sex hikaye

Grunwalsky az új rendezőosztályról

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2005. március 22. kedd, 23:02

rendezés  


egy oldalon
93-74  /  93


 
2005. augusztus 23. kedd, 10:55 93. | torolt felhasznalo
Csak a lényeget hagytam ki a kérdésemből:

Kérdés, hogy ha összeférhetetlenség sokkal szigorúbb tiltása megvalósul, akkor GF vajon miről mond le: <b>a filmkészítésről</b>, a rendezőosztály osztályfőnöki posztjáról, vagy a pénzosztásról?
 
előzmény: torolt felhasznalo #92
 
 
2005. augusztus 23. kedd, 10:51 92. | torolt felhasznalo
Skizofrén módon válaszolok magamnak. A Filmkultura egy érdekes hírével:

"NKA-átalakítás jövőre

"Nem szabadna pályázatokhoz kötni, hogy a színházak előadásokat tartsanak, a múzeumok kiállításokat rendezzenek, a kulturális folyóiratok megjelenjenek – tehát, hogy az intézmények alapvető feladatukat teljesítsék. Márpedig az NKA-támogatások egyharmadát" – nyilatkozta a Népszabadságnak dr. Harsányi László, a Nemzeti Kulturális Alapprogram elnöke: "a mindenkori kormányzat ezzel áttolja az állami kötelezettség és felelősség egy részét az NKA kurátoraira." A dolog mögött egy eldöntetlen kultúrpolitikai dilemma húzódik meg, tudniillik, meddig terjedjen az állami (és persze az önkormányzati) felelősség a kulturális intézmények működtetéséért – írja a napilap.
A mecénásszervezet átalakításának hónapok óta készülő terve szerint vissza kellene térni ahhoz, hogy az NKA hivatása nem egy bizonyos intézményi kör finanszírozásának hosszú távú megoldása és ezzel együtt a művészek, kulturális szakemberek szociális helyzetének javítása, hanem egy fontos kultúrpolitikai szerep teljesítése. Ez utóbbi jelenti az új (korosztályi vagy irányzatos) kezdeményezések, értékek segítését és a kulturális hátrányok, egyenlőtlenségek enyhítését egyaránt. Ehhez azonban orientáló pályázatokat kell kiírni, amelyek világos, érthető célokat fogalmaznak meg.
A jövő év január elsejétől bevezetni tervezett reformnak ez sokkal fontosabb eleme, mint az eddig már némi nyilvánosságot kapott vita arról, hány kollégium döntsön a pénzek elosztásáról. Egyébként a jelenlegi 16 szakkollégium helyett az elképzelés szerint 12-13 maradna. A kurátorok összeférhetetlenségét sokkal szigorúbban tiltanák. Pályázó intézmény, szervezet képviselője nemcsak a döntésben, a pályázati kiírásban sem vehetne részt a jövőben – olvasható a Népszabadság cikkében."

Az első - maratoni - mondatból ugyan hiányzik néhány szó (a Filmkultúra oldalán is), a következők meg semmitmondóak, viszont érdekes a vége.

Kérdés, hogy ha összeférhetetlenség sokkal szigorúbb tiltása megvalósul, akkor GF vajon miről mond le: a rendezőosztály osztályfőnöki posztjáról, vagy a pénzosztásról?
 
előzmény: torolt felhasznalo #91
 
 
2005. augusztus 22. hétfő, 09:36 91. | torolt felhasznalo
11 napja semmi új???
 
2005. augusztus 11. csütörtök, 14:06 90. | torolt felhasznalo
Üdv!

Újra írom, hogy megnéznék felvifilmeket/és/vagy/munkákat
Töletek

Önmegvalósításhoz szerintem
ennél a müfajnál kell némi
szellemi tökefelhalmozás
ha már "marad a low budget" :)

Ezért jó lenne, ha olyan emberek össze tudnának fogni, akiknek közös céljaik vannak és azokat valóra is tudják váltani. Csak meg kell ismerniük egymást. Meg kell próbálni. Gondolom én.

 
2005. augusztus 11. csütörtök, 11:51 89. | SpottedEagle
Kösz, Neked is hasonló jókat!:-)
 
előzmény: torolt felhasznalo #81
 
 
2005. augusztus 11. csütörtök, 11:51 88. | SpottedEagle
Ja, és még valami! Nemrég volt a "Lengyel filmhét", sikerült "összebariznom" a Kulturális Intézet egyik munkatársával. Kiderült, hogy náluk hat vagy hét filmes képzést nyújtó intézmény van, olyanok vezetik őket mint a Jerzy Stuhr vagy a Wajda. Én szeretem azokat a zsánerfilmeket, amiket a lengyelek csinálnak, ők a könyvekbe is beleteszik, amit kell. Nem tudom, látta-e valamelyőtök Machulski új filmjét, a "Vinci"-t, a "Menyegző" felújítását vagy a Wajda-tanítvány "Sebhelyek" című filmjét? A "Vinci" egy nagyon eredeti és mulatságos film, bár sokat lop, azt viszont jó helyről és okosan teszi. A "Menyegző" tényleg szuper, úgy "művészfilm", hogy közben ez eszembe sem jutott, a "Sebhelyek" pedig egy kezdőtől nagyon ígéretes: van cselekmény, meg térszimbolika meg sör diszkó és lámpa. Egyszóval én szeretem, amit csinálnak, lehet, hogy filmes képzést nem csak itthon lehet keresni. Aki igényli, át tudom küldeni a netes elérhetőségeket.
 
2005. augusztus 11. csütörtök, 11:43 87. | SpottedEagle
Szia(sztok)!

Biztos vagy benne, hogy másképp nem lehet? Én próbáltam megkörnyékezni most feljövőben lévő rendezőt, hadd menjek az új filmje forgatására "vizesfiúnak", de még annak sem kellettem. Akkor hogyan legyen az ember asszisztens? Szerintem el kell felejteni a nagy állami elosztórendszereket, mert mindenki arra pályázik, és mivel mindig az erősebb kutya lát messzebbre, így onnan a kis porbafingók még a mócsingot sem kaphatják meg. Szerintem marad az önmegvalósítás: kézbe a kamerát, low budget és hajrá!
 
előzmény: adamgyoergy #85
 
 
2005. augusztus 5. péntek, 18:07 86. | torolt felhasznalo
Üdv!

Remélem, hogy már ti is túl vagytok a "megrázkódtatáson". Személyem csak a múlt pénteken kapta kézhez az elutasító levelet, így nem értem, ti hogy tudtátok az eredményt már tizenötödike környékén. Nem tudom, jobb lett volna -é, ha elöbb megtudom, bár én az utolsó pillanatig biztos voltam benne, hogy felvesznek, mivel még a legutolsó rostán, a "nagybizottság" színe elött is sikerem elöszelét éreztem.

Na de milyen rosszul!

Mikor felbontottam a borítékot, meggyilkolt a benne foglalt mondat. Nem a tény, hogy nem sikerült, hanem a modor. Azt gondolom, hogy - mivel a negyedik fordulóra már csak kb. 15 -en maradtunk, - megérdemeltünk volna 3 mondat Miért? -et, cserébe az akárhogyan is végzödött, de mégis együtt eltöltött izzasztóan hosszú órák - napok emlékére. Jobban érezném magam, ha találgatások helyett legalább öszinte kritikát kaptam volna "búcsúzóul".

Viszont még mindig a saját filmem tetszik a legjobban :)bár nem láthattam az összeset, úgyhogy nagyon szívesen megnéznék a tieitek közül sokat valamilyen formában!

A legjobbakat
Demeter Márton
 
2005. augusztus 4. csütörtök, 20:01 85. | adamgyoergy
őszintén szólva várhatóak voltak a nevek!

én mégis azt mondom jó verseny volt! csinált mindenki egy kisfilmet.

és mégis szomorkás vagyok: most mi lesz?! Nem tudom ki mellé kellene állnom, vagy hová kellene benéznem: valahol jó volna filmes képzés-szerűséget szerezni. Mert oké a gyakorlat, csak azt hiszem nem ártana néhány év asszisztenskedés legaláb...

éljen az értelmetlen stílus a lényeg úgyis kiszámítható. ;)

ja és ha lesz végső felvettek-lista és nem találnám meg, akkor tegye fel ide valaki!
üdv.
-gy-
 
2005. augusztus 2. kedd, 11:38 84. | CarrGomm
hm... érdekes...
remélem majd fenn lesz a honlapon a hivatalos névsor. Nem csodálkoznék, ha ez a pár név szerepelne rajta...
 
előzmény: altf4f5f6 #83
 
 
2005. augusztus 2. kedd, 09:59 83. | altf4f5f6
Hézagos infok, amik keringenek a felvettekről:

Janisch Vera
Cserhalmi Sára
Lóth Balázs (Celluloid Műhely, soha be nem mutatott MMKA által sokmillásan támogatott Nincs mese nagyjátékfilm)
Schwechtje Mihály (idén nyert Inforggal 10 milliót kisjátékfilmre (!) a Grunwalsky-vezette MMKA-tól)
...

Ha egy-két vezetéknév ismerősen cseng, vagy némi összefüggés fedezhető fel a valóság elemi között, az csak a véletlen műve lehet.



 
előzmény: torolt felhasznalo #82
 
 
2005. augusztus 1. hétfő, 15:05 82. | torolt felhasznalo
Tényleg, mit mondott Grunwalsky az új rendezőosztályról, miután felvette őket?
Jobbra, rosszabbra, másra számított?
Elégedett?
Tudja valaki?
 
2005. július 31. vasárnap, 02:15 81. | torolt felhasznalo
Szimpatikus srác vagy, hófehér holló ebben a topikban, ezen a fórumon. Sok sikert kívánok: Rina
 
előzmény: SpottedEagle #80
 
 
2005. július 29. péntek, 16:56 80. | SpottedEagle
Sziasztok!

Kicsit beleolvasgattam az előző villongásba, anélkül, hogy bárkinek is igazat adnék, vagy az észt osztanám, elmondom a saját tapasztalataimat:

Én is azt gondolom, hogy egy kicsit furcsa volt a felvételi. A második rostán hajítottak ki - amint ez lenni szokott -, de úgy, hogy a Blahán tértem magamhoz. GF elmondta, hogy mennyire jól szórakozott az írásaimon, mennyire olvasott vagyok, és még a zene is, és hát ennyire.... A Kende viccelődött, a szinopszosról is jól eltrafikálgattunk, aztán kivágtak.

Először azzal védekeztem magam előtt, hogy na jó, egy csoportban voltam a Cserhalmi Sárával, meg a Janisch Verával, de aztán rájöttem, hogy azért ez bármennyire is igaz lehet, mégis csak számomra elfogadható érv, hogy mentsem az önbecsülésem. Második pillantásra végül is igazat adtam nekik, hiszen 32 évesen, egy forgatott kocka anyag nélkül mi a lóf@szt akarok itt? Harmadik pillantásra megint dühös lettem, mert nem volt korrekt a kiírás: azt kérték, vigyünk képeket, amelyekből VALAMILYEN összefüggésrendszert hozunk létre. Nem az volta feladat, hogy írjunk sztorit a saját képeinkkel, lehetett asszociációs teret is létrehozni. Na, itt csesztem el, mert én hülye, asszociáltam, és nem képregényt írtam. A Kende meg ezt kérte számon a képeken. Hogy ebből írjak neki egy történetet, amit le lehet forgatni. Mondtam jó, itt és most csak hülyeségeket lehet rögtönözni, de ez csak az alap. Azt mondta, az kevés. Mindez azonban sehogy sem volt korrekt.

Aztán itt van a korrupció: miért veti fel a tábla-ügyet (feliratkozhat, ha valaki szeretne), ha aztán mégsem teszi ki? Engem is simán felvennének a BKV-hoz az apám révén, de nem is állítanám, hogy a magam erejéből kerültem be. Ne nézzük már egymást hülyének, szerintem aki X színész vagy Y rendező gyereke, az eleve kerüljön be, és a többiek között menjen a küzdelem. Miért játsszuk a bazári majmot egymásnak? Legyünk őszinték: ki ne nyomná be a saját gyerekét, ha tehetné?

Egyszóval nagyjából ezek voltak az élményeim, érzéseim. Ja, és át akart vetetni a TV-rendező osztályba, de mondtam, köszi, az már voltam, elég volt a stresszből. Így tehát a mérleg másik serpenyőjébe is került valami.

A magam esetéről azt állíthatom: lehet, hogy tehetséges vagyok, de most ez jutott. A tavalyi bizottsághoz (Morzsányi, KOrsós Jakab és kollégáik) képest ez egy nagyon korrekt és emberséges társaság volt, legalább nem aláztak meg, és a művészeti felsőoktatásban ez is nagyon nagy szó. Amúgy szerintem elég sok a tehetséges srác, mindenki nem juthat be. Egyetértek Ádám kollégával: nem a diplomán múlik ma már, hogy ki forgat filmet, s egyre kevésbé. Csak akarni kell. Egyébként kétszer próbáltam, kétszer nem jutottam be. Lehet, hogy az élet figyelmeztetni akar, nem kell ez nekem, vagy nem EZ kell nekem. Ezen is el lehet gondolkodni időnként. Más most nem jut eszembe.

Uff, off!
 
2005. július 21. csütörtök, 17:21 79. | CarrGomm
az előző évi felvettek fenn vannak a suli honlapján. Gondolom a mostaniak is felkerülnek... idővel...
Én is kíváncsi lennék...
 
előzmény: adamgyoergy #77
 
 
2005. július 21. csütörtök, 16:53 78. | rendzsaw
Üdv, babajaga!
Kár, hogy eltűnsz.
Jó nyaralást!

Amúgy, vicces volt látni, hogyan kötitek föl a nadrágot, mind kidolgozottabb formában.

Igazán jól szórakoztam, komolyan!
 
2005. július 21. csütörtök, 16:20 77. | adamgyoergy
Üdv mindenkinek!

Had mondok gyorsan néhány dolgot:
1. engem sem vettek fel, 29.-i zsűrizés előtt kipottyantam.

ezt csak azért, hogy tiszta legyen e képlet, alaposan ismerem a szitut.

2. Miféle stílus ez it!? Felnőtt emberek leállnak vitatkozni ilyen babaganéjokkal? Ez minősíti a többieket is egy kicsit - beleérteve ennek a remek kis honlapnak a forum-részét... Nem értem miért nem képesek moderálni a hozzászólásokat. (lásd: Tóthgéza gyalázás, meg mindenféle fölöslegességek) Bár megjegyzem tény, hogy bosszantóak az ilyen mitugrászok.

3. Sajnos a felvételi tényleg furcsa volt egy kicsit.
Úgy tünt rettentő komolyan veszi GF meg a Bence a sorsunkat. Annyi időt és energiát és időt feccöltek belénk, ami elegendő lett volna a felmérésünkhöz. (bár más karok, szakok is ilyen igényesek volnának)

Mégis: ami meglepő volt: kiírtak egy "pályázatot", bizonyos kötelező elemekkel, és határidőkkel (max. 5perc, ff, dialóg és zene nélkül, nem profi technikával [pl:reflektorok nélkül...]) amiket nem tartott be mindenki! Nem értem, hogy azokkal milyen alapon versenyeztek a követelményeknek megfelelő, illetve azok alapján alkotó jelöltek.

Furcsa.

Másik dolog: én 21 éves vagyok, és ha jól láttam, a velem egykorúakat nagyjából nem hívták vissza a legvégére... ezt meg tudom érteni, jogos. Valaki írta lejjebb, hogy tapasztalatok... miegyebek.

Harmadik, negyedik, sokadik dolog: GF-től ne várjunk korrektséget ... legalábbis a pénzosztós tapasztalatok alapján ne...

Végül pedig: CSAK AKARNI KELL!merthogy igenis lehet filmet csinálni!! Előbb ötlet barátaim, aztán kitartás, aztán szenvedély, aztán pénz...

ja és kérdésem: nem lehtene valahonnan megtudni a felvettek nevét. Csak (irígyke kiváncsiságból)

üdv és tényleg ne ilyen stílusban már...
 
2005. július 21. csütörtök, 16:10 76. | adamgyoergy
Üdv mindenkinek!

Had mondok gyorsan néhány dolgot:
1. engem sem vettek fel, 29.-i zsűrizés előtt kipottyantam.

ezt csak azért, hogy tiszta legyen e képlet, alaposan ismerem a szitut.

2. Miféle stílus ez it!? Felnőtt emberek leállnak vitatkozni ilyen babaganéjokkal? Ez minősíti a többieket is egy kicsit - beleérteve ennek a remek kis honlapnak a forum-részét... Nem értem miért nem képesek moderálni a hozzászólásokat. (lásd: Tóthgéza gyalázás, meg mindenféle fölöslegességek) Bár megjegyzem tény, hogy bosszantóak az ilyen mitugrászok.

3. Sajnos a felvételi tényleg furcsa volt egy kicsit.
Úgy tünt rettentő komolyan veszi GF meg a Bence a sorsunkat. Annyi időt és energiát és időt feccöltek belénk, ami elegendő lett volna a felmérésünkhöz. (bár más karok, szakok is ilyen igényesek volnának)

Mégis: ami meglepő volt: kiírtak egy "pályázatot", bizonyos kötelező elemekkel, és határidőkkel (max. 5perc, ff, dialóg és zene nélkül, nem profi technikával [pl:reflektorok nélkül...]) amiket nem tartott be mindenki! Nem értem, hogy azokkal milyen alapon versenyeztek a követelményeknek megfelelő, illetve azok alapján alkotó jelöltek.

Furcsa.

Másik dolog: én 21 éves vagyok, és ha jól láttam, a velem egykorúakat nagyjából nem hívták vissza a legvégére... ezt meg tudom érteni, jogos. Valaki írta lejjebb, hogy tapasztalatok... miegyebek.

Harmadik, negyedik, sokadik dolog: GF-től ne várjunk korrektséget ... legalábbis a pénzosztós tapasztalatok alapján ne...

Végül pedig: CSAK AKARNI KELL!merthogy igenis lehet filmet csinálni!! Előbb ötlet barátaim, aztán kitartás, aztán szenvedély, aztán pénz...

ja és kérdésem: nem lehtene valahonnan megtudni a felvettek nevét. Csak (irígyke kiváncsiságból)

üdv és tényleg ne ilyen stílusban már...
 
2005. július 21. csütörtök, 16:00 75. | torolt felhasznalo
úgy döntöttem, hogy leveszem rólatok a kezem. talán mégis csak okultatok némiképpen, nevezetesen, hogy a lamentálás nem visz benneteket előbbre. no, nem gondolom igazán, hogy megértettétek ezt, de talán szubliminálisan...ki tudja. és most már tényleg örökre távozom. a babajaga nevet is megszüntetve. minden jót!
 
előzmény: CarrGomm #72
 
 
2005. július 21. csütörtök, 15:44 74. | BG
Tragikus lesz ez az évfolyam. Akiket nem vettek föl, ne keseredjenek el. Szerencséjük volt. Sajnos ez van.
 
előzmény: verin #73
 
93-74  /  93

nka emblema 2012