57 38. | filmhu
Sziasztok,

végre én is láttam a filmet, úgyhogy most hozzászólok az egyébként érdekes vitához.

Nekem tetszett a film, de kritikám rengeteg, amik közül a legelső, hogy az úristenhez képeset visszalépés a legkisebb magyar. De kezdem az erényekkel: A trió korábbi munkáit is jellemző frisseség és eredeti hangvétel továbbra is megmaradt, nem is szólva humorról. Nem röhögtet, hanem nevettet. És továbbra is sikerült megőrizni a amatőrség báját. És lehet, hogy valakinek elve ellenérzése van a fricskázó, "odamondogató", politizáló művekkel szemben - ezt egyébként teljesn megértem - , de ebben a szervilizmusra, passzivitásra hajlamos országban ez hiánypótló.

A képi világ nyilvánvalóan a témára rímelve az amatőrizmust hozza, ez OK, a hang sajnos szintén amatőr, kb. 10%-át nem értettem a szövegnek (sokszor egyszerre beszéltek a szereplők), bár az is lehet, hogy csak a hangosítás volt rosz.

Hibák: A dramaturgia kétségtelenül szar. Az elején még jól indul, erős koherenciát, és letisztultságot ígér, majd jönnek sorban a túl hosszú, vagy inkább túlhajtott jelentek, no meg akad fölösleges is (Kálmánchelyi feleségének epizódja kilóg, fölösleges). De az igazi baj a vége. Finoman szólva nem volt előkészítve, egyszerűen csak elvágták a szalagot és passz.

Összeségében azonban egyszerűen szórakoztató, vidám, friss film, a trió munkái egyediek, szinfoltot képeznek a mai magyar filmes életben.

No most ennyi, hali.
 
2002. április 11. csütörtök, 08:11 37. | filmhu
LoL ekkora körmondatot ;-) Lehet hogy tényleg fogyatékos vagyok de nem értem amit írsz :-))))"Jó lenne ha tisztába jönnél" hova mentem piszkosan? ;-)

Najó ez csak huje szöveg a lényeg az hogy ha azt hiszed hogy most tisztelni foglak és egyetértésbe kerülök azért mert te is forgatsz, tévedsz... Én is csináltam már filmet, alig ismerik, de 90 embernek mutattuk be moziban és mindenkinek tetszett. Szóval ettől nem lesz szar a legkisebb film. És a mi filmünkben egy rohadt szó nem esik politikáról...

Hát nemtom. Most olvastam el negyedszer a "A látásmóddal van a baj," kezdetű mondatodat de még mindig nem értem :-)

Na mindegy, este kiváncsi leszek hány embernek fog tetszeni és hánynak nem. Szerintem a közönség dönt, nem egy ember...

ZBiGNiEW
 
2002. április 10. szerda, 11:51 36. | filmhu
Kedves TrafoMozi, örülök, hogy Neked viszont kiváló a humorod és a politikai beállítottságod. Ez már csak abból is látszik, hogy milyen frappánsan átirányítasz a Honfoglalás c. filmhez. Kár, hogy ez ezúttal nem jön be, talán csalódsz, de a Honfoglalást 1szer sem birtam vegigülni.

A másik dolog, amivel jó lenne, ha tisztába jönnél, hogy a filmekben a téma filmes eszközökből ezek által épül fel, így politikáról akkor beszélhetünk, ha valami ténylegesen felépül, sokrétűen és eredeti, elgondolkodtató módon, akármelyik párt ellen szól is. Itt viszont csak unalomig rágott csontokat szopogatnak vicceskedve. A látásmóddal van a baj, azzal, hogy bizonyos tekintetek, elég sok tekintet nem is kiváncsi a dolgok mélyére, annak megértésére, hogyan müködik ma, miért van igy, hogyan lehet ez, hanem felelőtlenül röhögni akar, aztán pedig azt gondolja és hirdeti magáról, hogy milyen kiváló az ő humora.

Egyébként hasonló témában készül éppen most saját filmem, valószínűleg közel sem lesz ilyen sikeres, (akarja a fene az ilyen sikert!)annak viszont örülök, hogy ezt a problémát szerintem sokkal pontosabban és rohadt narancsok nélkül sikerült megoldani.
 
2002. április 10. szerda, 08:07 35. | filmhu
izé...
szóval idéznék tőled:

"Filmezni, színészvezetni, jelenetet beállítani, világítani, jó dialógusokat írni és aráníyt tartani stb. ettől függetlenül még tudni kell."

Erre az a kérdésem lenne hogy asszociáltál-e már a film alcímével? "HA NINCS KÉZ NINCS CSOKI"

Ráadásul ne felejtsd el hogy a film kifigurázása egy másik filmnek... ahhoz is érteni kell, beállítással, világítással, színészkedéssel
 
2002. április 9. kedd, 10:24 34. | filmhu
Hm, azért azt gondolom, ez nem ennyire egyszerű. Nem minden lesz jó csupán attól, mert beszól ennek vagy annak a politikai kurzusnak (ettől max. szimpatikus lehet egy bizonyos tábornak). Filmezni, színészvezetni, jelenetet beállítani, világítani, jó dialógusokat írni és aráníyt tartani stb. ettől függetlenül még tudni kell. Én egyetértek a politikai éllel, de a filmes megvalósítás azért szerintem korántsem tökéletes. Az improvizáció nem csak lehetőség, csapda is. (Erre példa Szőke Andárs legutóbbi néhány filmje is.) Én erre mondom, hogy jó az irány, de több koncentráció kellene, mert így a film fele elpancsolódik, szétlötyög, és az amatőr báj könnyen átcsaphat stílustalanságba (persze mindenre rá lehet mondani, hogy "direkt" van úgy, csak nincs értelme). Így is sok erénye marad persze még a filmnek, és nagyon jó, hogy vannak ilyen friss, szemtelen hangok.
Szóval szerintem nem baj, ha továbbmegyünk a pártos hitvitáknál (istenkirályok vs. rohadt bunkók), és kicsit, mint filmmel is foglalkozunk az opusszal.
 
2002. április 9. kedd, 07:57 33. | filmhu
LoL... Szerintem te ezt a filmet olyan szinten nem érted hogy az elkéesztő... csak tudnám akkor miért alkotsz véleményt róla... szóval ha egy film az aktuális politikai helyzetet fricskázza akkor kénytelen vagy politikáról beszélni, hogy elmonthasd: igaza van-e a filmnek. Ha valaki megmagyarázza hogy nincs igaza annak adok egy Oscar-t ;-) Ha meg szerinted ez tehetségtelen tákolmány, akkor valóban... nézegesd a Honfoglalást, val'szeg az való neked igazi olasz főszereplővel!! ;-))) Mi a Respect miatt éppen 11-én vetítjük ismét a filmet. Csak nem aznap van a Hídember díszbemutatója? ;-)

Egyébként ha nem tetszik a film akkor 1. vagy tényleg nem érted a humort, de akkor az tényleg gáz ;-) 2. politikai előítéleteid miatt nem tetszik a film, de akkor meg miért írod hogy nézzünk végre filmet? politikamentesen?
 
2002. április 8. hétfő, 13:08 32. | filmhu
Nem irtam azt, hogy Jancsó korrupt volna, mert nem az. Inkább úgy tűnik az ízlése lett kissé a politikai sárdobálás áldozata, mint egyébként sokaké, akik összetévesztik kormány-utálatukat a film-szeretetükkel.

Próbáljunk már meg végre filmet nézni és ne politikai ideológiánkat keresgélni egy tehetségtelen tákolmányban.
 
2002. április 6. szombat, 19:49 31. | filmhu
Nem fogok anyázni, pedig lenne hozzá kedvem, de mégis csak volt gyerekszobám, ugye.
Jobbik, nem gondolod, hogy hülyeségeket beszélsz?!? Persze nem kötelező szeretni és isteíteni a filmet, de rengeteg mindenben nincs igazad. Még hogy az MSZP rendelte volna meg ezt a filmet. Na hiszen! Az általad annyira magasztalt FIDESZtől rengetegen NEM kaptunk semmit, pláne nem jót. A filmszakma pedig csak rosszat. Az, hogy megszülethetett két szuperprodukció soha nem látott költségvetéssel, inkább elszomorító, mint örömteli, mert csak azt érték el vele, hogy még inkább kettévált és megosztott lett a szakma.
Szállj egy kicsit magadba, és gondolkozz el azon, hogy miket is írogatsz...
 
2002. április 6. szombat, 19:36 30. | filmhu
Vitába szállnék én is azokkal, akik lehúzzák a Kálmánchelyi-Stefanovics-Végh trió filmjét. Szerintem fantasztikus kis csapat és igenis óriási nagy szükség van rájuk ebben a kicsi országban, ebben a baromira megosztott szakmában. Örülni kell annak, hoy bátrak, és nem féltik a hátsó felüket, mint annyian ebben az országban. És igenis szép, hoyg megcsinálták ezt a filmjüket (is), mert rengeteg igazságot hordoz magában, amiről nem nagyon esik szó. Sokkal könnyebb mindent elhallgatni, meg a szőnyeg alá söpörni. Persze ettől nem lesz több pénz, a szakma ugyanúgy szarban van/ volt, és egy darabig sajnos még lesz is. Én csak abban bízom, hogy ez az idő minél rövidebb lesz.
 
2002. április 5. péntek, 21:15 29. | filmhu
Fúj, hogy milyen egy korrupt ez a Jancsó!
Nyilván jól lefizette az Almásit meg a Buzásit. Vagy megfélemlítette őket! Aztán meg jól elosztják a díjat a három gyerekkel. Majd felváltva néznek a tükörbe (ugyanis egy tükör volt, amit nyertek)

Ta Vladi, és ki volt a kapocs a Filmszemlés díjnál?
 
2002. április 5. péntek, 14:14 28. | filmhu
Most láttam, hogy kaptak különdijat a Mafsz szemlén a drágák a filmjükért. És, hogy Jancsó Miklós volt a zsürielnök...

47-28  /  47

nka emblema 2012