sex hikaye

Nem hiszem, hogy nincs véleményetek arról, ami itt folyik!

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2001. június 20. szerda, 06:55

rendezés  


egy oldalon
44-25  /  64


 
2001. július 8. vasárnap, 20:22 44. | filmhu
Kedves A. Tamás,
elsősorban gratulálok a díjakhoz, és csak másodsorban tenném hozzá, hogy azért nem mindenben értek Veled egyet.1.ma már egyáltalán nem lenézett műfaj a reklámfilmezés, sőt..2. igazából sok szakalkalmazott valóban ebből élt az utóbbi években, de nem csak ebből...3.a híred jó,
de valójában miért is nem átjárható Magyarországon a reklámfilmes szakma,- az alkotókra gondolok,- nem egy páran vagyunk, most magamról beszélek,akik készítünk reklámokat, én itthon évente kb. 3-5-öt,
de Németországban, Hollandiában viszont megtalálnak többször is.Amúgy én filmesnek tartom magam, persze nem választom szét a munkáimat "művészfilm", dok., vagy játékfilm műfajra, egyenlőre örülök,hogy meg tudok élni a kinnti munkáimból,s persze már három éve készülök saját játékfilmre, s egyszer már a "félpénzem"is elérhető közelségbe került,s mindig küzdeni kell.4. pl a Kende János is kb. 1-max 2 reklámot forgat évente..5. mégegyszer jó, ha hírnevet hoztok, de egy-két magyar játékfilm
sem marad le.../a nagyfilmeken kívűl pl. a föiskolások díjnyertes filmjeik../

Üdvözlettel:Bélafalvy Balázs
 
2001. július 7. szombat, 15:56 43. | filmhu
Olvassátok viszont ezt a topikot a Magyar Hírlap szombati számában... Azért van, aki figyel. Naszasztok.
 
2001. július 4. szerda, 22:11 42. | filmhu
és mindannyian hamar egy vidám banán-köztársaságban találjuk magunkat filmekkel vagy anélkül." Ez egy banánköztársaság és mi vagyunk a banánok. Amig nincs filmtörvény addig nincs megoldás. Azért nem tárgyalta az országgyűlés a törvényt mert ti nem hagytátok. Az, hogy volt olyan filmtörvény amiben nem volt filmlözpont? Filmközpontot is a magyarnak. Kuratóriumokat is. Lakjon jól mindenki végre.
 
2001. július 3. kedd, 19:52 41. | filmhu
Kedves Tevékeny!
1. Valahonnan szerezd meg a tárca által javasolt filmtörvénytervezetet csak hogy tudd, a kormány "filmtörvényének" mindössze egyetlen célja volt: legitimálni a Filmközpont Rt. működését, amelynek viszont kizárólagos célja az lett volna, hogy demokratikus működésnek álcázza azt a zsebből osztogatást, amely most legalább mindenki által láthatóan és megfigyelhetően a nyilvánosság előtt zajlik zajlik.
2. Olvasd el figyelmesen azt a törvénytervezetet, amelyet a filmszakma többsége megvalósításra alkalmasnak tartott (2000. május) és látni fogod, mi éppen azt szerettük volna elérni, amit Te most rajtunk kérsz számon.
3. Tökös dolog az indulat, de az igazságérzetet sokszor elsorvasztja.
J.A.
P.S.: Vang So bejegyzése pontosan fedi a valóságot.
 
2001. július 3. kedd, 13:54 40. | filmhu
Nem ez történt. Az történt, amit Vang So leírt. Ennyi.
 
2001. július 3. kedd, 09:34 39. | filmhu
Ez történt: A kormány megvalósitotta volna a komplett filmtörvényt, még azt is elfogadta volna, hogy az MMK átalakulva ugyan de megmaradjon, persze ők a filmközponton keresztül osztották volna a nagy pénzeket, de a filmtörvény összes többi pontja szép csendben, a filmközpontért cserébe megvalósult volna. A filmközpont ötlete európai. Az, hogy a fiúk mire használták volna az már azért is mindegy mivel az biztos, hogy a jelenlegi Hidember-Bánk szituációnál demokratikusabb elosztást jelentett volna. Ezt a helyzetet azok idézték elő akik politikai kontrollt kiabáltak, mintha azt mondanák: itt a kommunizmus diktatúrákának a veszélye, láttunk mi már ilyet, újra diktatúrát akarnak a magyar filmben. A fiúk most megmutatták, hogy lehet úgy is pénztkölteni, hogy senki nem bir beleszólni. Most ha minden igaz ősszel fogják a törvényt elfogadni és nem hiszem, hogy sok minden meg fog valósulni a szakkörvezető urak álmaiból. Európai törvény lesz amely kompatibilis. Tehát az a véleményem, hogy az állami pénzeket szemtelenül magának követelő, az MMK köré csoportosult érdekcsoportok mostmár sokadszor hiúsitják meg az egész magyar filmszakma felemelkedését azzal, hogy paranoiásan maguknak követelik a mindenkori állami pénzek kb. egy harmadát. Meglátásom szerint az MMK kapjon 2 milliárdot egy évben, a filmközpont 2 milliárdot. És automatikusan áramoljon vissza 10 milliárd forint. Szerintem ezek a normális arányok és ilyen nagyságrendekre van szükség ha bele akarunk szólni legalább a térség filmiparába.
 
2001. július 3. kedd, 00:55 38. | filmhu

Kedves tevékeny!
Te mintha szándékos vakságban leledzenél. A filmszakma által eredetileg benyújtott filmtörvény-tervezetben igenis benne vannak a finanszírozás több lábra állítására vonatkozó javaslatok az adókedvezménytől a filmforgalmazásból származó jövedelem visszaforgatásán keresztül a tv-k hozzájárulási rendszeréig. Ezekkel azonban nem foglalkozik a kormány, mégpedig azért nem, mert számára nem ez a fontos, hanem az, ami abból a tervezetből kimaradt, magyarán, a központilag felügyelt, hatalmi úton történő kézi vezérlés. Pontosan azt szeretnék legalizálni, ami már ma is működő gyakorlat, hogy betámolyog két haver, és mindeféle pályázat, egyéb franc nélkül zsebükbe nyomnak pár száz milliót, (ez a bizánci rendszer a politikai finomhangolás mellett persze arra is biztosíték, hogy a pénzből majd vissza is csorog hozzájuk – lásd Bánk bán). A „fiúk” nagy ívben tesznek a magyar film sorsára, ez az ami kell nekik.
A szakmának most valóban döntenie kell: vagy eladja 30 ezüstért az épp csak megszerzett önállóságát, s hagyja hogy ráerőltessék ezt az improvizált kegyenc és mameluk-rendszert, vagy ellenáll, s makacsul kitart eredeti álláspontja mellett, amit nagy nehezen sikerült a szakmán belül konszenzussal létrehoznia. Persze lehet erre azt mondani, hogy mit „önérzeteskednek”, meg „demokráciáznak” itt a filmesek, ahelyett, hogy jó kortárs szokás szerint voluntarista módon megalkudnának a hatalommmal, csakhogy nagyrészt most dől el, hogy a filmszakma hosszú távon visszasüllyed-e a kegyúri kénytől függő kiskorú állapotba, vagy nekiindul egy meglehetősen hosszú úton, ahol a saját sorsáért nagyrészt ő maga felelős. Még egyszer mondom, az ehhez szükséges koncepció a szakma részéről megvan, éppen a kormány az, aki ezekről nem hajlandó tudomást venni, ők primitív módon vérdíjat ajánlanak a politikai beleszólásért cserében, illetve zsarolnak a filmpénzek elvonásával.
Mivel ez a jelenleg kormány más területen is alkalmazott gyakorlata, én azt gondolom, hogy egyáltalán nem fölösleges, ha erről itt vagy akárhol máshol szó esik, és én nagyon örülök, hogy Grünwalsky, Jancsó, Janisch és a többiek nem hajlandóak felvenni a felkínált hunyász és megfélemlített pozitúrát. A kormány üzenete gusztustalanul nyílt: „nyalsz vagy meghalsz!” Ha elfogadjuk, hogy mindezt ellenállás nélkül meg lehet tenni, akkor rövid időn belül ez válik természetessé (részben már most is az) a további kormányok számára is – és mindannyian hamar egy vidám banán-köztársaságban találjuk magunkat filmekkel vagy anélkül.
Nem lehet mást tenni, a szakmának egyrészt józanul és racionálisan érvelnie kell, másrészt szenvedélyesen felhívni magára és a problémára a figyelmet.

 
2001. július 1. vasárnap, 23:20 37. | filmhu
Kedves Grunvalsky, a film az ipar. Tehát ezért van szó az emlitettekről. Játékfilmipar, reklámfilmipar. Aki nem vesz tudomást a világban kialakult filmfinanszirozási trendekről, vagy aki nemzeti filmiparát versenyképtelennek itéli annak nyelvi korlátaira hivatkozva. Aki azt hiszi, hogy majd ő elhozza az emberiségnek a spanyol viaszba mártott filmdemokráciát. Amit látok azt mindenütt látom csak itthon nem. Éhes szakkörösöket látok akiknek már alig folyósit az iskola. Le kellett sűlyednünk ide. Mert annyira szabadon lehetett itt dolgozni a többi országhoz képest. Mert a magyarok voltak a fesztiválok kedvencei. Mert elbizták magunkat.

2. csináljon nagyköltségvetésűt tőlem, csak legyen elfogadható politikailag és gazdaságilag. Politikai elfogadhatóságon azt értem, hogy ha az állam álltal a többinél nagyobb mértékben támogatott filmről van szó, természetesen csak 50%-ig, tehát ez a film nem az MMK féle kuratóriumi elosztásban kap pénzt hanem egyenesen egy erre a célra létrehozott állami cégtől, akkor itt igenis valószinű, hogy a mindenkori választott kormány kultusztárcájának irányvonalai érvényesülni fognak. Gazdasági elfogadhatóságon meg azt értem, hogy az aki filmbe fekteti a pénzét az lássa is viszont és lehetőleg minnél nagyobb részét még a forgatás kezdete előtt. Előtte, tetszik érteni? Tehát adókedvezményeket vehessen igénybe, visszakapjon, szeressék őt. Automatikus támogatások attól automatikusak, hogy gazdaságpolitikai irányvonalak szabályozzák őket.

Nem leptél meg, hogy együtt harcolunk a szabad magyar filmért, nyujtom is a jattot, miközben forradalom van már megint.
 
2001. június 29. péntek, 17:45 36. | filmhu
sziasztok!
láttam egy filmes honlapot a neten. uj dolog. a honlap végigkiséri, elvileg a forgatást. tiszta amerika.
www.csocsofilm.hu
koltai rendezi és játszik is benne, többek közt.
 
2001. június 29. péntek, 12:06 35. | filmhu
Olvastátok Ardai Tamás nyílt levelét?

Most akkor nem az van, hogy a játékfilmes szakma befullasztotta az utóbbi egy-két évtizedben a magyar filmet?

Hisz nemigen tűnik úgy, hogy figyelembe vennék a filmezés nevű bonyolult konglomerátum egyik alapvető összetevőjét, amit úgy hívnak: közönség.

Kedves Filmszakma!: miért nem törődtök a nézőkkel? Miért nem csináltok élvezhető filmeket?

S ha nem megy, miért nem engeditek át a terepet a fiataloknak? - Bennük még van remény, ti meg csak a pénzt és a lehetőséget veszitek el előlük.
 
2001. június 28. csütörtök, 11:30 34. | filmhu
Nem is rossz elmebetegnek lenni? A legtöbb esetben a paranója=meggyőződés !
Idáig kerestem a Tigris koma Ki?
Igen , így igaz , a Tigris-koma valóban elisabeth Férje, Akit 1993.-ban Phare Nagydíjjal tüntettek ki, egy év alatt egyik "nagyobb városban" 2500 feletti sikeres vállakozás létresegítéséért, amiket kezdettől fogva a teljes sikerességig "végig-pelenkázott"! Tigris koma ért vállakozáshoz. Jobban tennétek ha inkább kérnétek Tőle hasznos tanácsokat. Jelenlegi tartózkodási helye Brüssel , holnap már otthon lesz !
 
2001. június 28. csütörtök, 11:29 33. | filmhu
Attila!

Le ne állj egy kicsinyes, személyeskedő és kiúttalan vitára üzletemberrel, hisz ő minden lingvisztikai jel szerint elisabeth vagy kedves férje, Tigris koma.

Felejtsük el a szivárványt, térjünk vissza a tárgyra, és vitázzunk hasznos dolgokról.(ez neked is szól üzletember, hisz ezidáig egész tárgyszerűen szóltál hozzá a témához)
 
2001. június 28. csütörtök, 10:26 32. | filmhu
Kedves Janisch Attila ! Amit Te írsz az mindig igaz !
Végre egy értelmes Ember aki a talpalattnyi földön áll és próbál megoldani, körbejárni egy megoldásra váró problémát.
Az élet törvényeinek része : az üzletemberrel légy résen, az üzlet =az üzlet.
A nagyobb korrektséget(!) kérést köszönöm, RÉSZEMRőL VAN ! "Filmes- bácsi"! A lemenő nap gyönyörű ! Ezért közmondás :"nyugtával .... a napot ".
 
2001. június 28. csütörtök, 10:14 31. | filmhu
Üzletember egy nem ismeretlen érvelési technikát alkalmaz.
Hazugság az, hogy az itt megszólalók közül rajtam és rajta kívül bárki bejegyzett volna bármit az általa említett címre. Mi ketten ott segítô szándékkal szóltunk.
Üzletember viszont itt alaptalanul vádaskodik.
Ismerôs technika. - Nem is tudom honnan?
Több korrektséget!
J.A.
 
2001. június 28. csütörtök, 09:44 30. | filmhu
Egyetlen megoldása van a problémának.
Létre kell hozni egy politikától független filmipart.
Államszidalmazásból soha nem lesz önálló független filmipar.
Össze kell fogni és ezt létre kell hozni , ha nem akartok belelehalni a harcba.
Nem látom a kreativitásotokat, helyesebben a kreativitásotok ezidáig egy elisabeth nevü akárki szapulásán túl még nem látszik kibontakozni. Már amennyiben kreativitásnak nevezhető amit a honlapján csináltatok.
Valamit keres ? És akkor ? Akinek nem inge ne vegye magára. Ezt a rengeteg uninteligens munkát inkább fordíthattátok volna kreatív hasznos cselekvés irányába , mint pl. a független filmipar létrehozásának kérdései tárgykörében.
 
2001. június 27. szerda, 14:24 29. | filmhu
Beszarás. Az van. Sajnos. Pedig akár el is indulhatna valami. Attila valamit meg is próbált, hiába na, ő már a MaNcsban is válaszolt. Grün is itt van, tőle is elvártam. Ezt. De ennél többre van szükség. mert ezek még mindig csak szavak. És itt pofázni kár. Mert ha a másik fél nem hallgat MEG - azt hogy "RÁD" egyszerüen anakronizmus lenne feltételezni, mikor hallgatott itt bárki is a másikra - akkor csak magunkért beszélünk. Ezért beszélni róla fontos, de eredménytelen. Ezeknek (had legyek ennyire demagóg, hogy ezekről és rólunk beszéljek), tehát ezeknek a képébe kell röhögni! Igenis szarból kell aranyat csinálni. MINKET NEM NYÍRHATTOK KI! ezt kell üvölteni, és közben a térdünket csapdosni (mert az azért komikus, hogy kikkel is kell megküzdeni...). Ha te kétmilliárdból forgatsz Széchenyit, akkor és kétmillából Caligulát! Mert a beszéd ideje elmúlt.

Isten mentsen attól, hogy én Aczél Györgyöt mosdassam. De vele lehetett beszélni, vele is fölösleges volt ugyan. A párhuzamok fájdalmasak, csak ma még az a plusz teher is itt van, hogy a mostaniak ráadásul bunkók is. Ezeknek meg kell mutatni! Ha már Aczélnak mertétek.
Attila, Feri, nagyon tiszteletreméltó, hogy itt vitatkoztok, de ne higgyétek azt, hogy ez számít. Mutassatok valamit. Nekünk, de úgy, hogy ők is meglássák. Nehogymár kilóra meg lehessen venni itt mindenkit.
Hát ennyit a beszarásról.
 
2001. június 27. szerda, 12:57 28. | filmhu
A zavaró ebben a vitában a vitázás lehetőségének kudarca: Csak konkrét tényekkel tudunk érvelni, a leglényegről, miszerint a lényeg láthatatlan, és csak érezni lehet az igazság súlyát, elfogadni vagy elutasítani, de semmiképp definiálni vagy bizonyítani, - nem tudunk beszélni.
Bevételre hivatkozni a művészetben értelmetlenség, a manipulált vélemény pedig eleve a kommunikáció-képtelenség alapja.
Az irónia vagy akár az éleslátás nem old meg már semmit; áldozatot kell hoznia valakinek.
Nem arról van szó, hogy nem hoz ma senki áldozatot, talán csak arról, hogy ez már nem elég.

Sajnálom, hogy csak ilyen értelmetlenségeket tudok írni, és hogy csak ilyen mód üzenni.

Köszönettel:
Pintér Zoltán
 
2001. június 27. szerda, 12:51 27. | filmhu
oké, csak azért cseszegetlek titeket, hogy próbáljatok meg koncentrálni a lényegre, ami a megoldáshoz vezet, és nem újabb feleslges körökhöz
 
2001. június 27. szerda, 12:49 26. | filmhu
na, pont ez a bizonyiték, hogy ha valaki meg meri kritizálni a fenséges magyar filmipart, akkor rögtön jön a megsértődés:((
lehet, hogy (többek közt) itt van kutya elásva...
 
2001. június 27. szerda, 12:26 25. | filmhu
T. Önérzet!
Az elért eredmények tények, amelyekre mindannyian - a nem díjazottak is - büszkék vagyunk.
Azok a hazugságok, amelyekkel egyesek a magyar filmművészet utóbbi tíz évét akarják lenullázni, rosszindulatú manipulációk.
A Te megjegyzésed felesleges piszkálódás, amit felesleges lenne komolyan venni.
J.A.
44-25  /  64

nka emblema 2012