sex hikaye

A 2009-es Filmjus pályázat nyertesei

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2009. július 9. csütörtök, 16:52

rendezés  


egy oldalon
13-1  /  13


 
2009. július 18. szombat, 14:08 13. | Harvey Weingard
Minovics: Utópia. Ezzel együtt igazad van, és ez kéne. De ha minden tiszta, akkor már nem lehet a zavarosban halászni. Meg ne ettől a sok tehetségtelen fasztól várd, hogy ők meg tudnak ítélni egy könyvet, vagy egy sikerpotenciált. Ezek kevés kivétellel alkalmatlanok erre a feladatra (is). Nem a képzettségük hiányzik - a szakértelmük. (Egyébként nem pályáztam és nem is fogok. 1: a rendszer legyőzhetetlen. 2: nem szorulok rá, hogy a gyerekmedencében verekedjek a gumimatracért)

Másik oldalról, a metódus nem hülyeség, de korrigálok, hogy komolyítsam. Hány projectnek van ezek közül producere? Mert azt azért egy év alatt illik találni. Ez egy kis ország - kevés "stúdió", kevés könyv. És egy könyvben vagy van fantázia, vagy nincs - ehhez nem kell 18 draft. Na persze a producerek nem kevésbé inkompetensek, mint a döntéshozók. Csak nekik még a képzettségük is hiányzik (tiszt. kiv. - bár a képzettségük miatt nem lesznek se tehetségesek, se szakemberek).

Szóval a számonkérést kurvára ne tegyük másodrendűvé. Én eszerint honorálnám a döntéshozókat is - jó döntésért van pénz. Szar döntésekért nincs lófasz se. Kérdés persze, hogy mi a döntések célja: hogy film készüljön, vagy hogy zsebpénzt adjunk embereknek?
 
2009. július 18. szombat, 13:54 12. | Harvey Weingard
JA: Megjött a fórum egyetlen szakembere (respect!), és kapásból mondott egy óriási marhaságot (no respect!)

A lényeg: nem pályáztam. Értesíteni és véleményezni ettől még illene, mert különben mi a faszom alapján döntenek? És akkor miért nem publikus? Vagy drága a sávszélesség ahhoz, hogy e-mailt küldjenek annak a néhány tucat embernek, aki nem nyer?

Kettő: civilizált országokban nincs olyan, hogy "forgatókönyvírásra vagy fejlesztésre, film-előkészítésre" UTÓÉLET nélkül. A forgatókönyv ugyanis nem irodalmi műfaj.

Meg lehet nézni egyébként, hogy 2006 és 2007-ben kik nyertek, és bár azok közt vannak leforgott filmek, a verseny továbbra is áll: 1 pont minden leforgott, vagy forgó proejctcímért, és -1 minden ismert névért (lásd Grunwalsky Ferenc, aki operatőr létére az ország egyik legjobb forgatókönyvírója is). Plusz mínuszpont az ismétlődő stúdiónévért (segítek: Inforg), ami persze tök véletlen.

Tisztelettel: ez nem Hollywood. 20:1-hez megvalósulás nagyon szar arány. Még egy nagy stúdiónak is, csak nekik van pénzük erre. Itt meg a közpénzt osztják a semmire. Adjanak nagyobb összeget, kevesebb projectnek, és csak akkor, ha lesz belőle valami. És ehhez a producereket kényszerítsék acquisition-re. A megélhetési írást meg kurvára fejezzék be azok, akiknek már régen az eke mellett lenne a helyük.

Mindenki: És bocs a hosszúságért, ígérem nem fordul elő még egyszer.
 
2009. július 15. szerda, 13:20 11. | Minovics
Akkor most térjünk vissza a hairold által felvetett kérdésekhez...
Nagy valószínűséggel Harvey Weingard nem is pályázott (ő már valószínűleg túl van néhány ilyenen és véleményét a tapasztalataira alapozza), csak hairold, aki kifogásolta, hogy kurva emailt nem tudtak neki megereszteni, hogy azért kösz a pénzt. Ami teljesen jogos sérelem. Ideális persze az lenne, ha ki lehetne kérni a zsűri véleményét (és VAN ilyen pályázat, tehát nem a lehetetlent kísérti, akinek ilyen igényei vannak), még ideálisabb meg az, ha nyilvános lenne a zsűri/kuratórium/bizottság döntése, de ez már tényleg túl szép lenne...
Különben mi a garancia arra, hogy egyáltalán belenéztek a pályázatába???
Az is teljesen releváns kérdés, hogy készülnek-e majd a projektekből alkotások (mert a pályázatok elbírálásának EGYIK kritériuma a MEGVALÓSÍTHATÓSÁG kellene, hogy legyen). A Harvey Weingard által javasolt jópofa metódus persze hülyeség, mert a mai magyar viszonyok között nem várható el, hogy egy év alatt eljussanak legalább a forgatás megkezdéséig. De: EZ CSAK RÉSZLETKÉRDÉS!!!!
 
2009. július 15. szerda, 02:30 10. | torolt felhasznalo
valóban levágott néhányat az editor, de most visszatettük.
 
előzmény: gabbbor #1
 
 
2009. július 14. kedd, 20:33 9. | JA
Milyen leforgott filmeket kérsz számon, amikor a pályázat szövege a következő volt:

"A FILMJUS Alapítvány pályázatot hirdet műfaji megkötöttség nélkül forgatókönyvírásra vagy fejlesztésre, film-előkészítésre."

Vagyis a forgatás előtti munkálatokra.

Ha nem tudod mire pályázol, ne csodálkozz, hogy nem nyersz.

Üdv,
JA

 
előzmény: Harvey Weingard #7
 
 
2009. július 14. kedd, 15:46 8. | hairold
.... Sokszor lefutott meccsek ezek, hála Istennek itt voltunk mi, akik hozzájárultak valamelyst a költségekhez...Köszönöm, hogy támogathattam az alapítványt!
 
előzmény: Harvey Weingard #7
 
 
2009. július 13. hétfő, 19:32 7. | Harvey Weingard
hairold: Ez Magyarországon nem szokás (se értesíteni, se zsűri véleményt megtekinteni). Ahogy sok más sem (zsűrinek szakmailag a kérdéshez érteni). Kérdésedre válaszolva pedig:

http://magyar.film.hu/object.588b5028-40ad-4d41-91cc-e77173318cd5.ivy

1 pont minden leforgott, vagy forgó proejctcímért, és -1 minden ismert névért. Szólj, ha Neked pozitív a mérleg!
 
2009. július 12. vasárnap, 13:49 6. | hairold
Ja, és ott még fizetni se kell érte...
 
2009. július 12. vasárnap, 13:48 5. | hairold
Bíztam benne, hogy nem egyedül érzek így... Amúgy érdekelne, ebből a 60 nyertes pályázatból mind film készül majd???? Nívósabb pályázatoknál meg van adva a lehetőség, hogy kikérd a zsűri véleményét. Hogy legalább tudd meg, hogy miért nem volt elég jó, mi volt a hiba,...
 
2009. július 11. szombat, 14:42 4. | dawg
Sajnos nem ez az egyetlen palyazat, ahol ilyenek vannak.
 
előzmény: hairold #2
 
 
2009. július 11. szombat, 13:56 3. | Minovics
Jogos a sérelmed, és helyénvaló, hogy szóvá tetted.
Pirospont.
 
előzmény: hairold #2
 
 
2009. július 10. péntek, 19:47 2. | hairold
Meglehet. Én csak azt sérelmezem, hogy egy ilyen pályázatnál, amibe emberek komoly munkát fektetnek bele, nem beszélve a 10.000 ft-os "beugróról", vagy nem tudom mi volt az, és egy e-mail-t nem tudnak megereszteni, hogy na bocs, köszi hogy fizettél, de most te nem nyertél...És ennyi, semmi több. ...
 
2009. július 9. csütörtök, 16:52 1. | gabbbor
a játékfilmeknél lemaradt jónéhány

nka emblema 2012