sex hikaye

Ne rendelj a Pizzástól!

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2001. augusztus 24. péntek, 09:58

rendezés  


egy oldalon
46-27  /  46


 
2001. október 11. csütörtök, 10:37 46. | filmhu
Annyira nem gáz, mint a parkolóóra.
Egyébként örülök, hogy van egy-két ember, aki - ha nem is teljes melszélességgel - de egy kicsit kiáll az alkotók mellett. Én is örülök annak, hogy ez végre nem a szokásos "Ámbár tanár úr" és a többi Koltai-hülyeség. Sokszor szerintem ezek a sikerfilmek is gázosak annyira, mint ez a próbálkozás. Sajnálom, hogy a szereplők nem tehetségesebbek ill. képzettebbek, mert az nagy előnyt jelentett volna a film életében. A mellékszereplők között azért van néhány jó. Birom a Szacsvayt, a Hajdu Steve-t. Szerintem, mint Fusi, az egyik legjobbat alakítja a filmben. Jó a Haumann is és utána a robajlások. De a Détár Enikőt elég csúnyán sminkelték. Életben, színpadon sokkal jobb nő. És szerintem Emancika is jól hozza a figuráját, a színésznőt szívesen látnám egy-két komolyabb munkában is. Most hirtelen ennyi. Szerintem egy estét megér annyira, mint egy Jackie Chan film a TV-ben.
 
2001. szeptember 29. szombat, 13:45 45. | filmhu
roosz filmekrôl, jót álmodni?

érdekes paradoxon
 
2001. szeptember 29. szombat, 03:19 44. | filmhu
rosszfilmektool jootaalmodtok,akkomeg mitkell nyavajogni?orujjetek
 
2001. szeptember 27. csütörtök, 22:11 43. | filmhu
Hmm. Végülis első filmesekről beszélünk. Szóval végre nem Koltai, vagy a többi kiszáradt emberke dolgozott és gondolkodott. Én sem tartom túl jónak a filmet, de eljött az ideje annak a generációnak, aki képtlen a múltból "kijönni", hogy ne kapjon több pénzt remake-re vagy kommunizmus szépségéről szóló filmre.
5-ből 3-om nálam. Kezdésnek nem rossz.
 
2001. szeptember 26. szerda, 16:00 42. | filmhu

Én azt mondom, hogy bárki megnézheti ezt a filmet akinek van egy kis ideje. És ha véletlenül tetszeik is Neki, ne legyen lelkiismeret furdalása miatta. Írja meg és ne törődjön azzal, hogy más miként hurrogja le. (De remélem, ez többet nem fordul elő!) Azzal a hurogó csak magát minősíti.
Kár lenne egy ilyen szar film miatt összekapni..
Ha én bántottam volna meg valakit, azért elnézést kérek! Nem volt szándékomban.
 
2001. szeptember 26. szerda, 15:47 41. | filmhu

Én azt ajánlom, hogy akinek kedve van hozzá az nyugodtan nézze meg ezt a filmet. És ha véletlenül tetszik is Neki, ne legyen lelkiismeretfurdalása miatta. Írja le véleményét és ne törödjön azzal, hogy más mit mond.
Speciál, nekem nem tetszett.
 
2001. szeptember 26. szerda, 12:02 40. | filmhu
inkább válaszd a kínai kaját
 
2001. szeptember 26. szerda, 11:47 39. | filmhu
annyi rosszat mond mindenki errol, a filmrol, még a végén meg kell neznem, hogy állást fogalahassak, vagy annyira gáz, hogy inkább parkolóórába dobjam a pézzt?
 
2001. szeptember 26. szerda, 07:27 38. | filmhu
 
2001. szeptember 25. kedd, 18:40 37. | filmhu
nem az történt, hogy itten téged nemes egyszerűséggel leugattak, és most visszatáncolsz?
 
2001. szeptember 25. kedd, 08:02 36. | filmhu
Nehogy még egy ilyet csináljon valaki!
Azért írtam, hogy tetszett, mert már egy kicsit leült a beszélgetés, és gondoltam, majd valaki észérvekkel meggyőz, hogy miért is nem jó a film, vagy egyetért velem, hogy igen, nagyon jó volt, és szépen ki is fejti, hogy mi volt benne a jó. De nem ez történt, hanem szépen elküldtek a picsába (ketten is, hiába, magyar társadalom, a nőnek kuss a neve...). Könyörgöm, valaki, akinek tetszett a Pizzás, mondja már el, hogy miért!!!
 
2001. szeptember 24. hétfő, 10:30 35. | filmhu
Nem értem. Először azt írod, hogy tetszett a fil, majd te szidod a legjobban. Meggyőztek a fiúk? Kicsit csodálkozom, hogy ennyire kitartóan pocskondiázzák egyesek ezt a filmet. Isten bizony, nekik kéne gyártani a következőt...!
 
2001. szeptember 19. szerda, 22:05 34. | filmhu
 
2001. szeptember 14. péntek, 07:35 33. | filmhu

Szerinted melyik magyar film találta meg a hangját?

Egyébként a plázacicákat nem akartam megbántani, csak a filmes szemszögből összeegyezhetetlen az, hogy nekik csináljunk filmeket, az ő hivalkodó értékrendjük szerint. Különben, nincsenek is olyan sokan a magyar lakosság arányaihoz képest. Ez csak azoknak tűnhet így, akik maguk is sokat járnak a plázákba.
 
2001. szeptember 13. csütörtök, 11:30 32. | filmhu
Nem hiszem, hogy a "magyar film" nem találja meg a hangját. Nem érzem, hogy lenne egyáltalán "magyar film". Vannak magyar filmek, jók is, rosszak is, van, amelyik megtalálja a hangját, van, amelyik nem.
Ami a plázacicákat és jófejsrácokat illeti, azt azért nem mondanám, hogy mindenki utálja őket. Lehet, hogy sokak szerint nevetségesek (én is jókat mulatok néha rajtuk, de a többségük nagyon kedves és nincs rajtuk mit utálni), de tény, hogy nagyon sokan vannak, pillanatnyilag ők a legszélesebb fogyasztói réteg, és pénzük is nekik van, vagyis nem árt megcélozni őket egy-egy jó magyar közönségfilmmel, ami még hasznot is hoz. És nem szabad teljesen hülyére venni őket. Lehet, hogy nem elmélkednek hetekig, hogy jó volt-e a Pizzás, és ha nem, mi az oka, de azt azért el tudják dönteni, hogy tetszik-e vagy sem egy film. Úgyhogy a srácoknak legalább arra kellett volna figyelniük, hogy egy felismerhető vagy érthető vagy élvezhető világot ábrázoljanak (hogy a hármat egyszerre, az már túl szép lett volna).
 
2001. szeptember 12. szerda, 21:01 31. | filmhu
Helyes a nyávogás cicamica, de nem is aza legnagyobb baj a filmben, hogy a színészek hiteltelenek vagy rossz a sminkjük. A fő baj abban rejlik, hogy a magyar film nem találja a hangját, stílusát és emiatt elkezdett csökevényeket gyártani, amik még később, maguknak az alkotóknak sem tetszik. Valószínűleg, ők úgy gondolták a forgatás elött, hogy majd felvesznek egy laza, fiatalos stílust és úgy majd zabálni fogják a pizzájukat. Ezért egy lapra feltették az összes alapanyagot, ami csak eszükbe jutott és azzal be a sütőbe. De a tészta, dramaturgiailag ezt a súlyt már nem volt képes elviselni és még mielőtt a megrendelőhöz ill. a nézők elé került volna, szétesett és ehetetlenné vált. Pedig 1-2 falatban lett volna még fantázia, de a földről már senki nem fogja felvenni.

Egyébként, az a fiatalos, laza stílus egyáltalán nem is olyan élőben, mint ahogy azt a film állítja. Igaz, valóban vannak plázacicák és jófejsrácok a valóságban is, de ezeket mindenki utálja. Ennél sokkal színesebb és szórakoztatóbb az igazi magyar fiatal. Azt az eredeti stílust kellett volna megragadniuk a filmbe és nem ezt az álcabáróságot, amerikai köntösben.
Ha megkérném a fodrászomat, hogy csináltasson nekem olyan frizurát, amilyen Mel Gibsonnak van, attól még nem leszek olyen, mint Mel Gibson. Inkább, csak egy nagy majom. ( Igaz egyik a másikát nem zárja ki.) Ezért, nekem olyan hajat kell hordanom, ami rám jellemző, hiszen az vagyok én, tehát az való nekem.

Még nem fogadjuk el azt, amik valójában vagyunk, addig itthon soha nem lesz jó közönségfilm, jó foci, de még jó kormány sem.
 
2001. szeptember 12. szerda, 13:01 30. | filmhu
Na jó, beszéljünk komolyan. Tényleg két nézőréteg van, bár nem az a felállás, amit L.T. vázolt nekünk, és elég nagy az átfedés is a két réteg között. A Pizzás egyértelműen nem az artmozi-rajongóknak készült, de nem ezért rossz. Szerettem volna egy jó magyar (úgynevezett) közönségfilmet látni, nekem elég lett volna, ha csak a szikrája megvan a jó filmnek, de sajnos nem volt. A szikrája sem. Rettenetes volt.
Persze lehet mondani, hogy azért nem tetszett, mert nem a célközönséghez tartozom, vagyis nem vagyok az a pasizós-bulizós plázacica. Most vegyük úgy, mintha az lennék (volt belőlük elég a Corvinban, láttam a reakciójukat, sokkal érdekesebb volt, mint maga a film). Úgy láttam, a srácok azt akarták, hogy belecsöppenjünk a film világába, ami átfedés a mi mindennapi életünk és az ő életük nagy kalandja között. Sajnos már itt elrontották, mert hiába a Bp-i helyszín, az agyoncifrázott dialógusok elrontják a hitelességet, a karakterek nem valósak (meg merem kockáztatni, hogy nincsenek is - talán ezért vannak beszélő nevek?). De ha csak a külsőségeket nézzük is, ha a főszereplő lány szerepe szerint egy bombázó, akkor mért nem egy bombázóval játszatják el??? Szegény kislány csak bénázik a szerepében, játszani nem tud, nem egy bombanő, és még a sminkjét is elcseszték (üzenem a sminkesnek, töltsön el egy órát a westendcitycenterben, és nézzen körül. ugyanez a fodrászra is vonatkozik). Szóval nem ismerünk magunkra. Ami meg a nagy kalandot illeti, arról sem tudunk meg semmit, talán annyit, hogy az átlag amcsi nő azért rendel pizzát, hogy megprütyköljék. Meg hogy milyen jó dolog a bodyboard. De még ezt sem. (Tényleg, a tengerparti jelenetek mire voltak jók? Feeling?) A film világával, a varázsvilággal meg az volt a gond, hogy akkor volt varázslat, amikor nem hiányzott, amikor meg kellett volna, nem volt. Hiába, hogy nem ezen fog gondolkozni a nézők többsége, azért hiányérzetük nekik is maradt, max nem tudták, miért.
Sok mindent át kellett volna itt gondolni, mielőtt belevágtak...
 
2001. szeptember 12. szerda, 08:49 29. | filmhu
Egyesek szerint kétfajta mozibajáró/mozirajongó/mozikedvelő létezik:

1.Vannak a "normálisak", akik azért járnak moziba, hogy jól érezzék magukat, és szórakozzanak, kikapcsolódjanak, kilépjenek a "valóságból".
2.Létezik az un. "artmozi közönség", akik csupán azért járnak moziba, hogy tanuljanak a filmekből, ebben az esetben szó sincs az 1. pontban leírt szórakozásról. A cél a tanulás, tapasztalatszerzés, ezezknek hasznosítása a "való világban".

Kedves Cicamica!

Gondolom, te magadat az első csoportba sorolnád...
Láttál már "művészfilmet"?

Sajnos, a Pizzás nem csupán a "művészfilmektől" áll távol, hanem egyáltalán a játékfilm fogalmától is.

Szar lehet, ha valakinek ilyen az élete, de az még kínosabb, ha valakinek azért jön be ez a film, mert viszontlátja benne az életét...

 
2001. szeptember 11. kedd, 21:25 28. | filmhu
Hé cicamica!

A neved alapján másra biztosan jó vagy, csak filmekkel kapcsolatban ne nagyon nyisd ki azt a csöpp kis szádat.
 
2001. szeptember 11. kedd, 21:19 27. | filmhu
Kedves Cicamica!
Ilyen unalmas, egykedvű,idióta, semmitmondó életet senkinek se kívánj és én sem kivánok!!
46-27  /  46

nka emblema 2012