sex hikaye

Mizantróp biblia

a topikot nyitotta: szender | 2010. május 9. vasárnap, 12:24

rendezés  


egy oldalon
1-1  /  1


 
2010. május 9. vasárnap, 12:24 1. | szender

 

 

 

Nem olvastam a könyvet nem tudom összahsonlítani - bár szerintem nem is kell.
Csak néhány megjegyzést tennék.

"Amit a film nem tud, az az a rettegés, amit az olvasó akkor érez, amikor hőseink egy újabb házhoz, épülethez érnek, ahol ki tudja, mire lelnek"
Ez szerintem nem igaz, a film végig a rettegésről szól, sosem lehet tudni ki bukkan föl a következő pillanatban. Ugyanez hangsúlyozottan erős a házak esetében, ott ugyanis sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy mások is vanak, mint az erdő mélyén. Különösen a második kannibál horda anyájánál, ahol az élelmet elvakultan kutató férfi észre sem veszi azokat a jeleket amik a borzalmakra utalnak - és amiket a gyermek meglát (halomba rakott cipők, kondérok az udvaron, stb.) Innentől borítékolható a veszély, és a feszültség is már már elviselhetetlenné válik.

Erről a "csecsemős" mondatról pedig: olyan tömény a filmben ábrázolt és jelzet borzalom, hogy ennél többre semmiképp nem lehet szükség szerintem.

A vége valóban kissé elnagyolt. Ugyanakkor, a várt pozitív kifejlet szerintem az ellenkezőjét éri el. A család túlélése még nehezebb feladat. Az idő is ellenük dolgozik, elrejtőzniük is nehezebb. Emiatt csak tovább aggódhatunk, vajon mennyi ideig sikerül még kihúzniuk. Megnyugtatóbb lett volna egy nagyobb számú, szervezett közöség felbukanása.

A film amúgy zseniális, és nagyon fontos alkotás.


nka emblema 2012