sex hikaye

Rap, revü, Rómeó

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2004. április 6. kedd, 23:49

rendezés  


egy oldalon
6-1  /  6


 
2004. április 13. kedd, 19:49 6. | torolt felhasznalo
A filmet 2. héten 2.000-en látták Budapesten. Összesen 7.400-an Budapesten. Az kb. 10.000 néző Magyarországon.....................
 
2004. április 13. kedd, 15:59 5. | torolt felhasznalo
Tényleg kurva jó, hogy manapság már bármelyik tehetségtelen másodvilágosító rendezhet filmet, remélem, ha lesz nekem is egy forgatókönyvem, én is kapok majd pénzt rá. Hogy semmi tehetségem nincs? Hogy soha nem hallottam még színészvezetésről, beállításról, dialógusról, cselekményről? Kit érdekel? Lényeg, hogy a téma tetszen a zsűrinek. Ha jobbos a zsűri, akkor honfoglalást csinálok, ha ballib, akkor meg valami kisebbségi sztorit. Mindegy lesz, hogy milyen szar a forgatókönyv, a színészek olyan kiéhezettek a filmes munkákra, hogy bármelyik önként és dalolva nevét adja hozzá. Igaz, az elkészült "mű" a magyar filmgyártás szégyene lesz, de legalább elmondhatom: elsőfilmes vagyok.
Emberek! Javaslom legyen Mo. ezentúl a 10 millió filmes országa. Ezentúl bárki alanyi jogon csinálhasson filmet, az állam pedig állja a költségeket. Így lehetünk csak igazán boldog és vidám ország!
 
2004. április 9. péntek, 12:00 4. | torolt felhasznalo
kedves killa, mi lenne, ha az oparatőri munkát az operatőr számlájára írnád?
 
2004. április 8. csütörtök, 00:28 3. | torolt felhasznalo
Nagyon örülnék kedves Killa, ha nem lövöldöznéd le vadkacsa módjára a fordulatokat a filmben. Nem azt akarom megtudni, hogy pontosan mi történik benne, hanem hogy milyen.

kösz
kd
 
2004. április 7. szerda, 15:25 2. | Tóthgéza
Nem hajtják be. Ismerek olyan producert, aki már most röhög a markába, mert tudja, hogy nem kell perkálnia, ráadásul mossa kezeit, másra mutogat, mint elbaszott filmje felelősére. Sajnos mi még nem tartunk ott, hogy a magukat producernek nevezők elismerjék, egy film sikere vagy sikertelensége CSAK miattuk van. Ha bármelyik döntésük rossz, ne az írót okolják, hogy szarul írta meg, vagy, hogy a rendező egy tehetségtelen balfasz, és elcseszte, mert senki nem kényszeríti őket térde kalácsuk szétlövésével, ha nem bólintanak rá egy forgatókönyvre. Az a durva, hogy nem azon csodálkoznak, hogy szarba nyúltak és szaros lett a kezük, (mert akkor ostobának, szakmailag zokninak tünnének) hanem megmagyarázzák, hogy valaki bekente a tenyerüket azzal a szarral (így lehetnek továbbra is maguktól elszállt seggfejek). Persze amíg itthon nem a saját pénzüket kockáztatják, hanem más faszával verik a csalánt, ne is várjuk, hogy szakmailag megalapozottan hozzanak egy döntést, egyelőre beérik annyival, hogy az MMK támogatásokból futja rezsire, kocsira, ruhára, nyaralásra. Pláne, hogy vissza sem kell fizetni, ha nem teljesít egy vállalást. Megjegyzem, nem nagyon tudom elképzelni egy bulvár naplilap címoldalán, amint szenzációként tálalják, hogy XY-nak vissza kell fizetnie húszmilliót. Érdekel ez bárkit is, amikor két-háromezren néznek meg egy filmet? Szépen, csendben el lesz ez hallgatva.
 
előzmény: torolt felhasznalo #1
 
 
2004. április 6. kedd, 23:49 1. | torolt felhasznalo
A filmhu írta:

További három filmre, amelyre legalább nyolcvanezer nézőt várnak, 40-40 milliós gyártási, továbbá 12-12 milliós forgalmazási támogatást szavaztak meg (Deák Krisztina Miskolci Boni és Klájd, Gauder Áron Nyócker és Oláh Gábor Szűkített szeptim (A Rap, Revü, Rómeó munkacíme)). Ezenkívül még két film kapott az előbbieknél kisebb összegű támogatást (Török Ferenc Szezon és Salamon András Getno). A tizennégy pályázat közül hatot elutasított a különzsűri, köztük Antal Nimród már csaknem elkészült metrókrimijét, és Árpa Attila, valamint Mispál Attila egy-egy filmtervét.

"Ez kísérlet arra, hogy a filmtörvény elfogadása után úgynevezett normatív filmtámogatási formát is bevezessünk, amelyben az alkotók, a gyártók és forgalmazók előző produkciójával elért nézőszám lesz az egyik legfontosabb szempont", mondta az MMK-elnök. Hozzátette: "a most megítélt támogatásokat csak kölcsönnek kell tekinteni mindaddig, amíg ki nem derülnek a látogatottsági adatok. Ha a pályázók nem tudják produkálni a vállalt nézőszámot, szigorúan visszakérik, ha kell, behajtják rajtuk a pénzt."

Azaz a Rap, Revü, Rómeó bevállalt 80 ezer nézőt 40 Mio Ft gyártási és 12 Mio forgalmazási támogatásért. A filmet az első hétvégén 3.000 ember nézte meg, ebből kiszámolható, hogy valahol 20-30.000 embernél fog megállni.

Kérdés: Vajon tényleg behajtják-e majd a film producerein azt a több 10 milliós tartozást, ami ezzel előáll vagy már megint csak egy erőteljes mutyival van dolgunk?

nka emblema 2012