sex hikaye

nagyon jó-e a Filmvilág?

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2000. november 2. csütörtök, 21:35

rendezés  


egy oldalon
1-1  /  21


 
2000. november 2. csütörtök, 21:35 1. | filmhu
csak azért kérdem, mert ezt a nívós újságot sosem kritizálja senki, vagy aki igen, azt vagy leüti a szerkesztőség vagy nem tud írni. hát akkor feltalálnám a spanyolviaszkot, és kicsit beolvasok az igen tisztelt filmkritikusi elitnek.

merthogy tényleg az van, hónapról-hónapra lehet olvasgatni a 3-4 oldalas agyament gondolatmeneteket. lásd az októberi Kubrick maszkjai mellékletet, ahol négy gyorskezű untatja az embert. -Tudsz valamit írni Kubrickról 5 rugóért? -Aha, persze, 4500-ért is. -Akkor kapsz 4 oldalt. És így megy ez, ami eszébe jut az öregnek azt leírja, némi freudiánus filorutinnal, meg kikeres valami idézetet Fokótól, ha pimasz akkor hármat is. (najó a Forgách András nem rossz)

Általában fölöslegesnek tartom a két három oldalas filmekről írt hülyeségeket. sokkal informatívabb, kevésbé fárasztóbb a Láttuk még, ahol legalább három mondatban foglalják össze a dolgokat, és nem kell végigszenvedni, a "hol nyaraltál tavaly nyáron?" szinvonalú beszámolókat aa filmekről, ahol a zsurnaliszta háttértudásán kívül általában semmi különös nem derül ki.

oksi, lehet, hogy én születtem hibás szürkeállománnyal, meg ennek ellenére az ember nem is tud mást venni mint a Filmvilágot (mostmár a filmtettet is, de azt meg majdnem ugyanazok töltik meg), de az biztos, hogy kritikusaink pucájába sem csörgedez sokkal több vér, mint általában a filmesekében.

persze ez is csak egy szakma.

minden jót
Regnum Marianum Felforgató Front
1-1  /  21

nka emblema 2012