sex hikaye

Miki bácsi

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2006. szeptember 27. szerda, 00:34

rendezés  


egy oldalon
3-1  /  3


 
2006. szeptember 28. csütörtök, 11:39 3. | t
Hát hogyne, hát hogyne, kedves dorina. Üss csak nyugodtan. Gecinek születtem, ez a sorsom. Teneked és annak a 3000 embernek pedig aki kíváncsi Kapa és Pepe elvont kalandjaira (akiket már a közönségfilmek is importáltak, kevésbé elvont kalandokkal) jó szórakozást kívánok. Ja és Neked konkrétan azt, hogy tanulj meg a sorok között olvasni. Én meg addig önellentmondok továbbra is, és köszönöm, hogy nem mész bele, hanem jó ellenzéki módra csak lefikázod, amit mondok, elpuffantasz néhány közhelyes szót, és aztán kifejezed pártosságodat. Ez megható. A baj csak az, hogy tudod én nem pártoskodni akartam, hanem egy (általam legalábbis) problémának vélt tényre finoman és kultúráltan, bántások nélkül, és a tények teljes ismeretének hiányában visszafogott semlegességgel nyilatkozó véleményt közölni. De igazad van. Ne menj bele Dorina. Így jól lehet beszélgetni. Te nézed Jancsót, én meg a Barátok köztet, és én majd sajnálom mindkettőnket helyetted is, hogy azzal kell főznünk amin van... Marad tisztelettel az össze-vissza beszélő, önellentmondó, belemenő:

C.C.
 
előzmény: t #2
 
 
2006. szeptember 27. szerda, 14:06 2. | t
Chan, te már megint összevissza beszélsz, önellentmondasz, nem megyek bele, hanem annak szeretnék hangot adni, milyen jó érzés volt ma délelőtt olvasgatni a Jancsóról annak tudatában, hogy nemsokára újabb bemutatója lesz, amit én még most is várok.
 
előzmény: t #1
 
 
2006. szeptember 27. szerda, 00:34 1. | t
Tudom, hogy most sokan fognak utálni meg leköpni, meg tiszteletlennek nevezni, meg lesenkizni, meg lenyeretlenezni, de én valahogy... szóval engem nem izgat, hogy Jancsó Miklós 85 éves. Más filmrendezőnk nem volt, akire emlékeznünk kellene halálának évfordulóján? Vagy csak azért ünnepeljük őt mert él? Vagy azért mert még 85 évesen is el tud költeni 120 misit arra, hogy ő és baráti köre jól érezzék magukat, a termék értékére való tekintet nélkül? Úgy szeretnék már egyszer arra belogolni ide, hogy valaki a fiatalokat támogatta, és fiatalok készítettek filmet, és nem ilyen kreatív táborokban 5perces cuccokat, meg elvont fiatalok elvont filmeket, hanem ügyes fiatalok szórakoztató filmeket. Ehelyett Jancsó-galore. Szóval köpjetek le, de ezt egy kicsit túlzásnak érzem. És nem azért mert őt ünnepeljük. Hanem mert őt egy 10-es skálán tizes figyelemmel ünnepeljük, és közben másokról meg sem emlékezünk, vagy csak egy max. 3-as szintű emlék-cikkel. És ez engem zavar. És azt hiszem azt is tudom, hogy miért. Mert egy ilyen korú és státuszú ember Amerikában több száz ember karrierjét indította el már eddigre, és ő visszavonult, és élvezi az életet, és fürdik ezeknek az embereknek a hálájában. Nem kétlem, hogy Jancsó Miklós is elindított karriereket, de valahogy soha nem erről hallunk, hanem hogy még mindig aktív. Ami tök dícséretes lenne. Ha futna. Mert az nem kerül pénzbe. Meg nem az enyémbe. Amiért én sajnos semmi olyat nem kapok, ami engem érdekelne. És rajtam kívül még vagyunk ezzel pár millióan. De én NEM kívánom, hogy Jancsó Miklós mondjon le. Csak hogy ne nyomassuk már őt ennyire. Hogy kvázi minden eltörpül mellette. De üssetek csak ezért, ha akartok. Mindenesetre nem a művészetét vonom kétségbe (bár akad aki azt is, de hát ezért művészet), csak a marketingjét. És az most kicsit sok. Szerintem. De ettől még jó egészséget, és békés öregkort kívánok neki:


C.C.

nka emblema 2012