sex hikaye

Nexxt - rövidebb, nem véresebb, ugyanolyan rossz

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2001. november 8. csütörtök, 10:59

rendezés  


egy oldalon
15-1  /  35


 
2001. december 4. kedd, 10:37 15. | filmhu
figyú, mindegyki, engem tényleg izgat, hogy neked mi jött be, elmondod?
 
2001. december 4. kedd, 01:44 14. | filmhu
A film jó (a rövidebb verzió) a színházi verzió is jó. Aki nem érti, se a filmet, se a humorát, se az iróniáját, az... sajnálhatja.
 
2001. december 3. hétfő, 10:56 13. | filmhu
megtekintését senkinek sem ajánlják
- már a készítők sem...

Neked én sem!
 
2001. december 2. vasárnap, 18:51 12. | filmhu
ez egy bunkó, barom, szadista, faszfilm - nemt'om kinek, miért "kell" ilyen mozit gyártani.

nem tudnám,
kinek ajánlanám...

agyő
 
2001. november 19. hétfő, 14:37 11. | filmhu
persze mindenhol, kivéve az amcsikat, akik annyira magukra ismertek, hogy képtelenek voltak szembesülni saját hülyeségeikkel...

nekem bejön :-)
 
2001. november 18. vasárnap, 16:03 10. | filmhu
Ja ja, a South Park szinte mindenhol nagyon bejött, ahol vetítik, talán mert nem akar "direkt" divatos lenni.
 
2001. november 13. kedd, 10:23 9. | filmhu
Az Amerikai psycho szerintem egy jó könyv, bár messze nem tökéletes. Megdöbbentő, hogy Ellis 25 évesen (ha jól emlékszem) írta meg. Mindenestre érződik benne a kiforratlanság: egyetlen szemszöget nem lehet ilyen hosszan kitartani, mert elkerülhetetlenül unalomba fullad. Hasonló jellegű poénoknak 3X-i elsütése szintén nem szolgálja a könyv javát. Szerintem, ha Ellis alaposan meghúzza (úgy a 60%-át kidobja), és nem csupán felszíni kórképet rajzol, akkor szuper könyv, így "csak" nagyon jó. Mindenképpen a 90-es évek egyik erős és jellegzetes teljesítménye.
A Nexxtre még nem tudtam rávenni magam, a Szemle alatt azt mondták, erőltetett, fárasztó, nem érdemes megnézni, én meg szót fogadtam.
 
2001. november 12. hétfő, 15:44 8. | filmhu
a south park megbukott amerikaban! olelje hollivud a nextet! miket fogtok meg osszehordani
 
2001. november 12. hétfő, 15:19 7. | filmhu
olvastátok a könyvet?
hányingerkeltő, távolságtartó, gyakran unalmas (részletes leírás a szereplők által viselt ruhák márkájáról, a cd-n szereplő zenekarok számairól) és egyáltalán nincs befejezve.
MÉGIS VILÁGSIKER (botránysiker) lett belőle.
nem azonosulni kell velük, csak az elénk tartott tükörben magunkra ismerni és belátni, hogy a kapott pofon jogos volt, életünk fényévekre van a jótól...
 
2001. november 12. hétfő, 15:00 6. | filmhu
Egyáltalán nem buta film, okos és tehetséges színházi (!, ez persze gáz) emberek fejlesztették ki, az aggresszivitás az tény. A probléma nem itt van. A dolog azon bukik, hogy a film stílusa ide-oda ugrál a groteszk, a horror, a szatíra, a vígjáték, a szociodráma közt, túl van szimbolizálva, s így elidegeníti a nézőt, nem tud azonosulni, csak intellektüel vagy én ezt nem értem távolságtartással hozzáállni, így végül nem is fogja érdekelni a szereplők sorsa a filmben. Ezen pedig nem segít az, ha kivágják a film negyedét.
 
2001. november 12. hétfő, 12:00 5. | filmhu
részigen: jobb és erősebb a hazai, mint az usai... én nagyon bírom a könuvet, könyveket, ezért tudtam, a film, filmek, nem lehetnek annyira jók, akárhogyis, ahhoz egy kubrick kell, hogy valami erős alapból, egyenerős verziót hozzon létre... Na ehhez és egyáltalán, mindenkhez képest zsírciki az amerikai pszihó-film... a magyarral az a baj, hogy nem igazán mozi, sok benne a színház, ettől kamarás, aztán az a baj még, hogy a Mucsi -- szerintem ő a legjobb az egészben -- kitűnik a sztoriból, egy jelentős időre, aztán, igaza van valamelyik korábban szólónak, az operatőri munka ritka teljesítmény, az újszerű -- pohár-perspektíva -- megoldások alázatosan szervülnek az rendezői koncepcióba, gratulálni lehet csak ehhez, kár, hogy egy filmnél csak a rendezőt max a színészt szokták jegyezni belszakmai körökön kívül.
Még valami: láttatok már magyar vásznon ilyen önfeledt kitárulkozást csajoktól? Ez vagy az ő érdemük, vagy komoly rendezői érdem...
Persze ez a film, sajnos, alapjában szar, semmit nem tesz hozzá az irosalmi alapokhoz, inkább elvesz belőlük, sőt, néha már plágium közeli a dolog -- lásd az aktuális filmvilág-kritikát --, de ezekben az ínséges időkben keressük a magyar filmekben azt, ami értékelhető... Hát nem?
Szevaré.
 
2001. november 12. hétfő, 11:54 4. | filmhu
Az egyik ismerősöm látta a szemlén, és azt mesélte, hogy
a végére rajtuk kivül kb.5-6 ember maradt ott.
Én még nem láttam, de valószinűsitem, gogy egy agressziv, buta film
 
2001. november 12. hétfő, 10:37 3. | filmhu
attól még uncsi, és ezt nem egy kritikus, hanem egy B-movie rajongó mondja
 
2001. november 12. hétfő, 10:22 2. | filmhu
Hát igen! Ez kábé az az effektus, hogy a South Patk miért bukott az USA-ban.
Mert magukra ismertek és sértve érezték személyüket néhányan!

Ez igenis egy nagyon jó film! Sokkal jobb,
mint az Amerikai pszicho. ők legalább megmutatják a tutit és nem rettennek meg attól, hogy jaj ami ebben a könyvben van azt nem szabad láttatni...
A könyv valamiért világsiker lett.
Ez a film LEHET világsiker! Csak hát
ugye a kritikusokról nem mondhatjuk el: "nincs körülmetélve".....
 
2001. november 8. csütörtök, 10:59 1. | filmhu
A Nexxt bebukott a Szemlén, nem azért mert túl gyomorforgató volt, hanem mert unalmas. Aztán elindult a nagy marketing a premier előtt: a filmből kivágtak félórát, viszont a vérből nem vettek vissza, sőt: beraktak plusz kannibáljeleneteket, s hogy így már milyen izgi is ez az egész - kürtölték világgá.

Tegnap megnéztem az új Nexxtet. Semmi plusz vért, kannibalizmust nem láttam benne, de még plusz jelenetet sem, egyetlen 5 mp-es kép kivételével. Tény, hogy több mint fél órával rövidebb, de még így is két órásnak tűnt a 87 perces film, ami az unalom legbiztosabb jele egy nézőnél.

A lényeg csak ennyi: a hiba nem a film hosszúságában van, a probléma már az alapötletben rejlik, márpedig az első lépés egy film kitalálásánál az alapötlet, s ha már ott hibázunk...

Mindezek felett csak azért kesergek, mert beszarás jó a filmben Bodó Viktor meg Csányi Sándor is egy mellékszerepben, a film látványa, zenéje, s különösképp Nagy Andris operatőri munkája pedig olyat nyújt, amit én még magyar filmben nem látta, Hollywood is keblére ölelhetné.
15-1  /  35

nka emblema 2012