sex hikaye

Hukkle - a szemle legjobbja

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2002. február 2. szombat, 23:39

rendezés  


egy oldalon
36-17  /  36


 
2003. január 21. kedd, 16:09 36. | filmhu
Sajnos még mindig nem sikerült megnéznem, pedig ilyen vélemények után igazán kíváncsi vagyok.
 
2002. november 4. hétfő, 15:08 35. | filmhu
Rendkívüli film a Hukkle. Gratulálok az alkotóknak, csak így tovább. Az Oscart Benigni Pinoccioja fogja kapni, de ott lesz az öt között. Vagy nem? 
 
2002. június 9. vasárnap, 17:28 34. | filmhu
Pálfi Gyuri fantasztikus ember. Nagyon örülök annak, hogy megismerhettem másfél évvel ezelőtt, és 3 napot a szűk stábbal tölthettem Ozorán az előkészítési munkák kapcsán. Természetesen Pohárnok Gergőről sem szabad megfeledkezni, mert ő is zseniális, és mindemellett betegesen szerény.
Nekem már az is öröm, hogy találkozhattam velük, az pedig hatalmas nagy boldogság volt számomra is, hogy a filmet ilyen pozitívan fogadta a szakma, illetve a közönség. Pedig egyáltalán nem volt könnyű szülés...
Hajrá, Gyuri, csak így tovább!!!
 
2002. március 5. kedd, 00:42 33. | filmhu
varju, karcsi, ez a mondat lehet, hogy jól hangzik (nem biztos), de ugye nem gondoljátok komolyan? Gothárt, Szászt is felvették. szerintem például ők is értenek hozzá.
a hukkle nagyon tetszett, érdeklődve várom a folytatást.
 
2002. február 19. kedd, 21:54 32. | filmhu
"O az elso arc, akit felvettek, es ert is hozza." Szívemből szóltál!
 
2002. február 8. péntek, 15:04 31. | filmhu
jo ez a film. Nem kell mondani mast, mert az nem erti.
Az irigyseg meg azt beszeli belolem, hogy ez a srac eltudta erni a forrasokat, amire egy ilyen minoseghez szukseg van, es a minosegbol nem engedett egyetlen snitt erejeig sem.
O az elso arc, akit felvettek, es ert is hozza.
 
2002. február 8. péntek, 13:51 30. | filmhu
 
2002. február 7. csütörtök, 16:22 29. | filmhu
Simó Sándor halála kapcsán Pálfi György rendező a következőket írta a forgatási naplóba (forrás: hukkle.hu): "Simó Sándor (1934-2001) többek között, a most végzős osztály tanára. Ez a film is a diplomára készül. Török Feri és Hajdu Szabi már bemutatták filmjüket. Feri diplomázott is belőle. Erdélyi Dani, Miklauzic Bence éppen leforgatták, dobozban van a filmjük. Úgyszintén a Hukkle, az én filmem. Fazekas Csabi októberben kezdene hozzá, Dini és Fischer Gábor kész forgatókönyvekkel pénzre várnak. Simó Sándor a tanárunk nem élhette meg a közös nagy vetítést, munkája befejeztét. Pedig a Hukkle nagyon neki készült. Soha nem hitt benne, mint a Hunnia Stúdió producere, gyártását is elutasította. Így került a film a Moképhez. De mindig elismerte, ha valami jót látott. Most itt állok, elveszítve nagy ellenfelemet, akinek bizonyítani akartam: másképp is lehet filmet beszélni, létezhetnek új formák… Én nem az ő iskolája vagyok, inkább az ellen jött létre elképzeléseim többsége. Tehát tanítványa vagyok mégis..." Mindenestre elgondolkodtató....
 
2002. február 6. szerda, 23:45 28. | filmhu
Oké, Gábbbor, én is erre gondoltam, csak rákérdeztem, hátha nem vesz észre valamit az ember (ill. a nyúl), amit más igen :)
 
2002. február 6. szerda, 23:02 27. | filmhu
A vadűszrepülősre megfelelő magyarázat az, hogy POÉNból? Annak nagyon bejött. A földrengésszerű kezdet - így megrázza egy kis falut egy gépecske.
 
2002. február 6. szerda, 18:26 26. | filmhu
Kösz, Raszkolnyikov,
mindig gyanús voltam magamnak :))

(Esetleg vannak tippjeid a kérdéseimmel kapcsolatban?)
 
2002. február 6. szerda, 16:27 25. | filmhu
Igazándiból nem tudtam semmit a filmről,csupán azért vettem jegyet,mert egy ismerősöm részt vett a film létrejöttében,s emiatt voltam kiváncsi rá.
Meglepődve olvastam a stáblistán,hogy a filmet a Tolna megyei Ozorán forgatták,s mivel jómagam is ebből a megyéből származom,ha lehet ezt így mondani egy kicsit "sajátomnak" is éreztem a filmet.A szüleim kb.30 km-re laknak a fenti kis falutól.
Ez az érzés vidékiként valahogy teljesen más,mintha egy Budapesten forgatott filmet láttam volna,mert hát az ember mégsem szakad el a gyökereitől,és ha hazamegy oda megy haza!
A filmről: Nem emlékszem,hogy láttam volna olyan magyar filmet,amiben nem hallható egyetlen párbeszéd sem az aláfestőzenén kívül csupán hangfoszlányok(itt csuklás)és halk dúdolás az,amit fülünkkel érzékelhetünk.
De olyan magyar filmre sem emlékszem, amiben legalább egy(?)k'anyád vagy b'meg ne lett volna hallható!
El tudtok képzelni ilyen magyar filmet?!
Képzeljétek el,van ilyen magyar film!
A vasárnapi vetzítésen ennyi jóízű nevetést,ennyi fölszisszenést,ennyi hangos megnyilvánulást rég hallottam!A mozi közönsége szinte együtt lélegzett a szereplőkkel,tökéletesen átvette és követte a hangulatváltást(Részletekre azért nem térek ki,mert nem akarom azoktól akik még nem látták-csak a véleményeinket olvassák-"lelőni" a poénokat.) A fantasztikusan fotografált,kifogástalan képi látvány Pohárnok Gergely keze munkáját dícséri,és sok-sok ember kemény,összehangolt munkájának eredménye e film,amely méltán kapott díjat!(Nem is egyet!)
Tiszta szívből gratulálok Pálfi Györgynek,s mindenkinek aki tudásával a stáb munkáját segítette,ill.részt vett benne,hogy mi nézők egy felejthetetlen élménnyel lehettünk gazdagabbak!
A többi már csak rajtunk,lelkes nézőkön múlik,azon hogy minél több ismerősünknek( és ismeretleneknek)csináljunk kedvet a film megtekintéséhez! Rajta hát!
 
2002. február 6. szerda, 15:43 24. | filmhu
hulyesegeket kerdezel :)
 
2002. február 6. szerda, 15:24 23. | filmhu
ami a teli hordót illeti, talán lassan, de biztosan taktikáját alkalmazta a nő? Nem biztos, hogy pont attól az egy pohártól halt meg... Ami az özvegységi segélyt illeti, ott pedig szerintem jobban jár a férj nyugdíjával, mert az több... Énekelni, azt meg lehet hogy tényleg nem kellett volna. Persze nem tudom hogy van-e értelme ezen gondolkodni. Szerintem sem ez a lényeg.
 
2002. február 6. szerda, 15:06 22. | filmhu
Kedves bálint,
a "hordós" magyarázat logikusnak tűnik, bár kissé bizarr, hogy egy egész hordónyit mérgezzen meg a nő, amikor megtenné egy palackkal vagy pohárral is (hiszen amúgy is végig a nők terítenek, tálalnak stb.).

Ja, azt nem gondoltam, hogy a Pálfi tényleg kinyiffantotta volna a cirmost, a film végén külön van egy felirat, hogy az állatoknak kutya baja sem esett (ez külön szimpatikus volt az alkotóktól, elvégre, ha nem muszáj, az ember ne szaporítsa a szenvedést a világban). Azt nem értettem, hogy úgy emlékszem, a nő adja a macsnak a maradékot (a macsek után pedig nem jár özvegységi segély:). A másik, ha már mérgezett kajában utazom, minél előbb eltüntetem a nyomokat, elmosom a turmix-edényt stb. s nem hagyom szanaszét, hogy más is megtalálja, nem?

Hű, de kukacos vagyok :))
 
2002. február 6. szerda, 14:16 21. | filmhu
A hordóleszivásról azt gondolom, hogy az asszony beleöntötte a hordóba nadragulyát (mondván csak a férje isssza a bort?!), s amikor szaporodtak a gyanús esetek, igyekezett eltüntetni a nyomokat, de addigra már a rendőrben is motoszkált a gyanú, hogy hol kell keresni a bűnjeleket ... Hm? A macskát meg nem direkt nyírták ki (pláne nem Pálfi), a kislány eteti meg egyik ujjával magát, másikkal a macskát, a néző (mi!) látja a macska halálát, innen kezdi sejteni, hogy valami nem stimmel, aztán látja a gyerektemetést, s összeáll benne a kép. Hm?
 
2002. február 6. szerda, 13:22 20. | filmhu
Kedves nohat,
ja ja, erre én is gondoltam a postás-csekkes stb. jelenetek miatt, de ez bizony nagyon bizarr és soványka motiváció , főleg, ha nagyüzemben csinálják. (Ráadásul a nadragulyás énekkar arról danol az esküvőn, hogy azt az embört kell kinyiffantani, aki nem szereti asszonkáját.Előképként lásd még: Számokba fojtva.)
Sebaj, maradjunk annyiban, hogy nem ez a legerősebb oldala a filmnek, és örüljünk mindannak, ami jó benne.

Pár dolog, ami még eszembe jutott, hátha van valakinek lövése rá:
- Mi volt pl. a "hordóleszívós" jelenet?
- Miért kellett kinyírni a méreggel a macsekot? (kontroll csoport?)
- Széthagyja-e a mérgezett papit az ember, hogy esetleg egyéb családtagok is fogyasszák (lásd kislány)?
- Mitől nőnek úgy a növények, mintha húznák őket? Pusztán természeti hangulateffekt?
- Azon kívül, hogy poén és látványos, van-e valamilyen szerepe/funkciója a vadászrepülő(s)nek?
- Hülyeségeket kérdezek?
 
2002. február 6. szerda, 12:59 19. | filmhu
Nekem is nagyon tetszett minden szempontbol: otletkent is, dramaturgiailag is, operatori szempontbol is, szineszvezetesileg is. De engem is foglalkoztatott, hogy mit szolnanak ehhez Ozoran (mivel nem szineszek, hanem amatorok szerepelnek benne!): tudtak-e, hogy mirol szol a mese vagy csak csinaltak, amit egyebkent is (pl. a nadragulyat szedo, dudoraszgato oreg nenike gyogyíto hatasu gyogynovenyt szedegetett, mint maskor ...), s lennenek meg verzioim, de azt gondolom, hogy ha nem tudtak s megnezik a filmet, azt fogjak gondolni, hogy becsaptak oket, s ki fognak akadni, joggal. Hm?
 
2002. február 6. szerda, 12:40 18. | filmhu
fanyúlnak segítség: az özvegyi pótlék motiválja az asszonyokat a mérgezésre. Kevés a munkahely, csak varrodára emlékszem; szóval itt az összefüggés. Egyébként lehet, hogy lassú a film, de mellette sűrű, és eléggé lényegretörő. Minden kocka vagy magyarázatot ad, vagy aláfesti a sejtetett dolgokat, meg blablabla, megadtam a választ, úgyhogy úszok tovább. Hajrá Hukkle.
 
2002. február 6. szerda, 12:38 17. | filmhu
Egyelőre így, egy topicban:
Gyuri és Zsófi!
őszintén nagyon tetszett, és "gratulálunk"!
(Vas. délután szétbeszélgettük magunk a filmről..., de nem ez az érdekes.)

Kalapom megemelve, üdvözlettel,

Szemkeő B.
36-17  /  36

nka emblema 2012