sex hikaye

Őszre elkészül a Romazsaru

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2006. február 24. péntek, 19:09

rendezés  


egy oldalon
20-1  /  20


 
2006. március 11. szombat, 10:49 20. | maciekéshauzer
jujj.







m és h


 
előzmény: torolt felhasznalo #19
 
 
2006. március 11. szombat, 04:41 19. | torolt felhasznalo
Már vártam, hogy Cápali és Cápeti mikor villantják rám a revolvermosolyukat. Kíváncsi vagyok, hogy ők a hokizáson és az elméncségeken kívül mivel töltik az idejüket, vagy gazdagítják a magyar filmkultúrát. tsg-nek köszi, hogy megpróbálta bebizonyítani, hogy nem csak a szám jár, de itt egy corporationnel állunk sajnos szemben -- csak a teljesítmény számít. De meghagyom őket abban a hitben, hogy nekem csak a szám jár. Nem tartozom nekik elszámolással, majd akkor lökjék nekem a rizsát, ha bevállalták, hogy ők kicsodák, és milyen pozícióból osztják itt az éceszt. Addig is azonban szorosan a vádpontokhoz mérten -- nem CSAK ugatok, mert akkor nem tudnék harapni, és állandóan itt hobbiznék bőlével (ez mi a faszér' bassza mindenkinek a csőrét. De érdekes, hogy senki sem azt mondja, hogy hülyeségeket mondok, csak hogy hosszan - na, erre már látom is, ahogy néhányan nekiesnek a klaviatúrának és megírják, hogy ha csak ez hiányzik...), és a kommentem nem a filmhez, hanem elsősorban a lenyilatkozottakhoz kapcsolódott. Mindazonáltal ez egy nyílt fórum, úgyhogy mindenki akkora baromságokat mondhat, amekkorákat akar. Vagy nem mond semmit, és dobja az okosat, mint a két kedvenc véleménykritikusom. Talán ha nem scott free fikázása az, amit először olvasok tőlük (aki pedig úgy tűnt, valamit konyít a témához), akkor még úgy is gondoltam volna, hogy ezek patent arcok, de így csak az motoszkál a fejemben, hogy vajon melyik egyetem hátsó padsorában hagyták ott a gerincüket mikor elkötelezték magukat a cinizmus iskolája mellett? Bocs srácok a hosszúért meg az offért, de keressetek másik hülyét magatoknak, akinél bepróbálkozhattok. Vagy mutatkozzatok be a fórum előtt polgári neveteken, meghajlás, és hadzsime. Jelen pillanatban viszont Ti is CSAK a pofátokat jártatjátok, úgyhogy én még mindig egy lépéssel előttetek vagyok.

Charlie "drunkenmaster" Chan
 
előzmény: maciekéshauzer #17
 
 
2006. március 11. szombat, 04:23 18. | torolt felhasznalo
Oké! Off volt. De ez a véleményem ettől még. Azért vázoltam ide, hogy meg lehessen érteni miért basz szét az ideg, amikor valakinek a szellemi maszturbációjára elköltünk ennyi pénzt. És ezt fenntartom, ahogy azt is, hogy az a sok szánalmas plakát, ami elborítja Budapestet egy új gyermekkórházat hozhatott volna létre, és senkit nem győz meg semmiről egyébként sem, tehát tök fölösleges. De ez is off. Beszélgessünk inkább filmről, meg ilyesmiről. Ez csak egy character drive exposition volt részemről belső monológ formájában. Jó síelést a hétvégére
 
előzmény: vicc #12
 
 
2006. március 11. szombat, 01:20 17. | maciekéshauzer
ezen ne múlják, szívesen végigoffoljuk a topicot chang úr jelleméről elmélkedve. ő nagyon rendes ember. éljen soká.




mauzerhaciek
 
előzmény: [tsg] #16
 
 
2006. március 10. péntek, 10:12 16. | [tsg]
ha engem kérdeznél (mint ahogy nem teszed), ez nem annyira megrendítő, mint inkább rendes dolog. így, egyszerűen
ööö... világbéke! :)
 
2006. március 10. péntek, 03:09 15. | maciekéshauzer
ez megrendítő. sőt. de nem változtat azon, hogy chang kolléga olyasmiről nyilatkozik bő lére eresztve, ami még nincs is - dettre úr filmje.




maciekéshauzer (érzőlények)
 
előzmény: [tsg] #14
 
 
2006. március 9. csütörtök, 18:48 14. | [tsg]
a topic szempontjából off:
tudom, hogy CC kolléga nem igényli, hogy megvédjék, és én nem is ezt teszem, hanem elmondom, amit tudok.
nem csak jártatja a száját. nekem pl. segít. megkerestem, megkértem rá, és vállalta. egészen egyszerűen, emberi módon.
ahogy itt, vagy akárhol máshol megnyilatkozik, az leginkább az ő ügye. illetve közügy(szerűség), ha nyilvános fórumon teszi.
viszont biztosan tudom, hogy nem csak jártatja a száját, hanem - értem például - tesz is valamit.
a topic szempontjából uff.
 
előzmény: filmhu #13
 
 
2006. március 9. csütörtök, 14:23 13. | filmhu
nem ingünk nem gatyánk dettre úr, a stílusa sem. de azért annyiban különbözik chan kollégától, hogy nem CSAK jártatja a száját.





maciek és hauzer szószámlálók
 
előzmény: torolt felhasznalo #7
 
 
2006. március 7. kedd, 20:06 12. | vicc
Már azt hittem elfelejett, kedves beszélgetőtárs!

Ezt írja drága barátom: "egyesek itt szórják a pénzt ki az ablakon (ami az övék, tehát jogukban áll), és közben nem merül fel bennük, hogy vannak embertársaik, akik nyomorognak - és nem biztos, hogy azért, mert ne lennének becsületesek, vagy ne akarnának dolgozni. egyszerűen nem jók az adottságaik, vagy rossz helyen élnek. És úgy gondolom, hogy abból, amit itt kampányra is elköltenek (úgy Vizslára, mint Ne forduljunk visszára), abból gyerekek százait (igen, jól hallottad, százait) egyetem végéig ki lehetne iskolázni."
Ne mááá, de télleg.

Hol van ez a film világától?
Mikor ma olvasom azt is, hogy káosz van a filművészetin....na az igazán VICC-es.
Napsütéses jóidőben bízva: vicc
 
előzmény: torolt felhasznalo #11
 
 
2006. március 7. kedd, 17:43 11. | torolt felhasznalo
Köszönöm. Ez jól esett. Egyébként két dolgot én is korrigálnék: érdekel engem is mi lesz belőle, de csak azért mert kíváncsi vagyok mire költik el a pénzt. Maga a sztori sajnos a leírtak alapján nem fogja meg a világ borzalmai elő menekülni vágyó elmémet. Ez van. Ízlések és pofonok. Továbbá nem az Operabál intézménye fáj, hanem az, hogy egyesek itt szórják a pénzt ki az ablakon (ami az övék, tehát jogukban áll), és közben nem merül fel bennük, hogy vannak embertársaik, akik nyomorognak - és nem biztos, hogy azért, mert ne lennének becsületesek, vagy ne akarnának dolgozni. egyszerűen nem jók az adottságaik, vagy rossz helyen élnek. És úgy gondolom, hogy abból, amit itt kampányra is elköltenek (úgy Vizslára, mint Ne forduljunk visszára), abból gyerekek százait (igen, jól hallottad, százait) egyetem végéig ki lehetne iskolázni. És avval talán meg lehetne szüntetni ezt a gesztenyekikapargatós, örök-éhes magyar mentalitást, mert akkor ők is adni akarnának és nem csak elvenni. A legjobbakat az új évre:

C.C.
 
előzmény: vicc #10
 
 
2006. március 4. szombat, 20:59 10. | vicc
Charlie,
Olyan klassszul kifejtettél mindent, hogy nekem nem marad semmi..
260 milla....nem semmi. De veled ellentétben én kíváncsi vagyk mi lesz belőle:))
Egy dologgal nem értek egyet veled.
Az Operabálra tett utalásod.
De miután ez nem ide való, és nagyjából levetted milyen a hozzáállásom a dolgokhoz, tudod miről beszélek.
Maradok 2006-ban is lelkes beszélgetőtársa: viCC
 
2006. március 3. péntek, 16:24 9. | torolt felhasznalo
Az első milliód nálam van...
 
előzmény: EnnioGreggio #8
 
 
2006. március 3. péntek, 15:57 8. | EnnioGreggio
1et értek.Ha ez DV-re megy 20 millióból, lelke rajta.De 260 millió forint kicsit sok egy olyan filmre, amiben semmi nincs,amitől film lehetne. Felvehette volna a Fonóban is a színpadon az egészet, ott se kellékek, se kameramozgató eszközök,be sem fér még tán egy krán sem, és szupi lett volna az egész. (Nem. Szar lett volna. De a rendező úrnak tetszett volna, és mint burkoltan mondja, ez a lényeg).
Én már csak egyet kívánhatok.
Bárcsak lennék én az, aki - természetesen a sikerre és a nézőszámra való tekintettel - megrendezhetné a második részét "Kínaikopó" néven. Már meg is van a sztori. Egy kínai piacon mellékállásban dolgozó zsaruról lenne szó, aki lefüleli a zöldségmaffiát. Nappal a piacon szandált nyomat ócsóért, éjjel őrzi a várost, mint Batman Gotham Cityt....Én itt mindenki előtt megígérem, ha adnak nekem mondjuk uszkve 300 milliót, akkor nem lesz benne se kameramozgás, se világítás, de még egy éles kép se! Minden színész némán játszik majd, és háttal az objektívnek, és természetesen mindezt 6 és fél órásra tervezném, 70mm-es IMAX formátumra. Nem is utómunkáznánk, kamerában vágnánk. De még azt is megígérem akár, hogy színészek se lesznek benne, csak mondjuk egy darab krumpli, amire ráfestek egy mosolygós arcot. Az játszaná a "Kínaikopó"-t. Bár ez már túl művészi.....
Mégis....ha kellenék a második részhez, csak szóljatok bátran!

Tisztelettel,
E.G
 
előzmény: torolt felhasznalo #7
 
 
2006. március 3. péntek, 12:15 7. | torolt felhasznalo


Kedves krogstad!

Ez megint egy kicsit mellément. De sebaj, azért gyorsan elmagyarázom, hogy jobban megértsd. NEKEM NEM FÁJ, HA VALAKI FILMET CSINÁL. Ezt gyorsan szögezzük le. Az sem fáj, ha az az illető filmet csinál, és nem én vagyok. De jelen pillanatban 260 millió forintot költenek el, amiből feltehetően 3 embert fognak megörvendeztetni. Csak hogy tudd, nekem az Operabál is kurvára fájt, amikor bemondták, hogy százezrekbe került a páholy, majd utána egy műsorban mutattak egy családot, akiknek 2 millió forint kellene egy ház megvételéhez és nincs nekik annyi. Még mielőtt valaki jönne a fasz dumával, hogy a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz, elmondanám, hogy ez az analógia a pénzkibaaszásra vonatkozik. Semmi kifogásom ugyanis az ellen, hogy Dettre Gábor filmet csináljon. De tegye ezt a várható bevétel értékében. Mondjuk 60 millióért. Vagy 100-ért. Lehet ám abból is. Nem kell feltétlenül celluloidra forgatni... És nagyítani sem biztos, mert a művészmozik közönsége nem arra kíváncsi, hogy a film DVD-ről jön-e vagy vetítőből, hanem a film képeire, meg a filmre magára (egyébként az Apám beájulnára is sajnálom a celluloidot ha valaki megkérdezi. A Fehér Tenyérre nem). Ha valaki akar, akkor kevés pénzből is csinálhat filmet. Ő most kb. dupla annyiból csinálja, mint amennyit a project ÉR. Financiálisan. És aztán majd meglátjuk, hogy különböző fesztiválokon mit gondolnak az eszmei értékéről. De mondok Neked még valamit, hogy mi bassza a csőrömet, és bár intelligens embernek tartalak, kivételesen idézni fogok, mert sokan lusták kikeresni valamit, ha utalok, és nem csak ketten vagyunk ezen a fórumon.

"Egy önmagamhoz hű filmet szeretnék készíteni, ezért fontos számomra a szuverenitásom megőrzése, ami nem könnyű... Klisék, közhelyek nélküli stílusról beszélek, melyben a zsáner közhelyeit is kifigurázza az ember, s melyben nem érdekli az sem, ha a szokásost kereső néző pont a szokásos kapaszkodók hiánya miatt nem érti majd meg a munka minden vonatkozását.”

Fordítok kedves krogstad, neo-magyarra (konditermes-tájszólás)! Egy olyan filmet akarok csinálni, ami engem érdekel, és fontos, hogy ebbe ne ugasson bele senki, én legyek a szellemi atya. Nem szeretnék ismerős elemeket felvonultatni, ami szemébe fog majd helyenként kacagni a butuska amerikai moziknak [megjegyzem, ez eddig még egy magyar filmnek sem sikerült, mert nem tudják mik azok a klisék, amiket emlegetnek], és mindeközben igazság szerint leszarom, hogy valakit a szeretett kliséi hiányában érdekelni fog-e ez a film, mert esetleg nem érti mi a faszt is akarok.

Na ez zavar. Ez a művészmentalitás. De még fokozza.

"Semmilyen kameramozgás nincs a filmben, sem fahrtok, sem variók. Nagyon kevés tárgy látható, azok is szinte végig a helyükön maradnak. Legtöbbször a lélekkel és sorssal bíró emberek jelennek meg, amivel egyfajta színpadi hatást szeretnék elérni"

Fordítok (filmelmélet szakos tájszólás): statikus film lesz. Megmutatom a megelevenedett dögunalmat. Egy olyan filmet csinálok, amiben az a koncepcióm, hogy a változatlanságot változatlansággal ábrázoljam. A berendezőnek nem lesz sok munkája, így a 260 millió jórészt ....-ra fog elmenni. Emberi sorsokat szeretnék megmutatni, és ahelyett, hogy ezt úgy tenném, mint egy jó amerikai rendező [a nagyon tehetségtelen Sidney Lumet, a magát is unalmasnak valló Woody Allen, az oximoron színész-rendező de leginkább csak jóképű-sztár George Clooney, Spike Lee aki néger, tehát eleve sportolnia kellene, és még az a kutyaütő Spielberg is aki csak azért nem a Cápa 10-et forgatja, mert a zsidók pénzelik], választok egy olyan módszert, ami számomra egyszerűségében fogja megmutatni szaktudásomat. Egyébként tudnék jobbat is, de én most egy színpadi hatást szeretnék elérni, és ez sajnos 250 millió alatt nem megy.

Hát persze, hát persze! Ugyan ma már mindenki kicsit gyorsabban csinál filmet (nem elkészítésében, hanem vágás-tempójában, és mozgási kompozícióiban), de Dettre Gábor majd megmutatja, hogy hogy lehet unalmasan csinálni gyorsan filmet. Retro. Ez kell ide! Kurva fontos a jó koncepció. Mondom "jó"!

„Az üresség illetve a tárgyak túlzott zsúfoltsága egyaránt homogén, egyaránt túl van a szokványos, realisztikus megközelítésen. A lényeg, hogy sem tárgyakban, sem háttérmozgásokban, statisztériában, utcai forgalomban stb. nem csináltunk semmi esetlegest, nem engedünk semmi véletlent. Minden és mindenki azért jelenik meg a filmben mert pontos szerepe van. A többi elvinné a figyelmet.”

Fordítok: ööö, az első felét nem értettem. Ööö, a másodikat nem tudom értelmezni.

Ne meséljük be a halott verébről, hogy alszik kedves krogstad. Én producerként egy ilyen nyilatkozatra, vettem volna egy DV-kamerát meg egy vágásra alkalmas számítógépet mx 1 millából Dettre Gábornak, szereztem volna neki 50 millát, azt csókolom. De 260-at? Egy níltan felvállalt szellemi maszturbációra. Ahol ki is mondják, hogy leszarjáék, hogy értjük-e vagy sem. De tudod mit? Ő legalább kimondja. Ezt becsülöm. A többiek meg úgy tesznek mintha, de közbe' nem.
Ez zavar krogstad. Hogy leszarnak. Az én pénzemből is. És közben leszarják azt is, aki 10 millából nekem csinálna filmet (mert lehet, hogy csak artfilmes mozikban lehetne vetíteni, mert nem tudnának belőle celluloidra forgatni, de lenne, aki 10 millából csinálna filmet -- mert csak a filmre fordítaná). És ez fáj. Hogy az egyik oldalon megszorítunk, a másik oldalon meg két kézzel basszuk ki a pénzt, valaki szellemi önkielégítésére. Ettől kinyílik a bicska a zsebemben. Őt az érdekli hogy elmondhassa, amit akar, akkor tegye. Olyan keretekből, amik illenek ehhez a mentalitáshoz. De talán szebb lenne ez a világ, ha ő sem magának mesélne, hanem segítene valakin -- és azt nem csak pénzzel lehet.

És nincs olyan, hogy "csak" film, kedves krogstad. Mert vannak a művészfilmek, meg van minden más... ami azért készült mert a szerző szerette volna, hogy ha mások megnézik, és szeretik az ő művét, és kapnak tőle valamit. És ha ezt szeretné, akkor hajlandó olyan kompromisszumokat kötni. Aki pedig erre hajlandó, az bizony keresi a közönség kegyeit.
Így már érthető, hogy mi a problémám? Szívesen veszem egyébként ha valaki olvassa ezt, és csak egy igent biggyeszt ide, mert kezdem úgy érezni, hogy a megjegyzéseim művészeti magasságokba emelkedtek, és csak én értem, hogy mi a fasz bajom van... A legjobbakat:

C.C.

UI: A Gangesz pedig nem érdekel. Mármint nem a film, hanem a hivatkozás. Azért mert valaki csinált már jó filmet, még egyáltalán nem garantált, hogy a következő alkotása is megérdemli a bizalmat. Ez ugyanúgy igaz Steven Spielbergre, mint Herendi Gáborra sajnos - a lényegesen meredekebb terepen kapaszkodó művészekről pedig ennek fényében szerintem nem érdemes vitatkozni.
 
előzmény: krogstad-q #4
 
 
2006. február 28. kedd, 23:28 6. | EnnioGreggio
Kár erre a celluloid, ment volna HD-re inkább..Vagy VHS-re.
 
2006. február 28. kedd, 23:25 5. | EnnioGreggio
Úr ég.....260 millió forintot erre? Na most csapongani fogok.
Nem hiszem el ami itt történik...Miért kell állami pénzekből támogatni egy ekkora ......-t?
A történet kb. egy Linda epizóddal ér fel (nem bántom ,mert imádtam azt a sorozatot, de itt most nem pozitívumként áll az összehasonlítás). Érdekel ez valakit? Nagyszerű ötlet.
Komolyan.
A címe meg fenomenális.
Amerikai változata mondjuk Eddy Murphy-vel : "Az afroamerikai zsernyák"..Agyam eldobom...Könyörgöm, miért?? Ki nézi ezt meg azon a pár kötött sálban és kord gatyeszban tántorgó, Tűzraktárba járó mű-művészkedő emberkén kívül? Nem vagyunk képesek jó filmeket csinálni? És amúgy mondja már meg valaki, hogy mi az isten nyila kerül ennyibe ebben a filmben? Nézzük meg a mafilm árlistáját, vegyünk ki egy 35mm-es kamerát 20 napra, vegyük hozzá filmanyagot, mondjuk pár napra 10 méter fahrt sínt meg egy kránt, azt a 10 színészt aki szerepel benne, meg azt a pár embert, akik VALÓBAN kellenének egy stábba, szorozzuk fel a kópiák sokszorosításának költségeivel, és 50 milliónál SE tartunk, és akkor nagyon-nagyon felfelé kerekítettem.
Ehhh...inkább abbafejezem...Megyek, lehúzommagam a klotyeszon.
 
2006. február 28. kedd, 16:51 4. | krogstad-q
A Felhő a Gangesz felett szerintem az egyik legjobb magyar film volt az elmúlt években. (nem közönség vagy művészfilm, hanem egyszerűen FILM, már ha ez jelent még valamit, charlie)

Miért fáj neked, ha bárki filmet csinál?
 
2006. február 27. hétfő, 23:45 3. | torolt felhasznalo
Mármint velem? Én jól vagyok. Kérdezd meg a bölcs törzsfőnököt a bőrjakóban meg az asztalterítővel a nyakában. Gyanítom, hogy a film reflektál majd az öltözködésére. Jujj Charlie, üss a szádra, nem szabad személyeskedni. De most komolyan: csak én tartom röhejesnek, amit mond. Nyugodtan mondjátok, ha igen, akkor veszek egy artmozi-bérletet és megpróbálok áthangolódni. Mer' ugye minek széllel szembe'. Nem igaz?
 
előzmény: vicc #2
 
 
2006. február 27. hétfő, 17:23 2. | vicc
MI van?:))
 
2006. február 24. péntek, 19:09 1. | torolt felhasznalo
Gyönyörű! Mindenki le van szarva. Éljen a szellemi maszturbáció! Egyszer már úgy szeretném látni, ahogy egy magyar filmrendező egy igazi, kliséktől hemzsegő, szar hollywoodi filmet csinál, amin csak a közönség szórakozik jól. De erre azt hiszem várhatok, mint a kínai ideológiai forradalomra...

nka emblema 2012