sex hikaye

Elkészült Fésős Herskó-portréja

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2004. szeptember 20. hétfő, 17:52

rendezés  


egy oldalon
3-1  /  3


 
2004. szeptember 23. csütörtök, 17:52 3. | torolt felhasznalo
Meglepödve olvastam Fésös András sorait és kommentárját Söth Sándorról. Èn a film németországi gyártásvezetöje és társproducere voltam. Ahhoz, hogy egyáltalán szó lehessen arról, hogy ez a film Németországban foroghasson számos itteni munkaeröre volt szükség. Kivétel nélkül valamennyien kevés, kevesebb, söt semilyen fizetség ellenében végeztük a napi 18 órás munkánkat. Hogy ezt elvállaltuk, annak nagy része volt Söth Sándor megnyerö képességének. A német stábból mindenki ugynevezett „Rückstellungsvertrág“-ot írt alá. Ez számunkra annyit jelentett- csak akkor kapjuk meg a fizetésünket, ha a német piacon elkel a film. Az egész németországi stáb rá volt tehát utalva a németországi forgalmazásra!! Figyelemmel és reménnyel kisértük a különbözö fesztiválokról érkezö híreket, melyek föleg Nagy András operatört illették elismeréssel. De ennek ellenére végül nekünk is tudomásul kellett vennünk a német filmpiac érdektelenségét és végül a film itteni eladhatatlanságát.

Kiváncsiságból azért ma is utánanéztem az interneten a filmnek, lássuk, mi újság. A német Googelbe beadtam a címet „Balra a Nap Nyugszik”. Ès Googel visszekérdezett: „Meinten Sie/Ùgy érti: Balra a Nap Nyuszika? Igen, balra a nap nyuszika. Ès nyugaton a helyzet sajnos továbbra is változatlan.
csabai julia
berlin,22.09.2004
 
2004. szeptember 20. hétfő, 18:05 2. | torolt felhasznalo
Megkeresésünkre Fésős András hivatalosan is visszavonta alábbi inkriminált állítását: „Sajnos Sőth Sándor, a film producere nem volt túl tisztességes a koprodukciós pénzek tekintetében és emiatt a németországi forgalmazás sem jött össze.”,
és a következő helyreigazítással kívánta módosítani:
"Sőth Sándor, a film német koproducere pontosan tudja, miért nem sikerült a film németországi forgalmazását összehozni."

üdv,
filmhu
 
előzmény: torolt felhasznalo #1
 
 
2004. szeptember 20. hétfő, 17:52 1. | torolt felhasznalo
A Balra a Nap nyugszik című filmnek Durst György a producere. Ő az egyetlen személy, aki felelős formában nyilatkozhat bármilyen „koprodukciós pénzek elköltéséről”.
Hogy miért nem forgalmazták Fésős filmjét Németországban, arról pedig a német forgalmazókat kellene megkérdezni.

Én megértem Fésős filmjének sikertelensége végetti keserűségét, őszintén sajnálom, ha a jelenlegi filmtervéhez is ilyen nehezen talál koproducereket. De ez még mindig nem jogosíthatja fel arra, hogy személyiségi jogaimat durván megsértve, nyilvánosan, alantas módon rágalmazzon.

Tekintettel arra, hogy Fésős Balra a Nap Nyugszik ciímű filmterve iránt kezdettől fogva semmilyen német televiziós társaság sem tanúsított érdeklődést, Durst György, a film producere engem kért meg, hogy segítsek neki kapcsolataim révén lehetővé tenni a németországi forgatást, amit ő önerőből nem tudott volna megvalósítani. A „koprodukció” ebben az esetben a Berlini Filmfőiskola (DFFB) kollegiális segítségét, némi szponzori támogatást, de főként két tucat németországi stábtag befektetett munkáját jelentette.

Mi Fésősről azóta sem hallottunk semmit, tudtommal német stábjából soha sem keresett meg senkit, hogy megköszönje a javarészt ingyen végzett munkájukat.

Üdvözlettel

Sőth Sándor

Berlin, 2004 szeptember 20.

nka emblema 2012