sex hikaye

Nagy hazai Filmszemle

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2006. február 9. csütörtök, 02:18

rendezés  


egy oldalon
10-1  /  10


 
2006. március 25. szombat, 13:55 10. | t
Mozigépész hozzászólását töröltük.

Filmhu stáb.
 
2006. március 24. péntek, 22:24 9. | Kopasz_Szultán
Hahó, Filmhu! Nem akarja valaki az előző üzenetet kiiktatni? Gondolom, nem kell részleteznem, miért.
 
2006. március 8. szerda, 09:25 8. | Kopasz_Szultán
Na, most néztem meg a Fehér tenyeret. Egyrészt azt kell mondjam nagyon-nagyon őszintén, hogy gratulálok Hajdú Szabolcs. Én csak a Macerást láttam, de az annyira kiábrándító volt számomra, hogy a Tamarát már meg sem néztem. Tehát csöppnyi jóindulatot sem kell rólam feltételezni. Viszont a Fehér tenyér nagyon bejött, tulajdonképpen egy percig nem unatkoztam. Egészen remek a rendezés, kiváló színészvezetés, zene, kép, VÁGÁS! na nem is részletezem, mert itt nem is akarok belekötni. Még a forgatókönyv is egész rendben volt -különösen hazai viszonylatban-. Hiteles jellemek, helyzetek, dialógusok. A történet, hát igen, ott vannak döccenők, és most nem is a lineáris történetvezetést kérem számon, hanem egy kicsit logikusabb építkezést, egy kicsit szigorúbb jelenetkezelést (mármint rövidítést). Nem mindig éreztem, hogy értem, hova tart a történet. Szóval közel tökéletes a film, és kár ezekért a hibákért. De abszolút nem értek egyet azokkal, akik szerint leül a film a második felére, legföljebb nem futja ki magát, és emiatt félek, nem számíthat igazán áttörő sikerre.
Mindezekkel együtt is, óriási és örömteli meglepetés ez! Kellemetlen meglepetés viszont ezekután, hogy miért nem ez kapta a fődíjat. Mert annyira egyértelműen jobb ez a film, mint a Taxidermia, ahol néhány képi poénon meg sokkoláson túl, nem láttam semmi izgalmasat. Szinte nincs olyan eleme a filmnek, amiben ne lenne magasan jobb a Taxidermiánál. Még a képi megoldások tekintetében is sokkal többre értékelem az egyszerű ámde remek ötleteket, amiket Hajdú alkalmaz. És persze annyival, de annyival tartalmasabb. Szomorú, hogy a zsűri bedőlt a botrányszagnak. Na, mindegy. Még egyszer gratulálok!
 
2006. február 16. csütörtök, 01:04 7. | JA
Lehet, hogy a szervezés töketlen volt, de nem azért mert Halász Péter filmje "csak" a legjobb kisérletifilm díját kapta.
Ebben a kategóriában indították, s ennek saját zsűrije volt. A játékfilmes zsűri nem látta és nem is láthatta. 24 játékfilm és 28 rövid- és kisérletifilm volt versenyben. Minderre öt nap. Szerinted?...
Üdv:
Janisch Attila
 
előzmény: maciekéshauzer #6
 
 
2006. február 15. szerda, 22:56 6. | maciekéshauzer
Egyetértünk: Halász filmje a filmszemle legkiforrottabb és legjobb darabja. Megérdemelte volna a fődíjat, ha tökös a szervezés. Szerintünk még csaj nem is hosszú...


Maciek és Hauzer filmszemlézők
 
előzmény: Kopasz_Szultán #5
 
 
2006. február 12. vasárnap, 14:15 5. | Kopasz_Szultán
Bár nagyon kevés filmet láttam, de mág így is úgy érzem, hogy az utóbbi idők legszínvonalasabb Szemléje volt az idei. Bár pont a játékfilmes és dokfilmes nyertessel kapcsolatban komoly kifogásaim vannak, azért mindegyik színvonalas, figyelemre méltó alkotás volt. Sajnos nem láttam a Fehér tenyeret, de a hallottak alapján biztos megnézem. Örülök, hogy a Csak szex két díjat is elhozott, mert a maga nemében talán a legsikerültebb alkotásnak tekintem. Persze tudom, hogy a zsűrit valószínűleg inkább meghatja egy érdekes művész film (még ha számtalan baj is van vele), mint egy korrektül kivitelezett kommersz. És sajnos a dokfilmes nyertes is számomra, legföljebb érdekes, mintsem élvezhető volt, de hát ez van. Az igazán nagy meglepetés számomra viszont Halázs Péter filmje, a kísérleti kategória győztese: a Herminamező. Képileg, emberileg, gondolatilag nagyon erősnek érzem, sajnos jóval hosszabb a kelleténél, de még így is. Kicsit méltatlanul szorult a háttérbe, és nagyon sajnálatos, hogy Halász tragédiája valahogy "beárnyékolja" a darab jelentőségét. Pedig esküszöm véleményemet a dolog abszolút nem befolyásolja. Itt megint csak a maga nemében problémája jön elő. Mert, ha egyáltalán van értelme művészi értékről beszélni, akkor nyílván csakis azt kéne figyelembe venni, hogy az adott alkotás a maga keretein belül mennyire erős. Ilyen értelemben a Csak szex-et és a Herminamezőt sokkal magasabbra értékelem, mint például a Taxidermiát. Ami azért persze nem jelentéktelen darab (pláne az elmúlt évek termésével összehasonlítva.)
 
2006. február 9. csütörtök, 18:44 4. | JA
Kedves Márton,
ebből annyi tanulságot feltétlenül vonj le, hogy ha van egy újabb változata a filmednek, akkor a régit tartalmazó kazettákat vedd magadhoz, hogy még véletlenül se kerüljön a rossz változat a zsűri kezébe. 460 film esetén előfordulhat néhány tévedés, elkeverés, filmszakadás stb. Minden érintettől a magam és a szervezők nevében elnézést.
Azért remélem többségében rendben mentek a dolgok.
üdv
Janisch Attila
 
előzmény: ukiyo #3
 
 
2006. február 9. csütörtök, 13:52 3. | ukiyo
Hello,

inkább lehet szó figyelmetlenségről, mint pofátlanságról, mert hozzám kétszer is kijöttek a vetíthető kópiáért annak dacára hogy "csak" információban adták ezt a filmemet. Megjegyzem ettől függetlenül az előzsűrinek novemberben leadott félkész változatot vetítették, pedig a borítóra hatalmas betűkkel volt feltüntetve h. "VETÍTHETŐ VERZIÓ". Ennek nem örültünk.

Demeter Márton/Tétlenvágyók
 
2006. február 9. csütörtök, 09:20 2. | JA
Üdvös lenne megtudni, melyik filmről is van szó a 460 közül. Nem emlékszem, hogy Felhasználó névű alkotó lett volna a Szemle programjában. Így pedig nehéz megvizsgálni mi a konkrét történés az általános lecseszés mögött,
Janisch Attila
 
előzmény: felhasználó #1
 
 
2006. február 9. csütörtök, 02:18 1. | felhasználó
Már véget ért, de néhányan biztosan nem felejtjük el sohasem. Persze nem azért marad emlékezetes, mert annyira jól szórakoztam rajta, hanem inkább szórakoztattak...
Amikor átvették a kazettákat kaptunk egy ígéretet, mindenről tájékoztatnak. Nem sikerült.
Véletlenül tudtam meg, mégis leadják a filmet.
Maguktól ez sem sikerült. Elhagyták a kópiát. 3szor. Egymás után!
Csak tudnám miért kellett a telefonszám meg elérhetőseg, ha nem veszik a fáradtságot felhívni, ha gond van. A mozik a saját műsoraikat nem tudták. Pakolgatták a filmeket ide-oda. De legalább leszarozták az összes alkotót, még, ha burkoltan is.
Kérdem én a szervezőket: ugye ezért a munkáért egy fillért sem vesznek fel? És ugye kirúgják magukat? Mert az kritikán aluli, amit műveltek. Szervezetlenség, fejetlenség. Nem betartott ígéretek, káosz. Nagyszerű! Gatulálok!
Akár egyszóban is meg tudom írni: Pofátlanság!

nka emblema 2012