sex hikaye

Kútfejek

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2006. február 20. hétfő, 04:09

rendezés  


egy oldalon
24-5  /  24


 
2006. március 11. szombat, 04:00 24. | torolt felhasznalo
Emilt küldjek, vagy elég ha megadom az emeltdíjas szextelefonom számát?
 
előzmény: vicc #23
 
 
2006. március 7. kedd, 20:08 23. | vicc
Írjon má nekem Kend egy privát üzenetet.
Nem VICC.
 
előzmény: torolt felhasznalo #22
 
 
2006. március 7. kedd, 18:02 22. | torolt felhasznalo
asztrovacsek!

Kicsit, csak hangyányit csippantsál vissza! És a személyeskedő hangvételt pedig végképp tekerd le! Senki nem akart bántani Téged. Ha elolvasod a korábbi véleményeimet, akkor láthatod majd, hogy én sem csipázom azokat az arcokat, akiknek a semmire nagy az arcuk, és úgy gondolom, hogy lényegesen kisebb ebben az országban azoknak a száma, akik értenek is a filmhez, mint, akik csinálják. De ismerek olyat, akiben megvan a lehetőség. És én is fel vagyok háborodva, hogy nem ezek az emberek, hanem mindig ugyanazok kapják a zsét, akik újra és újra bizonyítják, hogy arra nem érdemesek. De ha egy kicsit is vágnád, hogy mi megy ebben a szakmában, akkor tudnád, hogy Charlie Chanból nem az akarat hiányzik a szakma felé, hanem a szakmából hiányzik az akarat Charlie Chan felé. És ha nem tudod, hogy miről beszélek, akkor olvasgasd a korábbi fórumkákat, mert már így is eléggé unalmasnak tartom magam azzal, hogy elmesélem hányatott sorsomat, pedig ez nem valami elbasott blog oldal. De ha van tutti módszered 150 milla összeszedésére (és nem kell legálisabb legyen, mint az MMK-tól kérni), akkor majd megvitatjuk, hogy ki mit is csinál. Maradjunk viszont addig annyiban, hogy a Kapitány Ivánnak van lehetősége a szakmai ismeretségei miatt (pl: ő csinálja a Suzuki reklámokat), nekem meg kis pöcsöm van, amivel játszthatok az Internet előtt, és fél éveket kell kunyerálnom, hogy egy magyar producer elolvassa a könyvemet, majd utána felvegye maga mellé a régi haverját, vagy ne történjen semmi, mert az MMK most idén másvalakibe fekteti a pénzét. De ha Te ekkora geci nagy májer vagy, és engem lepikírtezel, meg úgy gondolod, hogy nagyobb az arcom, mint a szaktudásom Neked is szívesen küldök egy kis olvasnivalót, és megítélheted a képességeimet. Csak ne mesélje nekem a nehézkesen egybefűzött szavaimról, mert avval kezd már a faszom tele lenni, hogy olyanok is provokálnak, akivel alapvetően egyetértek, s teszik ezt úgy, hogy sem a szakmáról nem tudnak semmit, sem a korábbi nyilatkozataimnak nincsenek birtokában, amelyekben részletesen kifejtettem mindazt, amire újra és újra rákérdeznek. Tehát, ha van érdeklődés, jelezd, és ígérem küldök Neked olvasmányt a hétvégére, csak ne kóstolgass, mert azt hiszem, hogy annál jobban látod a dolgokat, mint hogy ne vedd észre hogy nem érdemes (ez nem fenyegetés, még mielőtt félreérted, csak arra célzok, hogy lepereg, mert ezeket a köröket már sajnos le kellett futnom másokkal is, és amellett, hogy én is bebizonyítottam magamról, hogy egy fasz vagyok, vitapartnereim nem sokkal maradtak le tőlem önmagukat beégetését illetően. Kérdezd csak meg például, hogy ki az a babajaga nevű felhasználó -- úú, bocs, ezért kapni fogok, de hát ő is hátulról jött egyet ütött és aztán elszaladt. Igazi szamuráj). A békés együttélés jegyében:

C.C.
 
előzmény: asztrovacsek #18
 
 
2006. március 7. kedd, 12:47 21. | asztrovacsek
Úgy gondolom, off topic a személyes hangvételű útiránymeghatározás.
K.ö.s.z. f.r.a.n.k.!
 
előzmény: hucul #20
 
 
2006. március 7. kedd, 11:15 20. | hucul
Szánalmas az, aki külön emailban küldi el a p...ba azt, akivel vitatkozik- itt.
A rajongás és a gecizés között elég széles a skála, azt tanácsoltam, hogy kicsit árnyalj, gondolkodj, mielőtt véleményt mondasz valamiről. De igaz is, minek szólok bele: emeld tovább a fórum színvonalát hozzászólásaiddal, amelyekhez még érvek sem kellenek!
Tévedsz: Alföldit nem szeretem, de ettől még nem médiageci.
Kitanoról pedig: bárcsak nálunk is ilyenek lennének a médiagecik! (mondjuk Bochkor vagy Havas Henrik helyett).
 
előzmény: asztrovacsek #18
 
 
2006. március 5. vasárnap, 21:37 19. | f.r.a.n.k.
http://magyar.film.hu/forum_cikk.ivy?artid=cccd2d24-7b78-4143-9a01-211df668d77d
 
előzmény: asztrovacsek #18
 
 
2006. március 5. vasárnap, 14:22 18. | asztrovacsek
A hucul nevű júzernek személyes mail ment.

Hát ír ide elég sok szánalmas alak, a vélemények alapján...:)
Csak nem azokra gondolsz, akik egész eddig életművükkel nem voltak képesek 40 ezer nézőt produkálni? A fesztiváldíjak sem számítanak, hiszen ezeket egymásnak adják.

Nagyon úgy néz ki, hogy Magyarországon azok foglalkoznak filmmel, akiknek inkább mással, mondjuk bibiirtással kellene. És baromira unom ezt, mint nézőközönség. Adófizetőként pedig fel vagyok háborodva, hogy ilyen szarokra költik a pénzem. És még ki is oktatnak. És ha ennyire tudod ezt a mesterséget Csán bátyám, mi a fenének nem műveled? Hiszen amire ez a Kapitány gyerek, meg a többi merész képes, hogy van lehetőségük filmet csinálni, akkor bárkinek, neked is lehetséges ez. és akkor nemcsak az olykor nehézkesen egybefűzött szavaid kelljen olvasnom, hanem láthatnám is, miről nyilatkozol. Bár akkor lehet, hogy nem lennél ily pikírt?
 
előzmény: torolt felhasznalo #16
 
 
2006. március 3. péntek, 15:53 17. | filmhus
Febr. 26-ig 27 ezer néző Pesten, az úgy kb. 40 ezer néző kis hazánkban.
 
2006. március 3. péntek, 12:24 16. | torolt felhasznalo
Csak annyit mondok, hogy meglepődnél, ha tudnád, hogy kik írnak ezen a fórumon. Van itt olyan, aki életében már nem csak moziban látott filmet. A kezdeményezés pedig dícséretes - de ha én kezdeményezem 150 milla elköltését, akkor kicsit megpróbálok biztosra menni. Azaz szerzek előbb egy jó forgatókönyvet. És nem hagyom, hogy a személyes indulataim vezéreljenek apénz elköltésében... Má' ha érted...
Az pedig, hogy nevettek... Ez olyan mint az egészségügy. Kivették a bibit? Igen. Akkor meg? Hát csak be lehetett volna varrni szépen. Nem kellett volna benthagyni a kisdarab vattát, meg nem kellett volna az utolsó ájulásig várni a műtéttel, meg a személyzet lehetett volna kedvesebb, a kaja jobb, stb. stb. Szóval ennek a filmnek nem kellett volna csak megműtve lennie. Csak figyelni kéne, tanulni, és ésszel csinálni a dolgokat. És akkor nem csak nevettek volna -- de nem tudták volna abbahagyni a nevetést, és másnap mindenki erről a filmről beszélt volna. És ez a jó film ismérve...

C.C.
 
előzmény: asztrovacsek #14
 
 
2006. március 2. csütörtök, 22:01 15. | hucul
"legalpáribb médiageci". Ha valaki alpári, az te vagy, kedves újzélandi karell gott, ráadásul nem töltesz, mielött durrogtatod a közhelyeidet. Se Alföldi se Kitano nem alpári, az összehasonlításod pedig nevetséges, filmes, esztétikai és egyéb ismeretek teljes hiányára utal. Fogd egy kicsit vissza magad, és fuss neki előlröl ennek a témának! Köszi.



Emberileg primadonna mindkettő, műveikben pedig gyakran kissé felszínes, ám ettől még nincs baj. A parttalan rajongással viszont annál inkább.
 
előzmény: asztrovacsek #13
 
 
2006. március 1. szerda, 15:09 14. | asztrovacsek
Az az, Csárli Csán barátom, egyetértek veled, és nem is pazarolnék több szót erre a filmre, a Kútfejekre, mivel így kb egy (két?) héttel szemrevételezése után már nem is emlékszem rá...:D

Én csupán a tapasztalat nélküli, "eleve csak szar lehet"-sznobizmus ellen szóltam, de egyetértünk, mint mondtam. Bár nekem belefér az Argó és ez is, sőt még a Barátok közt is, valószínűleg perverz vagyok, mert én emelett szeretem Godard filmjeit is, bár főleg az elsőket.
Amúgy én az egyik első közönséges vetítésen láttam ezt, ahol számomra is meglepetés, több, általam ismert kritikus is beosont a reklám alatt. Na jó, kettő, de röhögtek, isten bizony! :)) Persze, reggel 10es előadásra más közönség jár, mint premierre, s lehet, elragadta őket a lumpenproletariátus küszöb alatti jókedve.

Én mindenesetre nagyon díjazom, hogy mer/akar végre valaki itthon műfaji filmhez, mint formához nyúlni, s nem lilázik, kurva drágán. hogy ez nem hibátlan, sőt elhibázott, nekem még belefér. Egy darabig.
 
előzmény: torolt felhasznalo #10
 
 
2006. március 1. szerda, 14:51 13. | asztrovacsek
Takeshi, mint japán Alföldi = művész, egyben a legalpáribb médiageci, így értem. Bár nem igazán szeretem a Takeshi filmjeit, míg Alföldi színházi rendezéseinek zömét inkább...

Emberileg primadonna mindkettő, műveikben pedig gyakran kissé felszínes, ám ettől még nincs baj. A parttalan rajongással viszont annál inkább.
 
előzmény: hucul #12
 
 
2006. február 27. hétfő, 18:17 12. | hucul
Japán Alföldi...úristen, te meg ki vagy, a kuala lumpur-i del medico imre?
Na figyelj, én meg a szlovén tott cutugno vagyok, és tanácsolom, hogy nézz több Kitano filmet.
Egyébként meg súgd meg, melyik filmet Rendezte Alföldi? A Micimackóra gondolsz?
 
előzmény: asztrovacsek #9
 
 
2006. február 25. szombat, 13:09 11. | f.r.a.n.k.
Beat Takeshit így mérni :/ - nagyon el vagy te tájolva.
 
előzmény: asztrovacsek #9
 
 
2006. február 24. péntek, 19:35 10. | torolt felhasznalo
Korrekt meglátás, ráadásul sajnálatos módon elmondta a mester hogy miről is szól majd fantasyje, ami igazából csak alternatív világságában fantasy, egyébként egy középföldén játszódó félművészfilmet várhatuhnk, úgyhogy aki kardokat és boszorkényokat akar, az vegyen le a könyvespolcról egy Nemes Istvánt (akiből egyébként némi kalapálással lehetne filmet csinálni, már ha az egoja megengedi, hogy szakértő kezek filmre szerkesszék az amúgy ötletes alapanyagát). Viszont nem tudom Te melyik igényes közönségvetítésen láttad, én a premieren voltam, és ott jópárszor honorált egy-egy "pesti dumát" néma csend. Az egyetlen rész, ahol tényleg belendült a közönség is, az az ajtós közepe-vége volt, mert ott végre nem pofázták agyon a dolgot, és pár eredeti poén is elsült. Maradjunk annyiban egyébként, hogy a Miniszter és a Csak szex is jobb közönségfilm ezeknél - nézd a nézettséget meg a kritikákat, és látni fogod, hogy jobbak a mutatói. Az hogy Neked esetleg nem tetszett, az szubjektív, tehát ezzel kár érvelni.
Annyit meg tegyél már meg, hogy nem dobálod Godard-t ugyanabba a kondérba, amiben a Kútfejek fő. Csokit a húslevessel összehasonlítani baromság. Én utálom Godard-t, mert hiányolom a történetet. De azt mondom - az művészet, Charlie buta kis kínai vagy hozzá. Ez viszont kommersz, és nyugodtan lehetett volna hozzá sztorit alkotni, de az alkotók vagy nem tudtak vagy nem akartak. Egyik nagyobb bűn, mint a másik. És még valamiben egy kicsit tévúton jársz, ezért engedd meg, hogy eloszlassam a ködöt. Igényes közönség nem= művészfilmes közeg. Az igénytelen közönség az, aki megkajálja az Argót, meg a Szőke Kólát, meg a ZS-kategóriás RTLKlubos filmeket, és azt mondja, hogy "kurvajó volt". Az igényes közönség nem ül le az RTLKlub elé, max ha Vészhelyzet vagy Kemény zsaruk, vagy ilyesmi van, és szereti a Fight Clubot, meg a kicsit mélyebbre nyúló, társadalomkritikus, de alapvetően kommersz filmeket (ált. okos thrillereket vagy jó animációs filmeket), akciófilmnél pedig nem megy a Die Hard színvonala alá tetszésben. Ez nem a saját kivilistám -- ez egy kép az igényes közönségről, akinek ráadásul vannak egyéni perverziói is (ázsiai filmek, franciák, németek, rajzfilmek -- kinek mi). Még az is lehet, hogy csipázza a francia újhullámot. De nem ez az ismérve, hanem az, hogy nem érti, hogy mi a faszon röhög a közönség, amikor a Jáksó sültkruplinak öltözve rohangál, mint egy barom (viszont amikor lelövik, akkor egyfajta ambivalens kielégültséget érez - mint egy csúnya nővel való szexuális aktus után). És az igényes közönség általában azt is meg tudja fogalmazni értelmes, bővített mondatokban, hogy mi a baja egy filmmel. Tehát erre a filmre azt mondani, hogy sajnos nem jó, pedig lehetett volna jobb is nem sznobizmuzs. Ez a szomorú, tényszerű igazság.
A színészekről pedig annyit, hogy nem az volt a baj, hogy ripacsok voltak, hanem hogy némelyik szerep annyira nem volt megírva, kidolgozva, hogy a színész nem tudott mit kezdeni vele. Így egyszerű eszközökhöz nyúlt, ami biztos, csak igénytelen dolog. De milyen akció-vígjátéki stílusról beszélsz? Ez szerinted valahol nyomában volt egy Beverly Hills-i zarunak, vagy egy Halálos fegyvernek, vagy egy Robbanófejeknek, vagy egy Karib-tenger kalózainak. Hasonlítsd már össze egy kicsit a két társaság játékát. És mondok valamit -- nem a képességbeli különbség a probléma. Tény, hogy egy amerikai színész másképp van képezve, és mások a gyökerei, de a magyar színészek sem hülyék. Csak vezetni kell őket megfelelő eszközökkel. Meg kell tanítani őket bizonyos dolgokra. Meg kell nekik egy szerep, amivel kezdhetnek valamit, és nem egy kétbites karaktercsökevény pár kicsit megkopott mondattal. Ez ettől még nem lesz bergmani színjátszás - de egy kicsit talán árnyaltabb lesz, annál, amit itt nyújtottak. Ebből a mezőnyből a megfelelő kontroll hiányzott. A kontroll pedig a háttértudás és a jóízlés hiányát mutatja. Nyugodtan vágjátok hozzám, hogy fizetett provokatőr vagyok. De én inkább azt mondanám, hogy az a gond, hogy nem fizetnek...

C.C.
 
előzmény: asztrovacsek #9
 
 
2006. február 24. péntek, 17:14 9. | asztrovacsek
Jaja, filmhus, így már egyetértünk. Olyan ez, mintha legyőznénk Wales csapatát fociban, itthon, 1:0-ra. Siker, siker...

Amúgy az a 60 ezer lesz majd 200-300 ezer is, országosan, ami pedig nyalogatja alulról a nagy hollywoodi meggagigaizék nézőszámát... de spongya(bob) rá! :)

Beat Takeshi érdekes fazon, de mégiscsak a japán Alföldi Robi, nem gondolod F.r.a.n.k.? :)) Ez persze nem baj. Ízlés kérdése minden, Peckinpah meg a többi felsorolt rendező lehet h igényes, de világviszonylatban gyakorlatilag tök ismeretlen rétegfilmesek (voltak), a fesztiválokon meg előszeretettel sztárolnak minden "egzotikus" filmest. És azt hiszem, legtöbbje ezeknek (beleértve a mi kis aligmegértett zsenijeinket is, mint Szálljfel Bence és tsai) szívesen feladná "igényes" státuszát egy zsíros ajánlatért, kb. mint O.Welles (szintén igényes) rendező tette azt, anno. Amúgy a bencegyerek sem felejti eldicsekedni állandóan hogy többmilliárdos scifi-fantasyra készül, diplomátlan filmrendező létére. Nyilván igényes film lesz az is, mint az ezt megelőzőek (csak ne az én pénzemből). Ha meg az enyémből, akkor inkább 10 béna kútfejek, mint egy sokmilliárdos nagyotszólni akaró, elbaltázott, pökhendi kudarc, egy pökhendi és ostoba, önjelölt zsenitől.
 
előzmény: filmhus #7
 
 
2006. február 24. péntek, 11:26 8. | f.r.a.n.k.
érdekes. nálam Beat Takeshi, Rokuro Mochizuki, Chan-wook Park vagy Sam Peckinpah az igényes rendező.

[url]http://www.files.bz/files/3743/index.html[/url]
 
előzmény: asztrovacsek #6
 
 
2006. február 23. csütörtök, 22:56 7. | filmhus
Hát igen, én is úgy gondolom, hogy elég ez a színvonal itt, nálunk, dehát mi azért mindig is periféria voltunk. Valahol olvastam mostanában (asszem az odeonon) valami olyasmit, hogy "hihetetlen, minden héten kijön egy magyar film és ezek vezetik a box office listát, ez vaalmi csúcs!". Nekem csak az a bajom, hogy pl. egy ilyen Kútfejek hiába hoz majd vagy 60 ezer nézőt Pesten, attól még ez a színvonal nagyon lent van, kb. ott, ahol Kozsó is lakik. Persze, mint ahogy ezt lentebb írtam, a film nem is vállal mást, mint régi, beszáradt poénok meg gájricsinyúlások újraforgatását. És ezt hozza is.

Egyszer egyébként én is nevettem, amikor Gesztesit annyira idegesíti Kálloy suttogása, hogy hozzávágja a pisztolyt. Az pl. ki is lógott a filmből, mert eredetinek tűnt.

Lassan újra előveszem a Másnapot és megnézem.
 
2006. február 23. csütörtök, 19:03 6. | asztrovacsek
Hát nem tudom akkor mi nem stimmel... én véletlenül az igényes közönséges vetítésen láttam, volt ott sok véleménynyilvánító is, kritikus és esztéta szép számmal, és csukottak a röhögéstől. Ha ennek ellenére fanyalognak, akkor ennyit róluk, és az igényekről. szerintem zsírkomersz kategóriában a Tizedes és a többiek óta az első nézhető magyar film.

Hiányolják az igényesek a sztorit (meg a szerintem is gyengébb Üvegtigrisből). Nem tudom, akkor Godard és Truffaut filmjeiről mit mondanak az igényesek, ezek sztorija is leírható két bővített mondatban. Antonioniról nem is szólva, hogy citáljam ide az igényes közönség számára értékelhető filkmes teljesítményeket alkotókat. Tehát mi végre ez a finyáskodás? Szerintem csak a jó kis sznob fanyalgás... irigység, hogy ne mondjam.

A ripacs színészekről meg legyen elég annyi hogy akció-vígjáték sztenderdekhez képest tökéletesen visszafogott és ízléses alakítást nyújtottak a Kútfejekben résztvevők. Hülyén is nézett volna ki a Kálloy vagy a Gesztesi nagy hosszú bergmani nézésekkel... na mindegy nem folytatom, mert még kikapom, hogy fizetett provokatőr vagyok...ennyit meg nem ér az egész azért.
 
előzmény: torolt felhasznalo #5
 
 
2006. február 23. csütörtök, 12:15 5. | torolt felhasznalo
Ez gonosz, asztrovacsek! Bár filmhus kicsit sarkít, neki sem az a baja, hogy hiányzik a nemi élete, hanem hogy ez a film jobb is lehetett volna. Méghozzá sokkal. Csak ésszel kellett volna csinálni, nem erővel. És filmhus is csak a véleményét mondja, de azért, mert sajnálja, hogy megint elcsúszott valami, aminek nem kellett volna. Ez nekem is fáj. Az meg, hogy a közönség mit mondott, az majd a vége számoknál dől el. Csak tudod az igazán jó film a közönségnek, meg az igényes közönségnek is szokik tetszeni. A kettőből egy általában árulkodik valamiről.

C.C.
 
előzmény: asztrovacsek #3
 
24-5  /  24

nka emblema 2012