sex hikaye

Friss VÉR kéne a magyar filmbe

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2001. június 8. péntek, 16:40

rendezés  


egy oldalon
19-1  /  59


 
2001. június 18. hétfő, 14:36 19. | filmhu
1más-fika helyett értelmet a topikba
 
2001. június 18. hétfő, 08:24 18. | filmhu
163 szo, 967 szokoz nelkuli karakter= 0 tartalom. se nem valasz, se nem kerdes. apatia.
 
2001. június 17. vasárnap, 17:08 17. | filmhu
...mosolyt csaltal az arcomra. Engem mar nem kell felsoproni cicavirag, mert felmondtam a hosszulejaratu tett-szegenyseget es olyan helyre mozdultam el, ahhol egyreszt nem valaki donti el, hogy mi a FILM hanem akik donteni akarnak benne azok kozott el dol magatol, mert csinaljak es nem pofaznak rola, masreszt ily modon ha csak "felertelmisegikent" is de belatasom es osszehasonlitasi alapom nyilt maganvelemenyemet megerositve: miszerint a muveszet nem all leterdekek szolgalataban. Filmszemlere valoban nem jarok mar, mert kulonos ismertetojegye szegenynek, hogy semmi sem ismerteti kulonosen - azt meg en nagyon unni szoktam. Ellenben ha te jarsz oda evente, nem ertem miert rajtam keresed a korrupt lepacsizott "vezerkart", hiszen ok is maradektalanul ott vannak mindig, bar talan azert kerultetek el egymast mert te naivan filmekre mentel ok meg svedasztalozni. Utanpotlasnak nem azt nevezzuk amikor valaki huszonhat eves korara megszerzi elete elso bolexjat es leforgat vele valamit, bar az is tisztelendo. Nincs kissebrendusegem, csak kevesebben vagyok, ennek ellenere, vag pont ettol meg lehet hogy nem neked van igazad.
 
2001. június 15. péntek, 22:53 16. | filmhu
bathory erzsebet szerepeben a magyar brusz vilisz, erre, belatom, meg en sem gondoltam...
akkor komolykodjunk. szerinted miert ne lehetne magyarorszagon jo horrorfilmet csinalni? vagy akciot? van valami esszeru kifogasod is, vagy csak felertelmisegi nyafogasra futja? ha mar mi, uninteligensek nem tudunk erdemben hozzaszolni (bar egy erved sem hangzott el felmuvelt megallapitasodon kivul a bathory otlettel kapcsolatban) akkor mondj te okosat. ha mar csak az a problemank, hogy hulyek vagyunk.

mellesleg meselj egy kicsit a korrupt "vezerkarrol". van ma filmes vezerkar? raadasul korrupt? kik ok? nincs utanpotlas? jarsz te filmszemlere? a penzhiany a baj? szarert-hugyert forgatnak a mai kolkok, de forgatnak! vagy te is csak nyavalyogni tudsz? Na ezert nem lesz semmi, mert ha valahol beindul egy parbeszed, oda mindig megjon egy sajat kissebrendusegi komplexusaban fuldoklo alertelmisegi nagyfeju, es elkezd nyavogni. titeket kene felresoporni, hogy legyen vegre valami!
 
2001. június 15. péntek, 15:25 15. | filmhu
...ne erolkodj tovabb!! Engem mar meggyoztel a mentalis kondicioidrol, lejebb. Tudom, hogy a "Hidember" koncepciora Orbanon kivul nem sokaknak all fel, de nem hiszem, hogy egy snuff-porno megspekelve a magyar Bruce Willisel ki tudna huzni minket a szarbol. Eloszor el kellene kezdeni gondolkozni. Nem filmrol, nem muveszetrol, hanem eleve. Aztan mar menne minden magatol...de persze addig ameg csak te vagy magadnak meg a haverjaid addig nincs szukseged masra csak penzre (mindegy honnan) meg egy nagy adag pop-cornra, es arra a kis idore ameg elfelejted a Godzilla alatt, hogy sajat magadat nezed!!
 
2001. június 15. péntek, 12:30 14. | filmhu
megjött az ész, azt ossza az éccát...
 
2001. június 14. csütörtök, 15:21 13. | filmhu
...ha megengeditek kozolnem az allaspontomat, bar egyeterteni nem fogunk, de talan pont ettol lehet erdekes: Magyarorszagon "film" teren semmi sem valtozik, es semmi sem fog valtozni. Ennek nem penz, nem korupt "vezerkar", nem kilatastalan piac, es nem hianyzo utanpotlas az oka. Ennek egy oka van. Uninteligencia. A ti reszetekrol ugyanakkora mint akarhonnan nezve. Ostobak az emberek, es nem zavarja oket. Ez a baj.
 
2001. június 14. csütörtök, 12:34 12. | filmhu
Ha nem kezd el valaki hablatyolni, akkor nem is fog elindulni semmi, a változás irányába mutató folyamat. Arról kellenne eszmét cserélni s kifejteni az érveket-ellenérveket, hogy kell-e, lehet-e, hogyan lehet másfajta közönségfilmet csinálhi magyarhonban (az erőszakkérdés csak egy részprobléma).

Művek pedig már vannak, ld. csak a profi filmnyelvű, képivilágú Antall Nimródot, Dyga Zsombort, vagy az inkább amatőrként bekategorizálható dubnaújvárosiakat, irfilmet és ponyvapottingos Gayer-Molnárt. ezek fiatalok, nulla pénzből próbálnak minél elfogadahatóbb filmet csinálni, amelyekben még rengeteg a hiba, de lépésről lépésre fejlődnek.
 
2001. június 14. csütörtök, 12:33 11. | filmhu
eppen hetfon beszelgettem a tortenelmi filmek eselyeirol, illetve a beloluk valo megelhetes konnyusegerol. a matyas az mar biztos befuto, utana bethlen, de a kovetkezonek igazan bevalalhatnank bathory erzsebetet! a romanoknak mennyire bejott drakula!? teljesen jol menedzselheto legenda! es meg ver is van benne :))
 
2001. június 13. szerda, 18:35 10. | filmhu
oke, számomra világos, hogy X. ugy szólt hozzá a témához, hogy a fejében van egy komkrét kép ill. terv, de azt nem részletezte, mert nem akarja, s ez érthető. Y. fejében meg tiltakozás él, a domináns "filmrevüipar" gagyi cuccaitól.
Akkor térjünk vissza erre, ha már vannak művek. Addig üres hablaty.
 
2001. június 13. szerda, 12:10 9. | filmhu
1. nem a vér a központi téma -> új zsánerű szórakoztató filmek kellenének új szemlélettel és filmnyelvvel. ez nemcsak a horrort és akciót, hanem a romantikusat és a vígjátékot is ugyanannyira jelenti - csak felejtsük már el, hogy Magyarországon a közönségfilm=sramliblődli+áltörténelmifilm

2. nekem két órán át volt kifúrva a koponyám, miközben eszméletemnél voltam, mégis azt mondom, hogy nem lehet számonkérni a filmen az erőszak és a vér ábrázolását - el kell tudni választani a reált és a fikciót, a dolog egészen más funkciót tölt be a filmen (lehet hogy épp valóságjavító funkciót, de ha nem, az sem elítélendő). Persze lehet csak azért gondolom ezt a baromságot, mert két órán át volt kifúrva a koponyám.

3.senki nem a művészfilmek halálát kívánja - csak könyörgöm - emellé bővítsük már a palettát, próbáljunk már életképes filmeket is csinálni!
 
2001. június 13. szerda, 09:16 8. | filmhu
szerintem felre lett ertve a dolog. a friss vert en ugy ertelmeztem h mint a magyar filmgyartasban csordogalna egy kicsi, h kicsit frissulne a magyar filmgyartas es ujulna , udulne, friss filmek jelennenek meg a piacon..
 
2001. június 12. kedd, 18:31 7. | filmhu
ok.
nincs kedvem vitazni, csinaljatok adrenalin-filmeket, Nem fogom megerteni miaafaszert kell ver mnindenkepp egy filmbe. Ha ez kell ahhoz hogy beuljenek az arcok a moziba, akkor az sulyos jelentessel bir. Láttatok ti már vért? Balesetet, vagy gyilkosságot? Voltatok már mentőorvosok egy hétig? Vagy csak rá lettetek adagolva a hülyeségre?
A művész- ill. kísérleti filmeket meg senki ne gatyázza, úttörők nélkül nem lenne ma "mozifilm" nektek, se horror, se semmi.
Csináljon mindenki amit akar, engem nem érdekel.
 
2001. június 12. kedd, 13:34 6. | filmhu
te direkt félreértetted. vérrel, robbanással, akcióval lehet okosan is bánni. közönségbarát zsánerű filmet(akciótól a vígjátékig) aggyal is lehet csinálni, nem fontos, hogy előrevigye a világot - elég, ha tisztességesen, a nézőt nem hülyének nézve, el van készítve és szórakoztat
 
2001. június 11. hétfő, 22:47 5. | filmhu
Szóval tökmindegy, hogy vér úgy általában van-e a filmben, csak már a magyar filmgyártásban lenne egy kis "friss vér"... Nem?

Egyébként szerintem oly megfejthetetlen az ilyen hót általános kérdés. Egy horror, egy akció nyilván elkészíthetetlen némi paradicsomlé nélkül, a művészfilmnél művésze válogatja, ha hitelesen, normális mennyiségben adagolják, mindenhol elkel.
 
2001. június 11. hétfő, 17:27 4. | filmhu
Szal én csak annyit fűznek hozzá, hogy a film ugye egy művészeti ág, de az egyik, ha nem a legköltségesebb művészeti ág, így a nézőkből táplálkozik (legalábbis normális esetben), ahhoz, hogy legyen következő film sikeres, a nézőknek tetsző filmet csinálni (ez lehet horror/thrille/akció akármi). A másik meg az, hogy mi értelme a művészfilmeknek ha úgyse nézi meg őket senki? Én személyszerint nagyon kedvelem a horrort, és szerintem legalább annyira hozzátartozik a film fogalmához mint egy dráma vagy egy vígjáték. Sőt, az egyik legnehezebb műfajnak tartom, persze csak ha nem a vér/húscafatok perverziójára épített dologról van szó. Szerintem is váltás kellene a támogatási rendszerben és a döntőbírákban, kellene már olyan magyar film amit külföldön is lehet forgalmazni (mert valljuk be, magyarország kevés ahhoz, hogy visszahozza egy nagyköltségvetésű film árát), és addig amíg csak a történelmi/postkommunista/szocreál vígjátékok kapnak támogatást nem lesz ilyen filmünk. És ha van is ilyen alkotónk, aki tudna ilyen filmet csinálni, inkább távozik nyugatra, mert esélye sincs kibontakozni. Ennyi
 
2001. június 11. hétfő, 15:17 3. | filmhu
én most direkt félreértem: jöjjön el a vér és robbantgatás ünnepe?
Bazz, ez kell egy filmhez??
hurrá Doom-generáció-.
 
2001. június 10. vasárnap, 21:07 2. | filmhu
katasztrofalis a helyzet itthon a nemletezo filmkultaraban es korulotte. robbantani kellene "kozottuk" mert ez csucs amit mernek meg mindig muvelni a nagy filmatyak a finom kis szekukben. nevetseges es felhaborito -bar nekem inkabb a masodik - , hogy meg mindig es orokke? ugy fognak mukodni a dolgok, ahogyan ok szeretnek, mert az nekik ugy jo? azok akik szimpatikusak - ismerosok - , azok akik tehetsegesek - rokonok - kapjak a lehetoseget? azok akik mar regota bizonyitottak, h kepesek meg nem ujulo de ismertebb arcokat felmutatni, felretolvan egy laza mozdulattal a fiatal, feltorekvo generaciot? ex: i love budapest--> magyar ujhullam?? ; s mellesleg tehetsegesebbek is ezek a fiatalok? lehet h rosszul gondolom, vagy tudom, de a magyar film vilagviszonylatban nincs annnyira ott, mint regen, kiveve egy ket jelentosebb dokfilmet vagy muveszfilmet, melyek egy-ket csendes filmfesztivalon dijat kapnak, aminek kovetkezteben felotlik bennem a gondolat mely kerdesse alakul: mindazok az oldskul filmesek, akik az utobbi jo par evben megtermeltek a filmek 95 % at, meg mindig olyan szinten vannak, h nemzetkozi szinten is kepviseltethessek magukat, a filmet es az orszagunkat? gondolom egyertelmu a valasz, h nem. nem mernek ujitani, nem mernek lehetoseget adni az ifjabb generacionak. elkepeszto. elso generaciot nem tartom egy kreativ es ujito "film"/sorozatnak/, meg azon is elgondolkoznek h film e egyaltalan, vagy megerne egy topicot is akar.
 
2001. június 8. péntek, 16:40 1. | filmhu
Magyarországon a közönségfilm perpillanat egyet jelent a blődlivel, nem létezik másfajta zsáner a honi filméletben, nem láthatunk thrillert, akciófilmet, sci-fit, vagy épp horrort, de még romantikus vígjátékot sem - nem készülnek valódi szórakoztató magyar filmek. Ha valami mozgóképes kuratóriumnál pályázó forgatókönyvben vér folyik, akkor a tisztelt döntőbírák elmélyült erkölcsei máris megálljt parancsolnak, kisszemüket rémülten lecsukják, úgy dobják el olvasatlanul a faszba a könyvet+ a pályázatot. (más kérdés - ha nem vagy bratyi, ne is próbálkozz, megint más, hogy a kuratóriumban ülő jónéhány arcról számon kérhető, hogy tisztában van-e azzal, hogy mi is az a film, mégha filmes is az illető(egyáltalán tisztában vannak ott meg úgy Magyarországon a forgkönyvírás szabályaival?)):(

Anyway:persze lehet itt ellenérvelni: hogy úgysem tudnának annyi pénzt adni, hogy a hasonló zsánerű külföldi filmekkel felvegyük a versenyt. Pedif ez nem igaz: el se hinnétek milyen olcsóból kijön a pirotechnika meg a vérpatron.20-30 millióból már lehetne olyan filmeket gyártani, amleyek behoznák később az árukat(feltéve, ha jó filmek).Innen kéne elindulni, és apró lépéssel növelni a tétet.Csak hát persze ehhez előbb át kéne alakulni a finanszírozási rendszernek, ki kék cserélődni személyeknek, megváltozni kék a szemléletnek.Leginkább ezt a single állami-alapítványos- kurátoros rendszert kéne már elfelejteni, és nyitni valami piaci alapúbb felé.

Aszt megne higyjétek, hogy a magyar filmes zsigerből nem tud akciót vagy horrort csinálni, meg hogy a magyar közeg erre nem alkalmas. Vannak már új emberek, vannak már csetlő-bötlő, de reményteljes próbálkozások.Lesz itten még nagy VIHAR.Csak várjatok.
19-1  /  59

nka emblema 2012