sex hikaye

Állam az államban a filmes közalapívány?

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2005. február 1. kedd, 14:56

rendezés  


egy oldalon
7-1  /  7


 
2005. február 2. szerda, 21:54 7. | Tóthgéza
Nemtom mért hiszitek, hogy benyaltam a Kálomistának? Majd legközelebb teszek oda egy ilyet :-) hogy értsétek, viccelek. Irónia srácok, irónia = pont ő mondja, aki folyamatosan szarral keneget bennünket.
 
2005. február 2. szerda, 20:54 6. | admin
ne hagyjuk ki kálomista "érdemei" közül:
Vakvagányok, Cseh Tamás film, Valami Amerika

mindenesetre én sem hivatkoznék rá, akár tóthgézának hívnak, akár nem.
 
előzmény: tüsmester #5
 
 
2005. február 2. szerda, 17:35 5. | tüsmester
Ebben persze van valami, de csak hogy árnyaljam a képet, íme Kálomista Gábor (produceri) filmográfiája:

1. Csudafilm (2005)
2. Apám beájulna (2003)
3. Sobri (2002)
4. Hamvadó cigarettavég (2001)
5. Na végre, itt a nyár! (2001)
6. Zimmer Feri (1997)

Ezek közül melyik az, amelyikkel KG az elmúlt 15 évben "igazolta magát" a filmszakmában?

A magam részéről a Hamvadó... egészen nézhető, de a többi...Persze már a próbálkozás is dicséretes, de ha valaki populáris filmekre szakosodik, akkor legalább a fele lehetne sikeres...

tüs
 
előzmény: Tóthgéza #4
 
 
2005. február 2. szerda, 00:32 4. | Tóthgéza
Idézet Kálomista Gábortól, MMK ügyben: "Nem a produkciók megvalósíthatósága a szempont, hanem az, hogy a saját ízlésvilága felé terelje a magyar mozgóképkultúrát a szakkollégium tíz tagja, akik tizenöt éven keresztül nem igazolták magukat a filmszakmában."
Még a végén megszeretem ezt az embert!
 
2005. február 2. szerda, 00:27 3. | Tóthgéza
Több fórumban százszor leírtam, hogy az MMK egy kibaszott maffia, ahol Grunwalsky, Szomjas és társai játsszák a főszerepekek, amire mindig leugattak. Persze, gondolom álnéven azok, akik legalább a bödön fülét markolhatják. Nem sokáig, köcsögök, csak szólok.
Ez mind így van, ahogy arkom idézte és "mégígyebbül".
 
előzmény: arkombakom #1
 
 
2005. február 1. kedd, 15:37 2. | t
Ezt se hagyjuk le:

Jól fizet
Az Állami Számvevőszék 2002-ben már egyszer átvilágította a Magyar Mozgókép Közalapítvány működését. az ÁSZ 2003 januári jelentésében több működési szabálytalanság mellett többek között azt állapította meg, hogy a szervezet alkalmazottainak havi bruttó jövedeleme 30-50 százalékkal magasabb volt, mint az akkoriban szintén ellenőrzött más közalapítványok dolgozóinak fizetése. Az ÁSZ összesítése szerint a személyi jellegű kifizetések már 2002-ben 77,3 millió forintra rúgtak az MMK-nál.

A teljes cikk meg mindig itt van:

http://index.hu/kultur/pol/mmk131/

Kérdés, hogy mit ér: lesz-e átrendeződés a zsírosbödön körül....
 
előzmény: arkombakom #1
 
 
2005. február 1. kedd, 14:56 1. | arkombakom
Névvel senki sem beszél, a pénzt viszont lenyelik
http://index.hu/kultur/pol/mmk131/

Az Indexnek név nélkül nyilatkozó játékfilmesek szerint az MMK játékfilmes pályázatain is rendszeresen jelentkeznek az animációs pénzek elosztásánál észleltekhez hasonló problémák, sőt egyesek szerint az MMK államként működik az államban. Az MMK ebben a szakkollégiumban sem szolgáltat adatokat arról, hogy hány pályázatból választották ki a támogatott alkotásokat. Többen jelezték, hogy az MMK eddig hivatalosan soha nem számolt el azokkal a bevételekkel, amelyeket a pályázati díjak befizetésével nyert. A közalapítvány ugyanis nem csak azokat a pénzeket nyeli le, amelyeket az - indoklás nélkül - elutasított pályázók fizettek be, hanem pályázottnál kisebb összeget nyert támogatások esetében sem fizeti vissza a pályázati díj különbözetét. Hivatalos információt azokról az összegekről sem adott az MMK, amiket megítéltek ugyan valamely film elkészítésére, ám váratlan problémák miatt a forgatás nem indult meg, így az összeg a szervezet kasszájában maradt. Forrásaink szerint a játékfilmes cégek között is akadnak "egyenlőbbek az egyenlőknél". Az elmúlt évben az Eurofilm Kft. vihette el az összes támogatás egyötödét. Az Indexnek nyilatkozó szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy az MMK filmes támogatási rendszerét a filmtörvény tavaly májusi hatályba lépésekor meg kellett volna változtatni, de ez nem történt meg. Többen pedig állítják, hogy a közalapítvánnyal szemben kritikus filmesekkel ezen a téren is érvényesített retorziókat az MMK, bár a szakmai hátrányok sohasem voltak "direkt összeköthetők" a kritikákkal. Az egy-egy számla miatt vitatott elszámolási ügyek azonban hosszú időre ellehetetlenítik a renitens filmeseket.

nka emblema 2012