sex hikaye

23 termes megaplex és 3D-s mozi Budapesten

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. június 20. szerda, 15:36

rendezés  


egy oldalon
9-1  /  9


 
2007. augusztus 2. csütörtök, 11:55 9. | cyberdj
Szerintem a cikk maga a gáz. Látszik, hogy az újságíró a partvonalról próbál bekiabálni. Valszeg nagyon jól ismeri a filmipar egy szegmensét, de most másba próbált okos lenni. Hát nem nagyon sikerült...
 
2007. június 24. vasárnap, 18:52 8. | screen
:))

Ha jó (volt) egy dok. film az már 2D-ben is lekötötte a figyelmemet...
Rambó 3 4 5 meg 3D-ben sem fogja...
(persze lehet hogy Én vagyok az igénytelen meg, konzervatív meg a hülye f.sz...stb)

Hagyjuk...( nem ez életem legfontosabb problémája...)



 
2007. június 24. vasárnap, 16:17 7. | JA
Az IMAX vonatkotzásában, ahol nagyon sok tudomyányos ismeretterjesztő és természetfilmet szoktak műsorratűzni, kb annyi értelme van a kérdésednek, mintha pl. David Attenborough filmjeivel kapcsolatban azt kérdeznéd:
'Jó, jó, hogy rovarok meg növények, meg természet... de hol itt a történet?+
Aztán nézd meg a filmjeit és állítom le fogod rágni a körmödet, annyira jók...
Szerintem tök nagy élmény az IMAX... Már évekkel ezelőtt meg kellett volna építeni egyet.
JA
 
előzmény: screen #3
 
 
2007. június 24. vasárnap, 13:17 6. | ukiyo
hát,

én vagyok az utolsó, aki a 'történetet' védelmébe veszi. Persze ezzel a véleménnyel itt (sem) vagyok túl népszerű, ráadásul megértem azokat az érveket, amelyek a narratíva mellett szólnak. Csak nem értek velük egyet.

azt meg, hogy mi az 'élmény', és leginkább azt, hogy a mozgóképnek illúziónak kell -e lennie, pláne nem tudom, mint ahogy ezt nem is lehet eldönteni.

nyíljon minden(kinek) virág.
 
2007. június 23. szombat, 22:40 5. | torolt felhasznalo
Ezzel azért nem teljesen értek egyet...
Az IMAX filmek nem sztori-mesélősek, és ez az idiótaság, hogy minek az első meg az utolsó 10 perce 3-D-s, ez faszság. De meg kell mondjam, tényleg nagy élmény, amikor egy űrállomáson ellebegnek melletted a tárgyak. Vagy elrohan melletted egy antilop-csorda. Vagy csak hullámvasutazol egy eszetlen jól megkomponált digitális világban (én konkrétan sajnos rosszul lettem - ez sok körülmény hatása volt, de akkor is, maga a kiváltó ok: a tökéletes illúzió). Szóval az IMAX inkább dokumentum és élmény-tartalom, amit a 3-D valóban jobbá tesz, semmint a néző történet-igényeit kielégítő filmes médium. Tehát maga az IMAX nekem pirospont, hogy lesz. Csak kérdés, hogy meddig...

És kár, hogy nem jön házhoz...
 
2007. június 21. csütörtök, 22:49 4. | ukiyo
persze,

és LA - ban természetesen már 4, sőt, 5 dimenziós mozi is van (legalábbis így hirdetik, mert azt ugyen nem lehet megindolkolni, hogy mitől lennének dimenziók mondjuk a 'szagok' vagy az 'érintések'. Legalábbis abban az értelemben, mint a hossz - magasság - mélység biztosan nem azok.

viszont a barátnőm - és remélem nem olvassa - legalább 17 dimenziós, ha dimenziónak minősítek mindent, amit akarok. És még házhoz is jön.

szóval igaz ami igaz, a dimenziók (vicces így dobálózni velük) önmagukban nem túl tehetősek.
 
2007. június 21. csütörtök, 21:11 3. | screen

Jó jó 3D-s lesz a kép, és "dolbi" a hang...

DE MI LESZ A TÖRTÉNET...????
(vagy addigra már az nem is lesz fontos...?)

:))

Nagy Lászlót - mielőtt meghallt- kérdezték mit üzen az ittmaradottaknak...
Azt mondta:"Csókoltatom őket ha lesz még arcuk.."
 
2007. június 21. csütörtök, 13:29 2. | torolt felhasznalo
Azt szokták mondani (és ez most nem egy rasszista megszólalás, még mielőtt valaki ilyet feltételezne, úgyhogy kéretik nem félreérteni), hogy a zsidók vagy nagyon okosak, vagy nagyon hülyék. Hát az már biztos, hogy ez a csóka sem az átmenetbe tartozik. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy Izraelben is csak turista, mert aki ennyire nem látja át a piacot és a fejlődés irányát, az full hülye... Vagy pénzt mos. Ettől a mozitól nem fognak többen járni moziba, csak a piacot osztja meg. Például a Budai Skálával, ami egyenlő távolságra lesz a Momtól és a Lurdytól. Ha ennyi pénze van, inkább finanszírozzon filmeket. Az se jó befektetés, de egy kis szakértelemmel (és jó kapcsolatokkal) legalább nullszaldósra kihozhatja magát.
Az egyetlen értékelhető kezdeményezés az IMAX. Erről meg annyit, hogy Frankfurtban csődbe ment (kár, mert csipáztam). Szóval ez egy ideig vicces lesz, meg újdonság de aztán...
Egyébként nem okoskodni szeretnék, csak kiegészíteni a cikket, mert kicsit zavaros. Az IMAX kép 70 mm-es filmről fut. Ez tény. Az, hogy minél 10-szer nagyobb az félrevezető, mert nem ugyanaz a vászon az Óbuda kistermében és a Mom nagytermében. Szóval az egyszerűség kedvéért úgy fogalmaznék, hogy a teljes látómezőt betölti (amihez egy kis kanyar-ív is segítségül van, így szinte körülölelve a nézőt). A tökéletes 3-D-s hatást pedig ezzel érik el (kvázi nincsenek zavaró tényezők a periférián, mint a sima mozinál), túl szemüveg szinkronizálta szalagokon. Ha jól tudom. Persze lehet, hogy nem...
 
2007. június 20. szerda, 15:36 1. | ukiyo
gyakorlatilag nem is értem...

viszont ez a 'nem is multi, hanem mega' és a 'think big' szöveg szerintem már 20 éve is zsírciki volt.

nka emblema 2012